Полски бандит с куп присъди – на бунгало край Пловдив

Пристигнал у нас, наел си бунгало... там го и арестували
29 май 2018 16:30,
7
Полски бандит с куп присъди – на бунгало край Пловдив
Снимка: Монитор

Издирван с червена бюлетина от Интерпол полски престъпник беше задържан у нас, след като наел под наем преди седмица бунгало в пловдивското село Оризари.

Михаил К., по прякор Каиша, наел преди седмица бунгало в комплекса край село Оризари, наскоро обновен от нов собственик.

Каиша е с богато криминално досие. През 2010 г. полски съд го признава за виновен за цял куп престъпления и му присъжда 6 г. и 10 месеца затвор. След това обаче Каиша бяга, пише "Монитор".

Европейската му заповед за арест е издадена за участието на Михал в криминална организация за производство и дистрибуция на наркотици.

Той е признат за виновен от полския съд за трафик на повече от 48 кг дрога, участие в отглеждането на канабис – повече от 540 храстчета, както и за ръководене на криминална организация, състояща се от няколко човека. Целта на организацията му е била продажба на дрога, проституция, грабежи и други, се казва в искането на полската страна за екстрадицията му.

Отделно Михал има обвинение и за разпространение на 20 кг амфетамини, както и 36 000 хапчета екстази и 80 грама кокаин. Наред с това се оказва, че, докато е отглеждал храстчетата канабис, не си е плащал тока. Това е друго престъпление, за което е осъден полякът – за кражба на ток за отглеждане на канабис. С ЕЗА той е бил издирван и за изнудване, заплаха, подправяне на документи, грабежи, кражби и др.

Пътят му го отвежда край Пловдив, където край бившите пясъчни кариери, на брега на езерото в края на с. Оризари той наема бунгало. Именно там полицията арестува Каиша на 24 май.

"Как е научил, че бунгалата се отдават под наем за туристи, не знаем, но се появи и нае за 2-3 дни едно от тях. Не е живял допреди това в селото ни", обясниха хора от Оризари.

Нямало голямо струпване на полиция, а и Каиша не бил оказал съпротива при задържането си.

Веднага след като бил закопчан, билпреведен в ареста на Шесто районно управление в Пловдив, където останал за 24 часа.

След това бил преведен в Следствения арест, който се намира до Затвора в Пловдив. На 26 май т.г. окръжният съд в Пловдив е заседавал по мярката за неотклонение на Каиша и го е оставил за постоянно в ареста.

Така Михал ще прекара времето до 1 юни, когато е насрочено делото по същество по искането на полската страна за екстрадицията му, в Следствения арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ники преди 5 години
Те , ако и тук съдеха ефективно за кражба на ток, не ми се мисли!
6
0
 
6
 
! Отговори
565 преди 5 години
Малко *** си имаме в българия сега и полски мишки ли ще развъждаме;)
5
0
 
3
 
! Отговори
Еврика преди 5 години
Най-вероятно тоя корифей на мисълта е наел бунгалото с реалното си име, за да може нашите корифей на мисълта да се задействат и да го арестуват след 7 дни. ;)
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявал се е, че ще мине като оня рали състезател, дето са го търсили 20 години, ама нашите ченгета се учат в движение :)
3
0
 
4
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До ЖоркоТая снимка е видимо правена в Полша. Оздравял е човекът и си е наел бунгало
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак малко са му дали поляците, за целия тоз ферман от престъпления дето извършил, като български съд са няма разлика.
1
1
 
6
 
! Отговори
Жорко преди 5 години
за патериците нищо не пишете... гледам на снимката, подпира се човекът...