Аятолах Али Хаменей към Тръмп: Сбъркахте!

Изказването на президента на САЩ било глупаво и повърхностно
9 май 2018 15:15, Елка Василева
41
Аятолах Али Хаменей към Тръмп: Сбъркахте!
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей нарече "глупаво и повърхностно" изказването, в което президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи оттеглянето на страната си от сключената през 2015 г. ядрена сделка с Иран, предаде Ройтерс.

"Снощи чухте, че президентът на Америка направи някои глупави и повърхностни коментари. Той изрече може би над 10 лъжи в изказването си. Заплаши режима и народа, заявявайки, че ще направи едно или друго. Г-н Тръмп, от името на иранския народ ви казвам: Сбъркахте", посочи на сайта си Хаменей.

Още по темата

Иранският върховен лидер даде да се разбере, че Иран няма да остане в споразумението без "солидни гаранции" от страна на Европа, предаде Франс прес.

Аятолахът - най-висшата ръководна инстанция в Иран - неохотно подкрепи иранската ядрена сделка и многократно е критикувал публично САЩ, че не изпълняват ангажиментите си по договора, отбелязва Ройтерс.

Виден ирански депутат съобщи, че парламентът се готви да увеличи разходите за балистичната програма на страната, посочва Асошиейтед прес.

Ръководителят на иранската парламентарна комисия за национална сигурност и външна политика Алаедин Боруджерди каза това след огласеното от президента Тръмп решение да извади САЩ от споразумението.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази новина явно коментарите старателно се пресяват...виждам наколко коментара насочени към вече несъществуващи, предишни, коментари...
5
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Тръмп, какво има да се кланя на аятоласите. 6-ти американски флот си знае работата.
4
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо, нали Тръмп е предложен за Нобелова награда за мир............. ако Алфред Нобел можеше да се надигне от гроба да види какви хора са носители на приза за мир щеше да си легне обратно в гроба с лицето надолу!
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалмекааа голям ОтворКО. Скоро , като почнат да ядат пясък пак ще зареве. Кой ти ползва петрола бе ? ЗАПАДА.
2
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До bluesky1Там е работата че изобщо не спазват споразумението иранците. Европейците за които е изгодно да си търгуват с Иран разправят че го спазват. Израел им предостави доказателства от които европейците скоро ще ги заболят главите (сега се запознават с документите) и ще бъдат принудени да се включат в американсканските санкции.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тръмп БизнесА на колене по-добре ли се преговаря дрогарю до какво води евроатлантизъма? Путин е дружка със хора имащи смелостта да не се кланят на първия срещнат, Путин презира хора като теб.