ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз

Промени в отношенията между ЕС и Русия няма да настъпят
Обновена: 5 юни 2018 17:31 | 5 юни 2018 17:15, Екип на Bloomberg
53
ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз
Снимка: Pixabay

Трагедия е за България, че имаме един източник на газ и това зависи от Газпром, който не желае да имаме друг. Оставаме изолирани от енергийния пазар и макар визитата на Борисов в Русия да беше свързана с преговори за преминаващ газ от Турски поток през България за Европа, това едва ли би се случило. Липсата на България на разпределителната карта ще продължи да съществува. Това каза Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Алексиев промени в отношенията между ЕС и Русия няма да настъпят.

Не вярвам, че отношенията между ЕС и Русия ще се променят. По-скоро, ако има промени, те ще са в негативен смисъл, защото това, което става вътре в Европа води до разделение между Източна и Западна Европа. В цяла Източна Европа все още изпитват чувство за стратегическа опасност от Русия, което не съществува в Западна Европа. Това е и причината за конфликт между държавите

Като сериозни определи отношенията между ЕС и САЩ, но допълни, че предстои те да се подобрят.

Търговията със САЩ е жизнено важна за Европа. За търговска война между САЩ и Европа не може да се говори. Европа не може да си позволи търговска война със САЩ, защото ще загуби от това.

Алексиев посочи, че по-големи проблеми има в самия ЕС, отколкото в отношенията на ЕС с Русия или САЩ. Според него Русия и САЩ не могат да дестабилизират ЕС, но самите държави членки могат да го направят. Той посочи Италия като държава, която представлява много по-голяма опасност за ЕС от Русия или САЩ.

Европа, за да може да се задържи като Европа, трябва да направи основни реформи и да се върне там откъдето започна – с четири основни свободи: свобода на пътуване на хора, стоки, капитали и услуги. Европейската комисия иска да превърне Европа в нов тип демократичен съветски съюз, но това няма да стане, защото до ден днешен всички европейски държави разчитат много повече на своята независимост, отколкото на ЕС. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Тръмовица преди 5 години
ЕК превръща Европа в демократичен съветски съюз? и ще залезе 5 пъти по бързо от СССР
39
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Да уточним кой е Алекс Алексиев - бивш (а може би и настоящ) нещатен сътрудник на ЦРУ и Пентагона. Така че от тая позиция мненията, които могат да се очакват от него са ясни:1. Отношенията между ЕС и Русия няма да се променят.2. Отношенията на ЕС със САЩ са сложни, но ще се подобрят.3. За търговска война между САЩ и Европа не може да се говори (въпреки че тя е почти започнала)и т.н.Полезно е да се публикуват и мнения на такива коментатори, но е добре и да се дава кратка справка кой какъв е.
38
0
 
4
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До До 26ПОЛША НИЩО НЕ КУПУВА ОТ САЩ. АМЕРИКАНЦИТЕ НАПРАВИХА ГАЗОХРАНИЛИЩЕ И ЗАДЪЛЖИХА ПОЛЯЦИТЕ ДА ГО ИЗПЛАЩАТ С 3 ПЪТИ ПО СКЪП ГАЗ.ИНАЧЕ ПОЛЗВАТ РУСКА И СЕВЕРНА ГАЗ.КАТО РУСКАТА ИМ Е НАЙ-ЕВТИНА.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедията на България е че на никой не му пука за нея.Най-важни са или човешки или партийни фактори, а освободените пари се изнасят в чужбина.Дано ромите, като станат мнозинство, мислят повече за родината си.
36
2
 
12
 
! Отговори
касандра преди 5 години
Ако ЕС стане демократичен съветски съюз то заплатите и цените във всички 29 държави трябва да са еднакви. Така беше във всички 15 републики в бившия СССР.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЛЕКС АЛЕКСИЕВ Е НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАН, НЕГОВИТЕ АНАЛИЗИ ВЕЧЕ НЯМАТ СТОЙНОСТ, ДОРИ ЦРУ ВЕЧЕ НЕ ГО ПОЛЗВА.
34
0
 
15
 
! Отговори
Крилов басни преди 5 години
Проблем в България - липсата на държавна политика!
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА-КРИ-ВАЙ!
32
1
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Полша купува газ от Катар и САЩ. Цената е 1000 долара за 1000 куб. метра ФРАНКО ПРИСТАНИЩЕ ГДИНЯ.Така че думата евтин тук не може да се употребява.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е ДЕМОКРАТИЧЕН, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ДВЕ - ТРИ ДЪРЖАВИ И ТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО. И АКО НЯКОЙ ИМ СЕ ОЗЪБИ, ЗАПОЧВАТ ЗАПЛАХИ И ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ. Справка Полша, Унгария , Австрия, Чехия, сега и Италия
30
3
 
9
 
! Отговори
ССЕР преди 5 години
Съюз на съветските европейски републики е най -правилното название!
29
20
 
2
 
! Отговори
полезенидиот русофил преди 5 години
Трагедия е за България, че имаме един източник на газ и това зависи от Газпром, който не желае да имаме друг..................................................Ами ние така ще правим ,че България винаги да е зависима от Русия ! Не случайно организирахме протести когато разбрахме ,че западът иска да инвестира в България за съвместно производство на шистов газ !
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не в демократичен ,а в гейски ЕС.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трагедия е за България, че имаме един източник на газ и това зависи от Газпром, който не желае да имаме друг."Ох, насълзиха ми се очишките, ох, ох, ох, горката членка на ЕС и НАТО, ох каква трагедия, ооо, ужас, ужас, ох горките... чичо Сам няма ли да помогне на партньорите си, защо не прати трима сенатори да кацнат в Москва при Газпром да привикат генералния директор и той да обяви след това, че Газпром ще продава на България на половин цена?
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че Газпром не желае България да има друг клиент. Същото е с всеки производител който продава каквато и да е стока. Но на България какво и пречи да си купува евтин шистов газ от по-старшите партньори или евтина бутилирана газ от Катар? Газпром не може да направи нищо по въпроса, дори Южен Поток не стана, защото България каза "не" и Газпром не можа нищо да направи. Купувайте евтино от САЩ, защо лаете срещу Газпром.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС не може да е демократичен съюз докато няма свобода на мнението. Много учени лежат по затворите в Германия, Холандия, Франция и другите "демократични" страни само защото са изразили различно мнение или научните им изследвания не са били в съответствие с изискванията на "демократичния" закон.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е демократичното. При СССР поне за партията гласуваха 98% и имаше 1-2 процента за некакви други партии от кумова срама. А сега 100% всички са за демокрацията, като в Северна Корея, как пък в цялото демократично ЕС не се появи толкова години дори едина партийка която е за друга система, не за демокрация? Една дума да каже политик срещу демокрацията и е аут - демокрацията новата свещена крава, по зле е от СССР.
23
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 5 години
тоя цру агент ко ми се прай на ударена мъ рша, Русия не желаела? а маккеин изро да за кво дойде? ей такива като тоя са за народен съд, абв сега ви прави списъка, нали знаете
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е бита карта.
21
3
 
23
 
! Отговори
ШopoШ преди 5 години
Алексиев приказва врели - некипели.Хората които представлявам ви направиха СССР и равенство, вие ги о.рахте. Ази хората зад мен ви направихме ЕС и ви дадохме ценности, вие ги о.рахте. Сега каквото си щете си приказвайте, ни мислим да ви направим шериат. Него няма да о.ерете, той ще ви н..ере.След 30 години, последният рус и синеок германец ще се взира с мокро от сълзи лице на Изток и ще се моли да дойдат руските танкове да освободят отново Европа.