ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз

Промени в отношенията между ЕС и Русия няма да настъпят
Обновена: 5 юни 2018 17:31 | 5 юни 2018 17:15, Екип на Bloomberg
53
ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз
Снимка: Pixabay

Трагедия е за България, че имаме един източник на газ и това зависи от Газпром, който не желае да имаме друг. Оставаме изолирани от енергийния пазар и макар визитата на Борисов в Русия да беше свързана с преговори за преминаващ газ от Турски поток през България за Европа, това едва ли би се случило. Липсата на България на разпределителната карта ще продължи да съществува. Това каза Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Алексиев промени в отношенията между ЕС и Русия няма да настъпят.

Не вярвам, че отношенията между ЕС и Русия ще се променят. По-скоро, ако има промени, те ще са в негативен смисъл, защото това, което става вътре в Европа води до разделение между Източна и Западна Европа. В цяла Източна Европа все още изпитват чувство за стратегическа опасност от Русия, което не съществува в Западна Европа. Това е и причината за конфликт между държавите

Като сериозни определи отношенията между ЕС и САЩ, но допълни, че предстои те да се подобрят.

Търговията със САЩ е жизнено важна за Европа. За търговска война между САЩ и Европа не може да се говори. Европа не може да си позволи търговска война със САЩ, защото ще загуби от това.

Алексиев посочи, че по-големи проблеми има в самия ЕС, отколкото в отношенията на ЕС с Русия или САЩ. Според него Русия и САЩ не могат да дестабилизират ЕС, но самите държави членки могат да го направят. Той посочи Италия като държава, която представлява много по-голяма опасност за ЕС от Русия или САЩ.

Европа, за да може да се задържи като Европа, трябва да направи основни реформи и да се върне там откъдето започна – с четири основни свободи: свобода на пътуване на хора, стоки, капитали и услуги. Европейската комисия иска да превърне Европа в нов тип демократичен съветски съюз, но това няма да стане, защото до ден днешен всички европейски държави разчитат много повече на своята независимост, отколкото на ЕС. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошият СССР е само мит, по време на СССР българина има 4 пъти повече покупателна способност от немеца. Резултатът за БГ от ЕС унищожена енергетика и икономика и демографска криза.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алекс Алексиев Предателя и Изменника..
18
2
 
16
 
! Отговори
Со рко ма зо хист преди 5 години
Искаме втечнен газ от Катар и САЩ на тройна цена като в Щвеция ойеееее искаме пазарен принцип на тройна цена!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много по-зле е от СССР, защото няма работа и няма и газ.
16
14
 
3
 
! Отговори
статистиката преди 5 години
Европа е 550 мил. С развит пазар на който разширението на изток към Москва е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМО.АКО РУСИЯ НЕ ДАВА ГАЗ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 5 МИЛ. НАСЕЛЕНИЕ.ЕС ЩЕ ДАДЕ САМО МИР ДА Е.И ГАЗПРОМ ОТИВА В МОСКОВПРОМ.
15
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Троянски коне на Русия не можеш да направиш Европейски съветски съюз !Просто Ядрото на Основателите на ЕС отново ще се обособи със свой общи цели и ценности, и отново ще постави въпроса към останалите: Който иска да играе в А група трябва да спазва правилата, ако иска да влезе в клуба !Европа разбра, че конете на Путин са най-послушни, когато са под масата !
14
10
 
4
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
При Цар Борис ||| въпроса се реши бързо.който бе против Царството България. На кораб с безплатен билет до Истамбул.БЪЛГАРИЯ СТАНА НА 11 МЕСТО ПО БЛАГОДЕНСТВИЕ В ЕВРОПА.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имат план "Б", ако не могат да удържат и контролират целия ЕС, ще се постараят да създадат буфер между Западна Европа и Русия. Това което казва и Алексиев - със насърчаване на русофобията извиване на ръце и подкупи на политици, ще се борят докрай да удържат Източна Европа за да блокират съвместни проекти между Русия и Европа. Но подобна политика е абсурд да успее в по-дълъг период.Европа няма да клекне пред САЩ, а САЩ загиват ако ЕС се откаже от търговията с тях.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как хем съветски, хем демократичен? Или ще е съветски, или ще е демократичен. Няма средно положение.
11
13
 
2
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
ВАЦЛАВ ХАВАЛ НА ЧЕХИЯ РЕШИ ПРОБЛЕМА ЗА 24 ЧАСА.Сключи договор с Норвегия за гориво срущу завод Татра.И Русия остана във въздуха И така си реши въпроса с демокрацията..
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Алексиев ми се струва, че получава парите си отвъд океана. Впрочем, у нас трябва да се направи закон какъвто вече има в САЩ и Русия (не знам за други държави). Закона е отличен, защото по него всички НПО-та и медии, получаващи хинансиране от чуждестранни източници, да се регистрират като чуждестранни агенти и да обявят от коя държава идва финансирането им. Това ще спре и дребните нетови дрязги за платените ***. Ще разберем и кой плаща на "мозъчния тръст" на Алексиев, не че сега не знаем.
9
5
 
25
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Европа отдавна не е демократична !! Демокрация има само в Швейцария, където всичко се решава с референдуми !! В ЕС най-страшната дума е референдум !! Това не е демокрация !! Ако във всяка страна направят референдум за напускане, ЕС ще се разпадне !! ЕС е по-страшна германска империя от Третия Райх !! България няма да оцелее ако членува още дълго в този съюз !! Само Германия може да търгува с Русия, периферията - не !! Оцеляването на народа е възможно само с Русия !!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да беше демократичен. Ама не е. Има още много да се иска. Далече са от демокрацията.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нaд 80% от търговиятa нa Европa е със Сaщ, тукa слaгaм точкa зa т. нaр. " търговскa войнa" с Aмерикa. Дa не говорим, че реaлно НAТО е отново СAЩ, европейците нямaт aрмии и рaзчитaт зa всеки конфликт нa янките!
6
2
 
19
 
! Отговори
да преди 5 години
поредният смешен сор''осоид, който реве на умряло, защото усеща, че разиграването на кончето им в България е кьм края си
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз...И какво точно му е демократичното?!?САЩ се разпореждат в EU като у дома си, на ръководни длъжности в EU са сложени послушни пионки (примерно - Туск), които да му служат.Повечето "лидери" на страните членки са затънали кой в корупция, кой в други безобразия и чрез тоталното следене и подслушване, САЩ кътат компромати за всеки от тях.В резултат те много "слушкат" какво им нареждат от съответното посолство на САЩ.Нас никой не ни пита за нищо
4
3
 
30
 
! Отговори
л преди 5 години
"ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз"по-скоро в един голям, гнусен еврейски кибук, управляван от еврейските лихварски клановеЕС е до толкова демокрация, доколкото комунистическа България беше "народна" република
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГнусКато се има в предвид на кого е агент, ясно на коя държава е привърженик, пък и от приказките му се познава.
1
3
 
27
 
! Отговори
Гнус преди 5 години
Направо смърди от къде му идват парите на тоя и на коя държава е привърженик...