¬место водорасли Ц магданоз: »стината за суперхраните

ƒа избираме органични храни, насто€ експерт
15 май 2018 10:00, ѕет€ —лавова
4

—уперхраните станаха известни през последните н€колко години.  онцентрират в себе си продукти с по-висока хранителна стойност и са по-богати на полезни вещества в сравнение с обикновените.

“.е. можем да си позволим да консумираме по-малко количество от т€х и да задоволим нуждите на т€лото си от хранителни вещества - микроелементи, антиоксиданти и др. “ова об€сни в студиото на "Ѕългари€ сутрин" експертът по здравословно хранене яна ƒанаилова.

—ъщо така суперхраните имат свойството и на билка. ¬носните, които широко се рекламират в медийното пространство, обаче са доста скъпи, каза т€.

"¬место да харчим пари за водорасли, спокойно можем да ги заменим с български храни като коприва или магданоз. јко пък решим да инвестираме във вносни, е добре да избираме органични", подчерта яна ƒанаилова.

ѕред Bulgaria ON AIR нутриционистът демонстрира как да си направим песто върху пънчета от краставица, които освен полезни са и много вкусни.

«а целта яна използва орехи, коприва, магданоз, левурда, сминдух, босилек, малко сол, лимон и хранителна ма€. ¬сички продукти се блендират или пасират, за да се получи хомогенна смес, ко€то се постав€ върху обелена и нар€зана краставица.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


4
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
3
2
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
јз да не съм кит да €м водорасли бре?  юфтетата са супер хипер храна.
2
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
“ва видео докато трагне минаха вече 1 мин. и при тва с 15 Mbit/s интернет , тоа √л.редактор да си удари главата в н€кой бордюр
1
20
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
¬одораслите са повкусни, €жте си сел€ндурски€ магданоз!