Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7

Москва бе изгонена от елитния клуб през 2014 г.
8 юни 2018 19:02, Елка Василева
19
Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Русия трябва да присъства на срещата (на Голямата седморка), трябва да бъде част от това", каза Тръмп пред репортери.

Русия бе изгонена от елитния клуб през 2014 г. заради анексията на Крим и подкрепата за сепаратистите в Източна Украйна, припомня АП.

Агенцията отбелязва, че американският специален прокурор Робърт Мълър води разследване за евентуален таен сговор между предизборния екип на Тръмп и Русия за президентските избори в САЩ през 2016 г., пише БТА.

От своя страна Канада обяви, че не е променила позицията си и остава против връщане на Русия в Г-7. Това заяви днес говорител на канадския премиер Джъстин Трюдо, цитиран от Ройтерс.

Новият италиански премиер Джузепе Конте обаче подкрепи предложението на Тръмп за връщане на Русия в Г-7, предадоха Ройтерс и ТАСС. "Това е в интерес на всички", написа Конте в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
La France преди 5 години
Тръмп е клоун и реднек. Успех на Макрон & Vive la France!
18
0
 
5
 
! Отговори
НЕ СТАВА преди 5 години
ПО никакъв НАЧИН..Поят ги с наркотици и ги облъчват с пси препрограмиращи клипове .,..ПОне ПУтин да остане НОРМАЛЕН.Видя се че презобените със спец наркотици западни лидери нагло подкрепиха всички кървави метежи срещу свободни страни членки на ООН>Подкрепиха и метежи срещу АНкара и Киев.ПОдпомогнаха окупация на най важната руска республика Украйна .БЕз малко д а подпалят ЯДРЕНА ВОЙНА>
17
0
 
6
 
! Отговори
гнездотона осите Г-7 преди 5 години
Тръмп призова за връщане на Русия в Г-7, защото отчетливо видя и разбра, че тн елит, събрал се в Канада, тежи по-малко в глобалната политика от государя Владимир Путин и председателя Си Джин Пин, срешнали се в Пекин и определящи бъдещето на света.
16
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
В САЩ Сорос е вече минало,властта се пое от Ротшилд(чрез Тръмп).Обаче в Европа явно още не са го осъзнали и мислят,че Тръмп е временно явление.Ами вместо да се чудят на кого да се кланят-нека бъдат самостоятелни!Ако им стиска,де.Колкото до Русия-там Ротшилд има мноооого силни позиции и държи не само централната банка.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, как не! То щом и печатницата за долари на Ротшилд стигна до това дередже от зор..... ...работата е бозук!
14
2
 
11
 
! Отговори
Спомени преди 5 години
В това "Г8" май Русия отказа да участва и без нея се превърна в "Г"ей 7
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп пак пуска нещо на отчаяните медии да плюят, докато той си действа по предизборните обещания за възраждане на Америка.
12
9
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Импийчмънт!
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ми се вижда пътник. Дано не греша , но политиката му граничи с много големи глобални интереси.
10
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дончо напоследък хептен го хапят мухите
9
9
 
32
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Путин ясно заяви , че няма намерение да се включва в залязващи клубове!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Другарю антисоpосоид,по-скоро пак са му припомнили клипчетата с лейтенантките от хотел "Риц"...
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин преди 2 години още каза, че Русия няма никакво намерение да се връща обратно.
6
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как ще се върне Путин в Г7 !?На Обама си позволи да каже Не сте изключителни и той го изхвърли като мокро маче, сега Тръмп вика Путин за му покаже колко наистина е Изключителен !Затова ПРЕсков заявява, че са си избрали формати...за лилиПути !
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари български срсоидчета, искам да ви отворя очите овреме, че от 1945 г насам САЩ, Русия, Китай' Франция и Великобритания играят заедно. А в мемнра ако се чудите какво става ще ви светна - Тръмп и Путин обслужват интересите на ционизма. Затова нито на Тръмп щемму се случи импийчмънт нито на Путин цветна революция. Ако е вярвате потърсете някъде Израел да е критикувал Путин за анексията на Крим - и да търсите няма да намерите.
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам Русия да поиска да се върне там. Това не е кученце - като му свирнеш да дойде, като го сриташ да си тръгне. Предполагам, че руснаците задълго са приключили с участието в тези срещи и скоро няма да се върнат там.
3
11
 
27
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 5 години
Путин сви сърмите на кравата! Преди беше по прозичен,привика Макрон и Мерлел на четири очички,наби им чемберите и ги отпрати! Не споменавам за нашия ***,той е мушичка в окото на мечока! Сега обаче Владимир директно нареди на ТрЬмП по телефона без да се церемони,внимавай драги дане пострадаш! Е Сороските мекерета мечтаеха за опадака на Русия,а то какво стана? Мачкай Путин,ела и тука ,има много за възмездие,помогни на бедните българи!!
2
4
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Русия на мястото на США. С този президент и външна политика, вътрешна политика, США нямат място в Г7. Да си търсят Г точката.
1
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 5 години
Много ми е интересно сега Огнян Даскарев и Алкес Алексиев какво биха коментирали....?Кажете бе, Патрони от Тръмп съсайъти?;)