Боян е останал някъде там... оптимизъм или реализъм за живота му?

Спасители смятат, че е невъзможно да оцелеете толкова време
151

42853 гледания   |  Още видео
Оптимизмът трябва да отстъпи място на реализма. След толкова дни, прекарани в този височинен пояс, е почти невъзможно човек да оцелее. Трябва да приемем, че по една или друга причина Боян вече е останал там, коментира алпинистът и планински спасител Красимир Стоянов пред Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Невъзможно е да оцелеете толкова време в цепнатина без кислород, подчерта той и прибави диабета, от който страда изчезналият ни в Хималаите алпинист, и изключително ниската температура към обстоятелствата, които утежняват ситуацията.

"Боян направи нещо, което малко хора са успели да постигнат", подчерта той и добави, че трябва да се отдаде дължимото на институциите в България, Китай и Непал, които по думите му доста бързо са се организирали за спасителна операция.

Алпинистът Елисавета Първанова се съгласи, че обстановката е много тревожна. По думите ѝ опасностите по терена към върха са много - лавинната опасност, големите цепнатини...

"Опасностите присъстват и по време на слизането. Самият факт, че спасителната акция продължава, че са намерени тези предмети, дават някаква надежда", отбеляза тя.

Припомняме, че вчера спасители намериха инсулина на Боян Петров и една от тениските му. Жената до алпиниста Радослава Ненова призова спасителите да не продължават търсенето му до върха, но в интервю за Bulgaria ON AIR майката и сестрата на Боян настояха издирването да продължи. Двете жени вярват, че той все още е жив.

"Боян Петров обедини българския народ в съпричастността си и подкрепата. Той е един син на България, но вече на Европа, Азия и целия свят. Всички медии съобщават новини около спасителната акция. Светът се интересува и работи заедно", каза още Елисавета Първанова.

Организаторът на експедицията Деян Петков обяви в телефонен разговор пред Bulgaria ON AIR, че екипите няма да продължат търсенето на Боян до върха.

"Още вчера стана ясно, че наземният екип няма да отиде до върха. Считаме, че е безсмислено да се ходи по-нататък", посочи той и добави, че са набелязани други места по-надолу, където търсенето ще продължи.

В момента времето не е подходящо за хеликоптерите. Последният ден в търсенето ще дойде с края на хубавото време след 1-2 дни, стана ясно още от думите му.


151
Още от Образование
Дрога във всяко училище!? Обичайно било...
Напиши коментар Коментари
130
4
 
2
 
! Отговори
Хитлер преди 5 дни
Да почива в сняг.
Лек му сняг.
129
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Боян направи нещо, което малко хора са успели да постигнат"
...
Да остави жена и дете, заради висока купчина сняг.
Поклон пред егоизма му, който заради собствено удоволствие и потупване по рамото в предаването на Гала, ще остави малко дете и жена сами.
Не ми хвалете този баирбабаит.

Искам да спра да чета за самоубийци.
Да не е ходил.
Доста истинска мъка има, за която няма ефир.
128
0
 
6
 
! Отговори
Въртоломей преди 6 дни
До 130. Относително е. Всеки организъм е различен. Баща ми пуши цигари от 7-8 годишен и още е жив. Дали живота ти е мъчителен след 70-тата година зависи как въобще си живял. Какво си правил. Много са факторите
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всеки ще си отиде един ден. То когато шофираш пак може да ти дойде края. Ами алкохолиците, пушачите, наркоманите няма да доживеят 50-60г. И какво като си живял 90години когато живота след 70 години е мъчителен. Така че недейте да пишете глупости да си губите времето вместо да си гледате интереса. Човека е с диабед и сигурно и рак. Така че и в двата случая пак ще си отиде. И за това не му пука. То като си болен и дай да се заровим във вкъщи. Това няма как да стане, човек трябва да е със силен дух
126
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 дни
Мисля, че не само за известно време, а във времето! Но аз все си се надявам, заради 9-те живота, да не е, като Христо.
Ако поне по-близо до Бог...нищо, че сме атеисти.
125
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По всичко изглежда , че е бързал за експедицията на Еверест.Оттук идват всички проблеми и изглежда , че е подценил планината,макар че всички отписват този вариант.Също така проверете в уики всички инциденти на тази планина.Последните 12 случаи на инцидент с алпинисти при изкачването на планината се дължат на лавини и падане в ледена пукнатина. Жалко за Боян мъчно ми е , имаше мечта да бъде първият българин изкачил всичките 8 хилядници .. Поклон!
124
3
 
18
 
! Отговори
Горан преди 6 дни
Няма какво да го плюете Боян! Не са толкова много българите, а и не само, дето са тръгнали да изкачват 8-хилядници. Нормално е разбира се да разбуни духовете, и да бъде тема номер 1 за известно време.
123
6
 
4
 
! Отговори
Лили преди 6 дни
Тия дето викаха "Боян Боян Боян.....Радослава.....Ради....." те тия точно след три дена са забравили всичко. Изобщо няма и да се сетят за хималаеца и за смърделата му държанка.
122
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По-добре да се провалиш, отколкото никога да не опиташ! Човекът си е избрал с какво да се занимава, имал си е спонсори, каузи, застраховки, стил на катерене, мечти. Преценил си е рисковете, предполагам и жена му е била запозната какво прави , така че не виждам драма в цялата история. Няма безсмъртни хора. Вечен му мир на човека и дано е свободен духът му там високо и далеч от човешката злободневност!
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хайде да затваряме темата, няма нужда повече да се създават изстискани от пръстите статии. Направихте името му насила дразнещо.

Да почива в мир! Оставете го на спокойствие.
120
1
 
5
 
! Отговори
Горан преди 6 дни
Според мен Боян Петров всъщност е решил така да сложи край на живота си... За съжаление е твърде възможно, казвам наистина за съжаление раковото му заболяване с което той на два пъти се бори да се е върнало... При това положение решението му е абсолютно правилно!
119
1
 
8
 
! Отговори
има бог преди 6 дни
Уважавах го много. Докато не се яви да "подкрепи" каузата на трънчани срещу съсипването на района със златодобив. Ужким щеше в подкрепа на гражданите да изкачва връх Любаш. Случайно не се движеше с основната група а в страни, даваше интервю по една от поръчковите телевизии. С него един брадат придружител - интервюираните дадоха такова интервю, че в мен се породиха много въпроси, кой движи тия двама човека и в какви отношения са с мината. Телевизията изнамери после двама местни проминьори, цирк.
118
4
 
5
 
! Отговори
Радия преди 6 дни
Реализмът сега ли го видяхте, щото аз откакто се заговори за този, че изчезнал!
117
5
 
39
 
! Отговори
123 преди 6 дни
Каквото и да говорим...един млад човек си отиде...Искаше да покори още върхове, но не успя.Ужасно ми е мъчно за Боян...не го познавам, но очите му говорят достатъчно..той е добър човек.Тези дни ставам и лягам с мисълта, че ще го намерят жив...вече нямам надежда.Сили и вяра на близките му.....и се надявам поне да намерят тялото му.Сигурна съм, че е станало нещо непредвидено, защото със сигурност Боян Петров е много опитен алпинист , каквото и да е станало Ще остане завинаги в сърцата на хората .
116
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 дни
Към Иглика ....и аз си го мислех, но не смятам, че той има такова Его.
Още се надявам, че понеже 9-те му живота не са изчерпани има някаква надежда!
За жалост покрай тази тревожост не отбелязахме успеха на друг достоен българин, успешно изкачил поредният си 8000-ник!?
115
3
 
1
 
! Отговори
Лицемери преди 6 дни
До Абсолютна истина. Има хора които си го признават и хора които не си го признават.
114
10
 
3
 
! Отговори
Абсолютна истина преди 6 дни
До Лицемери

Лицемери, заради такива като теб, България наистина никога няма да бъде обединена, поради простата причина, както сам казваш, че "не ти пука". Ако искаш да бъде твоето име, а не на Боян, предприеми нещо - една експедиция, някакъв подвиг.
113
8
 
0
 
! Отговори
Стив Ъруин преди 6 дни
До Българин
Ти, българино, си един от многото страхливци, които стъпват на пръсти по асфалта.
112
7
 
5
 
! Отговори
Иглика преди 6 дни
Все си мисля, да не е излязъл от ремисията и да е решил да му тегли майната на сичкото, ма по специален начин...
Таз госпойца дали е посветена в плана, или наистина го чака да се върне?
111
4
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 6 дни
Дребни сме като мравки но егото на някои е лъвско.Когато мравките построят кораб и кацнат ма Марс ,тогава и ние хората ще подчиним природата.Кому е нужно да ставаме курбан заради болни амбиции и с какво помагаме на себеподобните си????????