Моловете в България – малко и малки!

Спрямо Европа изоставаме значително по този параметър
3 май 2018 14:30, Бойчо Попов
72
Моловете в България – малко и малки!
снимка: Pixabay

Мислите, че в България има твърде много молове ли? Оказва се, че не е съвсем така.

Страната ни е била сред страните с най-малка гъстота на търговските центрове в Европа през 2017 г., показва докладът „Европейски търговски центрове“ на консултантската компания Cushman & Wakefield.

У нас се падат 103 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население. По-малка концентрация има само в Гърция - 56 кв. м, Сърбия - 88 кв. м и Босна и Херцеговина - 98 кв. м. В северната ни съседка Румъния се падат 107 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население, показва още докладът.

Преди десет години съотношението у нас е било под 30 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души

Норвегия е европейската страна с най-голяма гъстота на търговските центрове с 857 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население миналата година. Следват Естония със 725 кв. м и Люксембург с 594 кв. м.

Един от големите нови проекти в Европа е търговският център Delta Planet във Варна, който трябва да отвори врати през втората половина на тази година и ще разполага с площ от 40 хил. кв. м.

Най-големият нов търговски център, който ще се появи на Стария континент в идните две години, е Garden Mall в руския град Митичи, Московска област. Той ще се простира на площ от 144 хил. кв. м и се очаква да отвори врати през 2019 г.

Как изглеждат нещата в европейски аспект вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има празни молове, малки или големи са много.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хранителна пирамида - изучавали ли сте?Тази държава има уникален хишник дето фотосинтезира.Може ли да имаш МОЛове като нямаш пари,заводи и ресурси -демек тревопасни да ти дават месце за хищниците.
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука само поръчкови статии ли се публикуват . Вчера наемите по 50 е квадрата , днес молове да се строят . Явно строителния балон почва да издиша и управляващите няма от къде да взимат рушвети .
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръчми не останаха от тези молове!
6
2
 
36
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Пълна глупост в повече ни са МОЛОВЕТЕ в Русе пустеят празни мола в Младост-1 залата под партера празна първо бяха французи после гръцка фирма и те отказаха.Поръчкова статия някои искат да перат парите си с молове и офис згради под наем това е истината.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Молове трябат в София поне 300 МОЛ-а дорде ги обиколя всичките и над София ще се разстеле гъст европейски г смог така Фандъкова ще си мисли, че управлява Лондонистан, а не Шопландия и дори може да си направи селфи със Садик Хан на някоя сива санрина панелена тераса.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алчност
3
7
 
60
 
! Отговори
сара преди 5 години
На мене личо моловете не ми трябват ни най-малко. Не съм изгубила нищо от липсата им - вместо да ходя да се бутам тай ходя сред природата, на риболов с мъжа ми и въобще има толкова прекрасни алтернативи.Съжалявам хората, които не могат без молове и обикалят в тях като лУди.
2
6
 
39
 
! Отговори
Сърп и Чук преди 5 години
По заводи и фабрики и концерни много ли сме напреде, че до МОЛ-ове опряхме не трябва ли някой да произвежда бъргарски стои за тия МОЛ-ове ? Aко на 1 концерн се пада 1 МОЛ ние колко МОЛ-а трябва да имаме ?
1
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малееееееееее какъв страшен проблем сме имали.