Кой получава по-добър оргазъм: Мъжете или жените?

Винаги ли печелят представителите на силния пол...
15 юни 2018 23:00,
55
Кой получава по-добър оргазъм: Мъжете или жените?
Източник: Reuters
Една от големите мистерии в живота и за мъжете, и за жените е усещането, което представителите на противоположния пол изпитват при оргазъм. Винаги ще остане съмнението дали пък оргазмът при противоположния пол не носи повече удоволствие. Очевидно, няма тенденция мистерията да бъде разбулена по какъвто и да било начин и единствен стремеж остава желанието на партньорите взаимно да допринасят за пълнотата на сексуалните си изживявания. Всичко това обаче не пречи на учените да опитат да направят опит да разплетат главоблъсканицата.
 
Условието тук е да се изяснят факторите, на база на които се определя качеството на оргазма и наличието и ролята на тези фактори при мъжкия и женския оргазъм.
 
Основна роля би могло да има продължителността на оргазма, а по-дългото изживяване би следвало да бъде и по-задоволително. В този аспект оргазмът при жените трае около 30 секунди. Това е неколкократно повече, отколкото при мъжете. Средната продължителност на мъжкия оргазъм се изчислява на 5-8 секунди. По отношение на продължителността удоволствието от секса при жените е по-пълно, а женският оргазъм може да се определи като по-върховно изживяване от мъжкия.
 
Но възможно ли е едно чистo физическо усещане да се определи за по-качествено от друго само защото трае по-дълго? Още повече при условие, че женският оргазъм в повечето случаи е единичен, а при мъжете може да се изживее неколкократно в рамките на кратък период от време.
 
Статистиката сочи, че мъжете изживяват петсекундния си оргазъм в 95% от случаите на сексуален контакт. Трийсетсекундният женски оргазъм изглежда като цяла вечност по отношение на продължителността си, но пак според статистиката жените изживяват пълноценен оргазъм едва в 69% от случаите на сексуален контакт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: оргазъмсекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не претендира жената да свършва само защото са и го пъхнали. Освен това мъжкото самозадоволяване подобрява издръжливостта на мъжа при секс, намаляйки чувствителността на пениса, с което подобрява времето преди еякулацията. В интерес на истината, ако никога не си маструбирала клиторно би могла да свършиш още докато ти го пъхнат при някои специфични условия. Не изкривявайте думите ми, маструбати! Лекувайте се за да имате пълноценен секс с мъжете. Или минете на жени. И без това не ставате;))
34
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предимството да си играеш с него(мъжкия) е в товеа, че докато правиш секс стимулираш същите зони. Докато при клиторната стимулация стимулираш разична зона. Което и води до влагалищна фригидност. Моля, фригидните жени да не обвиняват мъжете за инвалидността си. За нея са виновни самите те. Никой не ги е карал от 10 годишни да маструбират клиторно.
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32, тъпанарка ли си?
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако жена свършва само щото сте й го пъхнали, най-вероятно е толкова загоряла, че щеше да свърши и магаре ако й го бутне. За да свърши една жена трябва да е много възбудена. Което става или с много сериозна психическа стимулация или с много внимателна физическа стимулация. Това че всички ви празим егото е просто защото не ни се слуша мрънкането ви. Ама да си мислиш, че на някоя й е кеф, че за около минута ти е станал полу-твърд, набутал си го някак вътре и се кълчиш като ударен от ток,ммм не.
31
2
 
34
 
! Отговори
@28-30 преди 5 години
Ти приятелю си напълно луд. Клиторът при жените е еквивалентът на главата при мъжете. Вие като от малки си играете с тях та какво, да не сте ослепели или да сте станали сексуални инвалиди? Хайде не се оправдавай с някакви митове и легенди. Ти какво си мислиш, че като се стимулирам сама свършвам за средно между 10секунди - 5 минути, които един мъже издържа? При това повечето мъже не се стараят да възбудят партньорката, не се интересуват приятно ли и е, ама като им каже,че не й е,са много огорчени
30
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя започнала да маструбира клиторно на 10 - 12 годишна възраст и се направила сама сексуален инвалид. След това мъжете са и виновни... Лекувайте си сексуалните дисфункции, които сами сте си причинили като малки, млади и не толкова млади дами. Надявам се, за някои от вас все още има шанс, след упорито и продължително лечение и тералия. Вероятно ще се изисква много воля, а вие не я притежавате. Поне повечето от вас. Така че, сами сте си виновни. НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ МЪЖЕТЕ ЧЕ НЕ СТАВАТЕ!
29
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги клиторни маструбати, не обвинявайте мъжете в собствените си грехове. Те не са виновни, че от малки си играете с най - наситената с нервни окончания част от организма ви. Нямате нито повод нито причина да сте груби към тях. В интерес на истината, заслужавате доста грубо отношение за това, което правите. А именно да прехвърляте вашата вина на другите по особено неморален начин. Приемете фактите и ако желаете качествен сексуален живот се подложете на терапия и тренинг.
28
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак повтарям, че ме изтриха - за трудното достигане до оргазъм при жените е виновна ранната им клиторна маструбация. Ако маструбирахте само вагинално нямаше да имате по 1 оргазъм на всеки 10 сексуални контакта, а в почти всички случаи. Имам познати жени, които никога не са маструбирали клиторно и те НЯМАТ ПРОБЛЕМИ С ОРГАЗМИТЕ ПРИ ВСЕКИ ЕДИН КОНТАКТ. Имам и познати, стигащи до оргазъм САМО И ЕДИНСТВЕНО при клиторна маструбация. Кой ги иска те от втория тип? Никой.
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговора на въпроса от заглавието е: " Зависи дали си феминист или реалист". Реално, никой не може да каже. Няма учени, няма гадатели, няма никой, който да е в състояние да каже нещо подобно. Те могат да говорят каквото си искат, но няма начин да го докажат.
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие тук да не сте тинейджъри. Написала съм много ясно "9% от половите актове". Кой ви е казал, че са с различни мъже. Имам си и други занимания от това да правя прослушвания на немогливци. Когато порастнете ще разберете, че с времето човек си намира половинка, с която да живее и тази половинка не винаги блести с някакви постижения в леглото.И вместо да обикаляш съседите, компенсираш с терор над половинката докато ти се случи някое от 9те %. Някъде веднъж на месец-два-три чудото става
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зависи и в коя страна. В Япония мъжете копаят дупка в земята, а жените сядат на малко дървено пънче. И двамата чакат земетрсение, но винаги в важно и големината на дупката и твърдостта на почвата, както големината и здравината на пънчето. Другото е "да хванат вълната" на хубав земетръс.
24
0
 
35
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Зависи кое те сърби:)В случая сърбят и двете!
23
1
 
34
 
! Отговори
бати преди 5 години
Абе, като си почешеш ухото на кое м става по-хубаво - на ухото или на пръста ти?
22
4
 
40
 
! Отговори
==-== преди 5 години
Най-хубаво е, когато и двамата свършат едновременно. Аз се научих на едно нещо - жена ми да получава многократно оргазми(клиторни и маточни), а аз да свършвам веднаж и то накрая(тогава тя се държи като тигрица). Всичко е въпрос на техника.
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По твойте разсъждения излиза, че само на единия му е хубаво. А това не е така.
20
4
 
51
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Преди много години,когато си гушнал голото тяло на млада германка и когато чувстваш копринената и кожа,и телата ви са се слели в едно,а тя в най-върховния момент прошепне в ухото ти с прекъсващ ,хрипкав шепот "иезос кристос",тогава даваш всичко от себе,сърцето е някъде в гърлото и стискаш зъби,за да не изскочи,просто летиш някъде в пространството .Тогава аз не съм важен, важна е младата жена,нейното изживяване,нейните чувства,звездите в очите,гледайки някак странно и огнесено в този миг
19
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При жените май е по-силен оргазмът. Ще се опитам да се обосновя...моята бивша когато свършваше и ми споделяше че краката й треперят след това няколко минути, а когато аз свърших един път и се изпразних на корема й, станах след 10 секунди от леглото да се измия и като се върнах тя невярващо ми каза" Не мога да повярвам, че ти свършваш и веднага скачаш".
18
8
 
49
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Скоро ще разберем! Като приемем анадонската конвенция, за джендерите ще бъде лесно в началото на половия акт да са примерно жена, а към края и по време на оргазма да станат мъж. Така объркването ще изчезне! Джендер-флуидността и способността ни инстантно да преминаваме от жена в мъж и обратно, ще даде отговор на този въпрос!
17
0
 
36
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
щото моите полови контакти завършват с оргазъм сигурно в 9% от случаите.Е па как ги изчисли точно 9%? Да беше излъгала с някой закръглен процент!
16
2
 
49
 
! Отговори
Мъж преди 5 години
19 ами не. Минала през невъобразимо количество мъже означава прости.тутка. Съмнявам се, че такива жени си губят времето по форуми и новинарски сайтове. Заработват си хляба. За тях времето е пари. Така че както казах е *** (по вероятното), но не е 100% сигурно. Може и да е първото. Хора всякакви :D