Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара

Пекин: Това е ответна мярка на решението на САЩ!
16 юни 2018 11:06, Анисия Иванова
74
Китай слага мита на американски стоки за 50 млрд. долара
Снимка: БТА

Китай ще наложи 25-процентни мита на 659 американски стоки на обща стойност 50 милиарда долара като ответна мярка на решението на САЩ да наложат подобни мита на китайски стоки на същата стойност, съобщи китайското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Митата върху американски стоки за 34 милиарда долара ще влязат в сила от 6 юли. Те обхващат селскостопански продукти, автомобили и морски продукти.

Датата за влизането в сила на митата върху американските стоки за останалите 16 милиарда долара ще бъде обявена допълнително. Сред тези стоки има суров петрол, природен газ, въглища и някои продукти от рафиниран петрол.

По-рано днес президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въвежда 25-процентни мита върху китайски стоки за 50 милиарда долара. Той заяви, че митата ще бъдат наложени на стратегически важни китайски вносни стоки и обеща допълнителни мерки, ако Пекин отвърне на удара, отбелязва Ройтерс.

"САЩ държат да възприемат поведение, което нарушава правилата на Световната търговска организация. Това е нарушение на легитимните права и интереси, които Китай има съгласно правилата на СТО и заплаха за икономическите интереси и сигурността на Китай", заяви китайското министерство на търговията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силните икономически части на Китай практикуват разните му китайски религии - даоизъм, конфуциизъм и разни подобни. Недоразвитите пущиняци практикуват будализъм и ислям
27
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16 Пичччч Китай нищо неможе да направи на САЩ. Ако можеше никога нямаше да поемат по пътя на търговска война екипа на тромпета. Но едни санкции срещу Китай ще е докарат за фалит за нула време. КИТАЙ няма долари ...Всичко е от износ ...спре ли износа ...bye bye До вчера унищожавахте САЩ с кореяя , сега с Китай. Край ви нямат излагациитее :)))
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като под "държавата на наследниците" имам предвид Индия, защото в Китай будализъм почти не се практикува.
25
4
 
21
 
! Отговори
Тиквоний велики преди 5 години
човек с коса,произведена в Китай,ке се скара с Китай,и Америка ке стане по бедна от Лом...Баба Ванга
24
5
 
6
 
! Отговори
аааа преди 5 години
25% върху 50 милиарда са 13 милиарда.Тия верно ли занимават света с такава мижава сумичка?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БУДИСТБудалисте, не те знам в коя дупка живееш, но държавата на "наследниците" е толкова зле, че дори и нашата пълна скръб изглежда добре в сравнение.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата простотия,губи само крайния потребител,всичко ще поскьпне,...корпорациите си богатеет,дьржавите си лапат митата...
21
2
 
3
 
! Отговори
митницата преди 5 години
До АзМито на ГМОто - добре, ама като те знам къв си мрънкач, после ще мрънкаш що било поскъпнало.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22 В България има над1млн. наследници на Буда,Шива,Мива и др.езически индийдски демони,не виждам те, да са много напреднали!
19
4
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
До БУДИСТ,Такава раса НЯМА! Будизма е религия и няма нищо общо с с расите, напротив има хора от различни раси изповядващи будизъм!
18
11
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
мАрзилками очень интересние. Кога иде реч за отношенията между САЩ и ЕС, Тръмпела е най- умелия политик. Кога става дума за Русия и Китай, Тръмпела е най-големият идЕот. Колко жалко е да си миризлива ушaнкa!
17
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ИСКАМ МИТА НА ВСИЧКОТО ГМО КОЕТО СЕ ВНАСЯ В БЪЛГАРИЯ!!!
16
6
 
35
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Пич, именно Китай обезпечава около 90% от финансовия дълг на Щатите. Ако Китай поиска, още утре САЩ ще фалират
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бившия президент на САЩ Джими Картър така коментира изявлението на Тръмп отново Русия да се върнела в групата на Г-7..Картър добър ход на Тръмп ,ние трябва да направим всичко възможно да привлечен Москва на наша страна, в противен случай Китай ще се възползва от нашите търкания с Путин и неговата администрация и Пекин ще придърпа Русия в съюз който е неприемлив за щатите,а има и още по лошо за което не ми се мисли Русия да се откаже да търгува нефт и газ в нашата валута става много опасно
14
1
 
31
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
Тази финансова война не е случайна, а добре замислена и има за цел да се разклати световната икономика. Нали знаете, че по време на война богатите стават по-богати. Тръмп е просто една пионка.
13
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука само мечтатели :))) Китай е нещо благодарение на САЩ и Европа. Не обратното :)) и така че бъде, колкото и да мечтаете жълтии смешковции.
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази световна търговска война няма да постигне нищо друго, освен да повиши цените, на всякъде и на всичко. Цената ще платим ние потребителите а воюващите, ще увеличат своите печалби!
11
0
 
31
 
! Отговори
чекист преди 5 години
ние и балон си нямаме дори. При нас световните кризи обикновено са повод за обир-голям обир. Кризата от 2008ма -2010 баровците я преживяха като ограбиха КТБследващата ще ограбят друга...
10
0
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Значи скоро чичко Тръмп, след Ким, ще посети Си Дзинпин в Китай...
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ е селскостопанска страна. Аграрна страна. Изнася соя, царевица. Едно голямо ТКЗС със самолетоносачи.