Земетресения и лава заплашват с месеци Хавай

2000 души се евакуираха заради вулкана Килауеа
8

3545 гледания   |  Още видео

Изригвания на лава от вулкана Килауеа на остров Хавай принудиха близо 2000 жители да се евакуират и унищожи жилища, предаде Ройтерс. Учените предсказват още изригвания и земетресения, които може да продължат с месеци.

Американският геофизичен институт отбеляза вчера, че на 19 км от вулкана са се отворили няколко нови процепа, от някои от които излиза лава, а Хавайският център за наблюдение на вулканите съобщи, че изригванията се засилват. Говорителка заяви пред Ройтерс, че те могат да продължат със седмици и дори с месеци.

През 1955 г. подобна вулканична дейност в района е продължила 88 дни. Тогава обаче до вулкана са живеели много по-малко хора.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 11 месеца
Комплексар!
7
0
 
0
 
! Отговори
От ХАвАИте преди 11 месеца
Посланието засега е ПАЗЕТЕ СИ ДОМА НЕМАТЕ ДРУГИ..
Колеги да до проучат инфото от централна Америка серия откатни трусове ..

В черно море е засечен моста към Крим и е констатирано, че над Босфора имало няколко /поне три моста метро и се планират други..
6
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 11 месеца
Хавай 5-0 да бутнат Камекона вътре да го запуши...
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Великата Богиня-Майка си знае работата Следва вулкана в Йелоустоун.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До анонимен

Ти нали се сещаш, че света не свършва с държавната граница?
3
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
какво ни интересува тези знаят ли какво става в бьлгария и кьде е изобщо
тази бьлгария
2
3
 
0
 
! Отговори
Първи данни преди 11 месеца
започват да се образуват милиарди кристалчета ..постъпиха данни за готвени експериментални тежки трусове .засега нямало разрешение..

Тестват проблеми на земята в реално време по време на охлаждането на лавата..засекли са огромен брой предаватели вкл телевизионни.
1
5
 
2
 
! Отговори
JJivanov преди 11 месеца
След изригването постъпи веднага протест срещу остро облъчване на атмосферния океан с нова нагло вредна човешка вероятно радарна техника контролирана с холограми от опасни врагове.
През ноща се подаде тревога за констатирано особенно жестоко увреждане на дъното на стратосферната зона..засечен е огледален екран под стратосферата.
Минаха тестове за евентуално замърсяване опасно с вулганогенни продукти вкл нано и други частици.Сега проучват данни на контакта лава въздух скали вода..има спеицифични