Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин

Молбата му за убежище била отхвърлена
Обновена: 9 юни 2018 22:53 | 9 юни 2018 22:51, Веселина Йорданова
238
Меркел осъди убийството на германско момиче от иракчанин
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел осъди, по думите й, отвратителното убийство на германска тийнейджърка от иракски мигрант, предаде ДПА.

Неизмеримото страдание, на които са подложени семейството и жертвата, трогна всички, включително мен", каза тя в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Ла Малбе, Канада.

Заподозрян за убийството на 14-годишното момиче е 20-годишен мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия била отхвърлена. Екстрадирането му обаче било забавено и той междувременно убил тийнейджърката, преди да избяга от Германия в Ирак заедно със семейството си с фалшиви паспорти.

Вчера властите в кюрдския автономен регион в Северен Ирак арестуваха заподозрения, който днес бе качен на самолет за Германия.

Убийството на момичето, което преди това е било изнасилено, предизвика бурна полемика за миграционната политика на ФРГ.

Случаят бе използван от антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и други, за да разкритикуват отново политиката на отворени врати на Меркел, която през 2015 г. прие над 1 милион мигранти в Германия.

20-годишният иракчанин, пристигнал в Германия през октомври 2015 г. със стотици хиляди други бежанци, е заподозрян, че е нападнал, изнасилил и удушил Сузана Фелдман между 22 и 23 май във Висбаден.

Тялото на момичето, което е от еврейски произход, беше открито в сряда благодарение на показанията на 13-годишен бежанец, който отишъл в полицията, защото Башар му признал, че е извършил престъплението. Момчето назовало и мястото, където Башар му казал, че е оставил жертвата си и така полицията открила тялото.

На 2 юни Башар напуснал Германия с родителите си и петте си братя и сестри, но тогава още не е бил заподозрян. Семейството пристигнало в големия северен иракски град Ербил, където кюрдите имат широка автономия.

ФРГ участва във военното обучение на кюрдските милиции пешмерга в този район.
Говорител на германското външнополитическо ведомство каза, че Берлин и Багдад нямат споразумение за екстрадиция и това може да усложни връщането на Башар в Германия.

Башар вече има предишни криминални прояви в Германия. Той е нападнал полицайка и е бил замесен в изнасилването на 11-годишно момиче, което живеело в същия дом за временно настаняване на кандидати за убежище.

Иракчанинът получил отказ да остане в Германия, но имал право да изчака докато съдът се произнесе по жалбата му срещу отказа.

Властите се опитаха да успокоят обстановката, а началникът на криминалната полиция Холгер Мюнх каза, че не бива да се прави връзка между престъпността и имиграцията. Той изтъкна, че младите мъже извършват престъпления много по-често от останалите възрастови групи и жените.

А началникът на полицията във Висбаден Щефан Мюлер подчерта, че извършителят е мигрант, но и този, който е помогнал за залавянето му, също е чужденец. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E bulgari kvo stana vashte kyurdi may iznasilvat nali mnogo iskahte da im pomagate da imat darjava
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, глупава *** съм. Меркел
15
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AKO NE E GERMANIA BALGARITE SHTE UMIRAT OT GLAD ILI V SIBIR SHTE HODYAT.
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой си играе с търпението на германците. Привидно изглеждат заспали, но дълбока е заблудата. Само да не стане нещо много по-брутално от Дахау и Аушвиц.
13
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички тези либерални политици пропагандират смело как мигрантите са добри и честни хора, как всички са високо квалифицирани и ще се интегрират лесно. Всички тези либерални политици живеят в предимно бели квартали където няма престъпност. Всички те ходят с охрана на всякъде. Всички те ни казват колко е хубав мултикултурализма въпреки, че не ходят по пазарите освен за PR акция и не се разхождат по тъмно без охрана... Абе всичко е прекрасно когато гледаш през прозореца на Мерцедеса...
12
0
 
28
 
! Отговори
Баба преди 5 години
Чакат те всеки месец съжаления за извършени чудовищни деяния от братята араби.Това беэумие е лично твое дело.Разбери,интеграция не може да се случи никога с тази пасмина.Трябва ред и един твой.предшественик го беше наложил.
11
1
 
31
 
! Отговори
Германофил преди 5 години
Тук няма изнасилвания. Всички живеем в братство и любов помежду си - германци, евреи, турци, пакистанци, иракчани. Строим джамии за да се чувстват мюсюлманите като у дома си. И синагоги имаме. Оставете ни намира и стига ни критикувахте. Единственото което искам е да дойде по-скоро Прайда в Берлин. Меркел е уважаван и ценен политик. Тя ни помогна много да изградим мултикултурно общество и да видят хората по света че не сме нацисти.
10
0
 
20
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Този, дето го е издал, сега чака сигурно награда - паспорт и помощи до живот.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ БРАКМА УПРАВЛЯВА И БЪЛГАРИЯ.КОЛКОТО ПЪТИ СМЕ ТРЪГВАЛИ С8 ГЕРМАНИЯ, ВСЕ СМЕ ЗАВЪРШВАЛИ С НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ. И СЕГА ЩЕ Е ТАКА - ЗА ТРЕТИ ПЪТ.
8
1
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Бабата съжалява ,че се е протрил докато я изнасилва и после се е уморил докато я убива ,трябва да го обезщетят иначе какъв либерализъм ще е ;) ?!?
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е оня..... Циникът да ни каже колко спокойно било в Германия?
6
1
 
13
 
! Отговори
До Авторката преди 5 години
Абе като КРАДЕТЕ новините на другите Медии въобще нищо не разбирате , за твое сведения бежанецът-кюрдин е екстрадиран днес в Франкфурт , това дават по немските ТВ сега
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цяла Германия за това се пишефейк е на *** сина а на шмеркел да и пиикам на интеграцията
4
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1EI NESHTASTNIK,NA TEB KOI TI RAZRESHAVA DA OBIGDASH G-GA MERKEL.
3
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FEIK NUZ NALI?
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невците винаги са имали кукувци за политици. А и те самине са си кукувци. Все пак политиците са резултат от избора на народа. Кукувицата Меркел ги напълни с изнасилвачи, а те я преизблаха. Народ от кукувици.
1
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Меркел няма ли да осъди собственото си поведение като напълни Европа с тази Долна ***?Лошото е че тя ходи с охрана и няма какво да и се случи.А обикновените граждани страдат или биват убити.Тая жива трябва да я разпънат...