Украйна разширява санкциите си срещу Русия

Преустанови и участието си в координационните съвети на ОНД
2 май 2018 22:19, Анисия Иванова
132
Украйна разширява санкциите си срещу Русия
Снимка: БТА

Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и организации, отчитайки санкциите, въведени от САЩ срещу руски олигарси и съюзници на руския президент Владимир Путин. Това заяви днес украинският президент Петро Порошенко, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Киев освен това разшири съществуващите санкции, които въведе срещу стотици руски компании и физически лица в отговор на анексията на Крим през 2014 г. и заради подкрепата на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"С днешното решение ние имаме координирани нови санкции с онези, които вече бяха въведени от САЩ срещу граждани и юридически лица от Руската Федерация", каза Порошенко преди заседание на националния Съвет за сигурност и отбрана.

Той не каза кои физически лица са в разширения списък и кога ще влязат в сила санкциите. Но преди това се твърдеше, че Украйна може да санкционира руски олигарси, в това число Олег Дерипаска.

През април САЩ наложиха санкции на 24 руснаци, в това число и алуминиевия магнат Дерипаска. Това бе едно от най-агресивните действия на Вашингтон за наказване на Москва заради предполагаемата й намеса в американските избори през 2016 г. и заради други "зловредни дейности".

Украйна освен това преустановява участието си в координационните съвети на Общността на независимите държави, предаде ТАСС. Решението е взето днес от националния Съвета за сигурност и отбрана.

На 12 април Порошенко предложи на правителството да подготви документи за официално прекратяване на участието на Украйна в ОНД, поръчвайки на министрите да започнат процедура по официално изтегляне на Украйна от учередителните органи на общността.

Украйна ратифицира споразумението за създаване на ОНД през 1991 г. и протокола за съгласие към него, но не ратифицира устава на ОНД и така в юридически план не е член на ОНД, припомня ТАСС. Киев обаче участваше в работата на организацията, но не на всички нива. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
15
 
! Отговори
до ХХ преди 6 години
дано не ти се случи да имаш жена дъщеря или просто пизната, бременна, прекършена в кръста обратно и на половина изгорена...изр.оде
21
0
 
20
 
! Отговори
Философа преди 6 години
Както е казал Айнщайн, има две неща които са безгранични на този свят: вселената и глупостта на хората, но първото не е сигурно.
20
17
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
През годините...Финландия... Чехословакия... Литва... Афганистан... Молдова... Грузия... Украйна... Сирия... Да се готви Армения.И освен това опитаха да убият президента на Черна гора.
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
Нека, нека продължават да вярват че вятъра ду,ха откъм запад за тях... Ще видим какво ще 'ручат' след 2019, ако продължават така...! Рашките като спрат газ-а, и множество други жизнени суровини и инвестиции, ще видим тогава... кой ще се яви на помощ първи - САЩ и ЕС или неволята...?!
18
26
 
5
 
! Отговори
ХХ преди 6 години
В Одеса нямаше изгорени никакви жени и деца. Всичките до един бяха проруски башибозуци. Ако не беше станало така сега и Одеса щеше да е като Луханск и Донецк.
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се защитава от агресора и завършва войните.
16
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рашките са гадни. Грузия, Украйна, Сирия. Сега и Армения.
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашките не разбират от дума и затова трябва да им се набиват канчетата.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е нищо в сравнение с Чернобилската АЕЦ, крято беше взривена от украински сепаратисти с помощта на ЦРУ. Тия за пари са готови на всичко. Дори Герб са смешници в сравнение.
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще се напише истината за изнасилените и избитите и изгорените в Одеса?
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришу?
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийци на собствения си народ - Майдански превратаджии, незобавно върнете правото на българското малцинство да учи на майчин български език!!!!!!!! Ало, патриотите, няма ли да се намесите укро-македонско-коминтерновския им посланник с турското име БАЛТАДЖИ ДА НАПУСНЕ СТРАНАТА КАТО ПЕРСОНА НОН ГРАТА, ДОКОТО НЕ СЕ ВЪРНАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ ТАМ!?!?!
10
3
 
5
 
! Отговори
до8 преди 6 години
ти сляп ли си бе, не четеш ли какво пиша, никой няма на идея да ти превзема Киев, Киев трябва да си връща територии. А с тез бурии противотанкови чудно как ще въздейсват на окопани танкове в ешалонирана отбрана..
9
4
 
27
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Има ли държава Украйна или няма ?
8
9
 
25
 
! Отговори
:):) преди 6 години
не знам що се кефите че Украина налага санкции уж на Русия. Това е да седиш на черешата и да си режеш клона. Знаете ли, от къде ли да знаете че след 2014 стандарта в Укр. е близо два пъти в минус....но това медиите в Бг го спестявст. Това от преки наблюдения върху цените там ви го казвам, не от Раша Тудей ТВ.
7
5
 
29
 
! Отговори
Паскал преди 6 години
Тези пък гладници озъбили се от глад "санкции" тръгнали да въвеждат, в UK пристигат качени отгоре на ремаркетата на тировете като "бежанците" с тая разлика че укрите като ги сгащят веднага ги репатрират, да не казвам и за колко работят на ден...
6
5
 
6
 
! Отговори
Ганю преди 6 години
Оставете Украйна, дайте да видим какво прави Гришу.
5
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелее, който не е поискал той не е санкционирал ослободителите.
4
4
 
7
 
! Отговори
до4 преди 6 години
и какво от това, това оръжие е за отбрана, а никой не тръгнал да превзема киев.
3
1
 
18
 
! Отговори
Ганю преди 6 години
Нещо ново за Гришу, че да мога да заспа.