Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване

От анализа на събраното ще зависи и посоката на търсене
Обновена: 14 май 2018 18:24 | 14 май 2018 17:48, Веселина Йорданова
177
Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване
Снимка: Facebook

Екипът от шерпи не е успял да намери алпиниста Боян Петров, но са открили важни доказателства, материали и оборудване, вероятно използвани от българина.

Още по темата

Това съобщиха на официалната страница на спасителния екип Dream Wanderlust.

Екипът се връща в базовия лагер днес следобед. Анализират се материалите, събрани при операцията.

През целия ден спасителите са се опитвали да излетят с хеликоптер от летището в Катманду, но не са успели заради лошото време. Те се надяват довечера или утре да стигнат до базовия лагер.

От докладите, предоставени от спасителния екип, ще зависи и посоката на търсене на алпиниста.

Спасителните операции по въздух и земя във връзка с издирването на Боян Петров вървят към своя край, съобщи Деян Петков от екипа на Боян Петров, цитиран от bTV.

Днес след като китайското правителство удължи с още един ден срока на хеликоптерите да летят над връх Шиша Пангма, времето отново беше решаващ фактор и въпреки, че хеликоптерите чакаха в готовност още от 6 ч. сутринта, подходящ прозорец за излитане така и не се отвори. На практика, това значи прекратяване на спасителната мисия по въздух.

Наземната спасителна мисия от непалски шерпи и китайски спасители също върви към своя завършек. Вчера китайските спасители тръгнаха от Лагер 3 към върха, но под върха бяха принудени от обилно натрупалия сняг и заледени участъци да преустановят и започнат изтегляне надолу. На връщане към базов лагер ще бъдат проверени наново всички възможни места и лагери и едва тогава ще бъде обявен край на спасителната мисия.

За съжаление, прогнозата за времето в следващите няколко дни е за сериозно влошаване и силни ветрове, което е основната пречка както пред спасителната акция по въздух, така и по земя, се казва в съобщението на неговия екип, откъдето припомнят, че днес е деветият ден от изчезването на Боян.

Вчера в района на Лагер 3 спасителите откриха инсулина на алпиниста.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Няма голяма разлика между този манталитет и непълнолетният, който навива масура на моторетката по джапанки и къси *** и без каска.В един момент и единият и другият се сблъскват челно със законите на физиката и разбират, че са направени от обикновено месо.
116
2
 
1
 
! Отговори
вярвай в бог преди 5 години
никой не може да надхитри или покори божието сътворение
115
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До ЧОВЕК СРЕЩУ ПРИРОДА 146 Благодарим за изяснението. Сега вече е ясно.
114
6
 
10
 
! Отговори
~ преди 5 години
Живя като бог. Умря като бог. На върха.Жалки пълзящи същества го коментират много, без да го познават, да не говорим разбират.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване."Но всичко е точно ... то бива бива тъпата статия !"Не намериха Боян, но жена му е свободна - очаквайте новото заглавие
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не намериха Боян, но откриха материали и оборудване."---Голямо успокоение, няма що! Доста "смислено заглавие".Като във вица за ромчето, дето "Тато се бори с мечка. Накрая от мечката нищо не остана, а от тато цял ръкав."
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия глупости и конспиративни мераци и теории. Болни мозъци. Кой и за какво има да крие нещо. Да оставиме човека на мира - направил е каквото е решил, дали случайно или умишлено си е негово решение.
110
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
До СТИГА ДЕАко е грешка, защо не си е взел телефона и др за комуникация и връзка в т. ч. и при нужда в случай на бедствие
109
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 5 години
Наистина Ли се е самоубил? - не е бил в отчайващо здравословно състояние- даже напротив , диабетът не е причина да стигнеш до такава крайна мярка!Тогава защо да иска да се самоубие, след като мечтае за покрива на света - Еверест!
108
5
 
11
 
! Отговори
Следовател преди 5 години
Въпросното "изчезване" страшно много намирисва. Тръгнал е сам ,без да изчака колегите си.Умишлено не си е взел телeфона и GPS приемника.Намериха животоспасяващия му Инсулин ,но не и него! За какво ще му е да изхвърля лекарство с тегло 20-30 грама?!?Явно е "тръгнал" по съвсем необичаен маршрут ,след като не го откриха! Или може би не?За мен това е или самоубийство или инсцениране на смърт!
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига бре!
106
3
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
до 146 "Това което е неочаквано и случайно е стремежа на Боян да покори върха бързо, за да може да качи Еверест след този връх. Това е довело до непремерени решения и животозастрашаващи компромиси - ХАЗАРТ" Абсолютно точно обобщение. Прочетох доста спекулативни теории. Доста подробно съм чел книгата му " Първите Седем" даже съм я изучавал. Затова се изненадах, че не се е върнал заедно с другите. Помислих си и за ритуално самообийство. Не...Този път се е поддал на хазарта, чувстват са взели връх
105
2
 
8
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
до 145Много добре казано. Народ, който само е оцелявал и това му е вековната мисия. В миналото поне това е успял да направи. Уви, при сегашното развитие на човечеството и темповете на промени не може да се задържи на повърхноста. Просто си отиваме. Няма стремежи, няма идеи, няма хора...
104
2
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Постоянно чета и чакам добри новини за г-н Боян Петров. Рядко срещана, за съжаление, Личност, която не от всеки може да бъде разбрана. И в тази връзка, с оглед на голяма част от коментарите в мрежата, честно казано ме е ужасно срам, че принадлежа към такъв народ...
103
8
 
2
 
! Отговори
Инспектор Коломбо преди 5 години
Работя по две версии:1. Застрахователна измама. Опитен планинар не би загинал там. 2. Завинаги е искал да остане на покрива на света. Може би греша, но може би не. Времето ще покаже.
102
3
 
6
 
! Отговори
game1 преди 5 години
Здравейте,Има ли шанс Бо Ян да е жив и здрав ? Знам че минаха повече дни, но все пак е опитен...Ако се е скрил под снега и се е облякъл има ли минимален шанс да е жив ?Има ли такива случаи в историята ??Не знам всеки говори, че най-лошото се е случила пък аз вярвям, че някак си все някак ще го намерят и ще е жив !
101
10
 
7
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
А стига с тоя алпинист, бе, то не беше героизъм, то не бяха дарителски сметки. Половината ви статии са по тая тема, нямате ли за какво друго да пишете?
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пичуе", бъркате страстта с егото, при това без да знаете какво озачава "его". Не знам за някой, който да е наясно със значението на това понятие и да го употребява по този начин произволен начин в произолни контексти. Да бехте чели книги, вместо да контаминирате форумите със съчетания между пословиците на дедо си с псевдопсихологични интерпретации. Може би тогава щяхте да разбирате Боян Петров и Пътят на Боян Петров, щяхте да мислите и за звездите и Вселената, а не само за манджата.
99
6
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Тубаци, кликнете с мишката и попрочетете нещо( това не изисква смелост и незнайни усилия ), ако сте функционално неграмотни има и картинки. Ако и това не разберете, пинете си 200 г ракия и лягайте при дебелите си жени, поне да се топлите.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
136 - Ако си рискуваш живата, за някой, който е безразсъден е още по-голяма глупсоти.