Бебе с двойно гражданство загинало в катастрофата в Турция

МВнР: Загинала е и майката, бащата е български гражданин
9 юли 2018 20:21, Анисия Иванова
10
Бебе с двойно гражданство загинало в катастрофата в Турция
Снимка: БТА

При жестоката влакова катастрофа в турската провинция Текирдаг са загинали съпругата и детето на български гражданин, който има и турско гражданство. Това стана ясно след повторна щателна проверка на личните данни на жертвите, съобщиха от министерството на външните работи (МВнР).

Починалата жена има само турско гражданство. Детето на възраст под 1 година обаче е български гражданин по право, тъй като единият родител също е български гражданин.

Още по темата

За турските власти детето обаче се води турски гражданин и затова и до този момент те посочват в отговор на официалните ни запитвания, че няма българи сред жертвите, уточняват от МВнР.

Генералното консулство на Република България в Одрин и Генералното консулство на Република България в Истанбул извършват допълнителни проверки дали сред ранените и хоспитализирани пътници има български граждани, както и дали има такива сред тези пасажери, на които е оказана медицинска помощ на място и след това са били освободени.

При тежкия железопътен инцидент има загинало дете с двойно гражданство - турско и българско, потвърди Мехмед Расим от Балчик, близък на опечаленото семейство, съобщи БНР.

В катастрофата са починали и майката на детето Дериа Куртулуш, както и нейната сестра. Във влака е пътувало и второто дете на Дериа Кемал Куртулуш, което вече е у дома си. Днес Дериа Куртулуш и шестмесечното ѝ бебе с двойно гражданство са били погребани в Чорлу, Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги е тъжно когато смъртта застигне дете,независимо къде по света и с какво гражданство затова медийте да престанат да спекулират със скръбта на близките и да публикуват такива материали.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели 12 йерода са "подкрепили" с гласуването си номер 1.Някои даже не са спали, гласувайки и вчера, и днес.А коментарът на това живoтно си стои ли, стои.Явно пише директно от Центъра.
5
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече, толкова по-малко.
4
4
 
22
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Съболезнования на близките на загиналите.Да почиват в мир.
3
15
 
24
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Съболезнования.Скърбим заедно с вас, съседи и приятели!Бог да ги прости хората.Seninle, komsularla, komsularla ve arkadaslarla rekabet ediyorum!Tanrı ozgur olsun!
2
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования на близките на загиналото дете, на майката и на сестра й. Цяло семейство е разбито.
1
47
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКАКВА ЗАГУБА