Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара

Пекин: Това е ответна мярка на решението на САЩ!
16 юни 2018 11:06, Анисия Иванова
74
Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара
Снимка: БТА

Китай ще наложи 25-процентни мита на 659 американски стоки на обща стойност 50 милиарда долара като ответна мярка на решението на САЩ да наложат подобни мита на китайски стоки на същата стойност, съобщи китайското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Митата върху американски стоки за 34 милиарда долара ще влязат в сила от 6 юли. Те обхващат селскостопански продукти, автомобили и морски продукти.

Датата за влизането в сила на митата върху американските стоки за останалите 16 милиарда долара ще бъде обявена допълнително. Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и някои продукти от рафиниран петрол.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въвежда 25-процентни мита върху китайски стоки за 50 милиарда долара. Той заяви, че митата ще бъдат наложени на стратегически важни китайски вносни стоки и обеща допълнителни мерки, ако Пекин отвърне на удара, отбелязва Ройтерс.

"САЩ държат да възприемат поведение, което нарушава правилата на Световната търговска организация. Това е нарушение на легитимните права и интереси, които Китай има съгласно правилата на СТО и заплаха за икономическите интереси и сигурността на Китай", заяви китайското министерство на търговията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
4
 
! Отговори
а преди 5 години
До непълен обзорВ Русия минималната заплата е 7800 рубли.3 пъти по-малко от българската.Какви други ефекти трябва да има войната на санкции?
47
7
 
10
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Това за долара не го ли разправяха още преди 60 години на баба ти?баба ти се спомина, СССР се спомина, Варшавски договор се спомина.Доларът си е още долар.Та не си вярвай много-много.
46
8
 
8
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Никой няма шанс в каквато и да било война срещу САЩ. Те държат 25% от световната икономика. Разграбили са ресурсите на почти целия свят. Германците и да му мислят. Експортни наркомани. 50% от БВП-то на Германия е ИЗНОС!!!!!
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Както казват професорите във Вузовете в една държава процента на глупацииитее и необразованите е по-голям. Около 2000 година същите , като вас обясняваха как САЩ свършвали, сега е 2018. Вие ще си заминете и 2040 други като вас пак ще обясняват същите неща :)))
44
9
 
7
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 2. Най- смисленото мнение досега. Хората живеят в огромна заблуда по отношение на китайците. Ако американците решат да си изнесат цялото производство от Китай което ще им ковства пари, но не е невъзможно и китайския дракон си заминава. Такава невиждана криза ще има. Китайците едва последните 30-40 години разбраха какво е да има работещи пазари. Бедни със слабо домашно потребление. Америка има алтернативи Индия, Мексико. Това което прави Тръмп не е война, а рекет. Да се съобразяват малко :))
43
2
 
6
 
! Отговори
ДО 42 преди 5 години
ИНТЕРЕСНО , ОТ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ТУК САМО ТИ МИСЛИШ РАЗЛИЧНО , ЯВНО ТРЯБВА ДА ДА ПРЕОСМИСЛИШ НЕЩАТА А НЕ ДРУГИТЕ
42
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти за запада не се тревожи. Тревожи се за твоите бивши червени политици, дето ти харчат парите на западните ривиери и казина. Докато ти си дървен философ в некво форумче и целия ти живот ще мине в панелката с дребните удоволствия.
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди няколко години се говореше че руснаците и китайците обмислят обща валута а разплащанията ще стават с китайски карти , мисля че това което се говореше преди години сега ще стане в действителност и ще спре да се търгува с долара , а има и друго , китай държи огромен ресурс в американски облигации , ако си пойска осребряването познайте какво ще се случи / БУМ И БАЛОНА ГРЪМВА
40
6
 
14
 
! Отговори
непълен обзор преди 5 години
Войната на санкции срещу Русия се провали с трясък. Путин не допусна Русия да бъде унизена и разграбена. "Цивилизованият" запад не можа да измисли нищо по-умно, по-демократично и по-технологично от въвеждането на всеобхващащ световен санкционен режим. Хегемонът, разбира се и тук е първенец.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Πoдĸpeпa зa дoбpoтo пpeдcтaвянe нa ĸитaйcĸaтa иĸoнoмиĸa зa тpитe мeceцa oĸaзa и cилният изнoc, ĸaтo caмo в пocoĸa CAЩ тoй cĸaчa c цeли 14,8% нa гoдишнa бaзa. Cпopeд няĸoи aнaлизaтopи ĸитaйcĸитe ĸoмпaнии мoжe би ca yвeличили pязĸo дocтaвĸитe cи зa CAЩ пpeз пъpвитe мeceци нa гoдинaтa."Аз чакам долара да изчезва от както съм дете..За това време изчезнаха само режимите :))
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През последните две-три години и китай , и русия купиха големи количества злато и така се изчистиха от част от доларовите си запаси. Освен това китай изкупи с долари големи възлови обекти в Европа - пристанище Пирея (най-голямото в Европа) и пристанище хамбург - запад.Така се освобождават от доларите във връзка с предстоящето преминаване на разплащане с юани.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много скоро долара няма да е конвентируема валута , и балона ще се спука
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 31ЗАДНО, НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ТРИЛИАРД.Ти да не си дете на майка с дете с увреждания?
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай като пръдне САЩ се на сира, защото има реална икономика, а не балон.
34
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега това не смв го виждали в историята. Ама ти явно си го виждал .. нА сащ да налагат санкции и да фтасват :) хахахахха Големи мечтии, голямо нещо. Преди пенсия ли става така ...
33
2
 
15
 
! Отговори
бць преди 5 години
САЩ трябва да се унищожи, тези същества причиняват страдания на човечеството от десетилетия!
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай, ако спрат износа за САЩ американците ще се озъбят за 2 месеца.
31
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаххаа бахтиии глупостите. БВП на САЩ е 20 трилиарда палячооо. Нали това казвам ...На Китай и трябват долара , а за долари търговия , а за търговия и трябва запада охльовв. Наложатт ли и санкции и доларите им ще се изпратя по бързо от водата . Тъпаакк имали повече долари от печатницата на САЩ :)))
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да, имат само 1.15 ТРИЛИОНА долара в американски държавни облигации.държавният им резерв е чисто злато - ако погледнеш цените на златото в последните години, пиковете са именно, когато китай купуват злато за резерваинак ако щатите спрат износа на Китай .. ще си купиш iPhone на куково лято
29
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"КИТАЙ няма долари"Китай има повече долари от всички държави на тази планета, включително ФАЩ. Китай има над 3.5 ТРИЛИОНА долара в наличност. В сравнение, валутните резерви на ФАЩ са 125 милиарда. Т.е. Китай има 28 пъти повече долари от ФАЩ.