Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара

Пекин: Това е ответна мярка на решението на САЩ!
16 юни 2018 11:06, Анисия Иванова
74
Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара
Снимка: БТА

Китай ще наложи 25-процентни мита на 659 американски стоки на обща стойност 50 милиарда долара като ответна мярка на решението на САЩ да наложат подобни мита на китайски стоки на същата стойност, съобщи китайското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Митата върху американски стоки за 34 милиарда долара ще влязат в сила от 6 юли. Те обхващат селскостопански продукти, автомобили и морски продукти.

Датата за влизането в сила на митата върху американските стоки за останалите 16 милиарда долара ще бъде обявена допълнително. Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и някои продукти от рафиниран петрол.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въвежда 25-процентни мита върху китайски стоки за 50 милиарда долара. Той заяви, че митата ще бъдат наложени на стратегически важни китайски вносни стоки и обеща допълнителни мерки, ако Пекин отвърне на удара, отбелязва Ройтерс.

"САЩ държат да възприемат поведение, което нарушава правилата на Световната търговска организация. Това е нарушение на легитимните права и интереси, които Китай има съгласно правилата на СТО и заплаха за икономическите интереси и сигурността на Китай", заяви китайското министерство на търговията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не може дори да се облече и да си сложи перуката сам. Вие къде го пращате да крои планове хаха. Президентската позиция е предимно церемониална. Има няколко президента в краварската история, които са дръзнели да взимат решения сами, и всичките са свършвали с куршум в главата.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кравари нямат акъл. Достатъчно е 3 големи китайски компании да спрат да произвеждат за краварски компании и икономиката им ще се срине.И в интерес на истината, почти всичко, което Китай внася от ФАЩ всъщност се произвежда в Китай...
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4По смешен коментар нямаше как :))) хахахаххаТи грам идея нямаш от икономики , защо не си копаеш картофите.
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се наложи едно пълно търговско ембарго на ФАЩ, ония ще се вдигнат на революция след по-малко от година.Без да смучат кръвта и живеят на гърба на целия свят не могат. Тяхната схема е "някой друг върши работата, ние взимаме парите".Малкото работа, която се върши на тяхна територия се върши от нелегални имигранти.
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Китайците са най-лесни ще започнат да консумират произведеното в Китай вместо да го изнасят за САЩ.
3
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай бавно и сигурно влиза в играта на Тръмп. А както е известно играта се печели от създателя.
2
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински световни войни е вече невъзможно да има,затова световните търговски войни ще стават все по атрактивни.Китай няма шанс в тази война,тъй като икономиката мъ е изцяло зависима от износа.САЩ има да изхранва 300 милиона гърла,Китай 1,5 милиарда.
1
3
 
43
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Търговската война започна и ще е по-страшна от конвенционалната. Сега ще стане ясно кой има истинска икономика и кой надут балон, за съжаление ние сме от втория вид :)