Кихане, сърбеж, умора... Пролетната алергия е на ход

Нелекувана, тя може да създаде проблеми, смятат специалисти
4 май 2018 09:58,
7

Освен като предвестник на топлото време и възраждането на природата, пролетта е моментът, в който често се сблъскваме с отпадналост, умора и отключване на сезонни алергии. За част от по-чувствителните, червената лампа на имунната система светва и носи дискомфорт, кихане и пристъпи, както и раздразнения на очите.

"При проявата на пролетна алергия за първи път, хората често я бъркат с настинката, тъй като симптомите са доста сходни. Това, което отсъства при алергичните реакции е зачервеното гърло и температурата, докато се наблюдава силен сърбеж в носа и кихане", обясни алергологът д-р Тихомир Мустаков пред Bulgaria ON AIR.

Toй подчерта, че алергията е хронично състояние и трябва да ѝ се обърне внимание, защото след себе си тя може да доведе до други непоносимости. Средно на около 2,5 години хората получават нова алергия. А с времето е възможно да се стигне и до сериозни усложнения като бронхиална астма и др.

"Сенната хрема обикновено не причинява животозастрашаващи състояния, но значително уврежда качеството на живот на пациентите", допълни още д-р Мустаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен и гърлото ме боли от вчера при преглъщане, сливиците, възможно ли е и какво да взимам? Неверна болест е алергията.
6
1
 
1
 
! Отговори
Warning преди 5 години
МНого тежки увреждания са констатирани от тежко вредни скенери маскирани като НЕЗАКОННИ ЗНАЦИ ЗА пешеходни пътеки. ОБлъчват тежко хиляди деца и възрастни.правят психотронни проблеми на всички водачи в обсега им..Чрез Пси блокажи и проникващо облъчване са увредили тежко нелечимо много деца вкл в училища и градини до НЕЗАКОННИТЕ ЗНАЦИ..Повечето имат проблеми и с кръвоносна система заради фотоволтаични терористични батерии.терористичната техника уврежда трайно майчини и бащини органи вкл на децата
5
1
 
3
 
! Отговори
Облъчват с радиация преди 5 години
Може да получите тежки увреждания от бели високо вредни радиоактивни скенери /инсталирaни вместо доказано безвредни фарове вкл xenon,led,lazer i halogen/.Нагли престъпници чрез наркомани на власт в БРюксел принудиха стотици милиони водачи на МПС да увреждат с включени фарове против мъгла денем и нощем ЗЕМЯТА НИ>.
4
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 5 години
От началото на април е констатирано високо проникващо облъчване денем. теренни проучвания вече месец подадоха инфо за тежък електромагнитен смог.Инсталирана е нова тежко вредна анти атмосферна техника Северно от БЪлгария.Съвет крийте се от слънцето следобяд.АКо имате зачервявания на носа,лицето,тялото ползвайте традиционното КИСЕЛО МЛЯКО.Има Дигитален терор срещу Земята ползват холограми з а обсебване на човешка техника.
3
0
 
0
 
! Отговори
Hah преди 5 години
"пролетна алергия" = chemtrailsИли да изпозваме официалното техническо наименование - stratospheric aerosol injection
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено в България и Турция в орбанизирани територии има тополи.
1
2
 
5
 
! Отговори
Сърби я Сърбия,сърби преди 5 години
Кеде са тия сърбежи, къде?