Земетресения и лава заплашват с месеци Хавай

2000 души се евакуираха заради вулкана Килауеа
8

Изригвания на лава от вулкана Килауеа на остров Хавай принудиха близо 2000 жители да се евакуират и унищожи жилища, предаде Ройтерс. Учените предсказват още изригвания и земетресения, които може да продължат с месеци.

Американският геофизичен институт отбеляза вчера, че на 19 км от вулкана са се отворили няколко нови процепа, от някои от които излиза лава, а Хавайският център за наблюдение на вулканите съобщи, че изригванията се засилват. Говорителка заяви пред Ройтерс, че те могат да продължат със седмици и дори с месеци.

През 1955 г. подобна вулканична дейност в района е продължила 88 дни. Тогава обаче до вулкана са живеели много по-малко хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Комплексар!
7
0
 
0
 
! Отговори
От ХАвАИте преди 5 години
Посланието засега е ПАЗЕТЕ СИ ДОМА НЕМАТЕ ДРУГИ..Колеги да до проучат инфото от централна Америка серия откатни трусове .. В черно море е засечен моста към Крим и е констатирано, че над Босфора имало няколко /поне три моста метро и се планират други..
6
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Хавай 5-0 да бутнат Камекона вътре да го запуши...
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великата Богиня-Майка си знае работата Следва вулкана в Йелоустоун.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименТи нали се сещаш, че света не свършва с държавната граница?
3
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какво ни интересува тези знаят ли какво става в бьлгария и кьде е изобщотази бьлгария
2
3
 
0
 
! Отговори
Първи данни преди 5 години
започват да се образуват милиарди кристалчета ..постъпиха данни за готвени експериментални тежки трусове .засега нямало разрешение..Тестват проблеми на земята в реално време по време на охлаждането на лавата..засекли са огромен брой предаватели вкл телевизионни.
1
5
 
2
 
! Отговори
JJivanov преди 5 години
След изригването постъпи веднага протест срещу остро облъчване на атмосферния океан с нова нагло вредна човешка вероятно радарна техника контролирана с холограми от опасни врагове.През ноща се подаде тревога за констатирано особенно жестоко увреждане на дъното на стратосферната зона..засечен е огледален екран под стратосферата.Минаха тестове за евентуално замърсяване опасно с вулганогенни продукти вкл нано и други частици.Сега проучват данни на контакта лава въздух скали вода..има спеицифични