Ердоган с клетва за втори мандат и неограничена власт

Турция премина от парламентарно към президентско управление
Обновена: 9 юли 2018 18:13 | 9 юли 2018 17:42, Анисия Иванова
80

Снимка: БТА

Президентът на Турция Реджеп Ердоган положи клетва за своя втори мандат като президент на страната. Този път той ще притежава власт, каквато нито един турски лидер не е притежавал от десетилетия.

Ердоган положи клетва в парламента в 16.43 часа днес, с което Турция официално премина от парламентарна към президентска система на управление, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

С встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на церемония днес в турската столица Анкара, в страната влиза в сила нова система на управление, при която изпълнителната власт е поставена в ръцете на президента.

Ердоган бе преизбран на изборите на 24 юни с над 52 процента и получи мандат да управлява страната през следващите пет години.

След полагането на клетва Ердоган ще посети мавзолея на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк. По-късно в президентския дворец Бештепе ще се състои церемония по случай официалното встъпване в длъжност на Ердоган.

На церемонията ше присъстват лидери и представители от 50 държави, както и над три хиляди представители на политическите, деловите, спортните и артистичните среди, посочва в."Сабах". Сред тях се очаква да е и българският президент Румен Радев.

В 21.30 часа се очаква Ердоган да обяви състава на новия кабинет, отбелязва телевизия НТВ. Първото заседание на кабинета ще бъде в петък. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Турция е съсед на България плюс още три мюсюлмански държави Арбания,Косово,Босна и Херцеговина!!!????Къде отивате селяни прости!!!???Агент Стийв Лорийн!ЦРУ!!!
28
8
 
10
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Видях когато Бойко Борисов беше на посещение в Истанбул , за откриването на желязната църква, видях всичко!!!Борисов лазеше в нозете на Ердоган, а Ердо се кефеше!!!И всичко това, от страх да не пусне бежанците!!!Лазете селяни прости, лазете, цял век сте лазели на руснаци,немци и американци, плюс пет века на турци и два века на византийци!!!Лазете селяни прости, това го умеете най-добре, наведена главица сабя не я сече!!!Агент Джими Фланиган!ЦРУ!!!
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е държава.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как стои въпросът с БВП на България - най-бедната страна в Евопа?
25
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До АнонименТи си от този вече изчезващ хибрид, дето си мисли че гласовете се броят.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аллах акбар!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев,СЕЛЯНИНО *** тоя БВП на Турция може-би си го прочел в един германски вестник а те от коя дупка са си го изсмукали един Господ знае!Пълни глупости,под 1трилион им е БВП за миналата година в долари а за 2016 година на всеки турчин се падат по малко над 10000 долара БВП ПО НОМИНАЛ,какви трилиони,какви глупотевини.Германците пишат глупости защото имат огромен бизне с Турция,та видите ли колко е напреднала Турция с европейски пари а сега СУЛТАН ЕРДОАН може да е..е мамата на тоя бизнес.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган не играе по свирката на нашите по-старши партньори САЩ и затова е лош.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма неограничена власт.
20
11
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ердоган ще ви изплющи селяни прости!!!2,2 трилиона БВП???Къде отивате селяни прости???Икономика в растеж, демографски бум, и най-важното е , че турската младеж не е като българската, наркоманизирана,изпростяла,чалгализирана,мързелива!!!Вие ще сте раята, даже няма да поиска и бяло сладко да му носите, за келнер се иска любезност и умения!!!Агент Джеръми Пфайфър!ЦРУ!!!
19
5
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Вижте белега на всички тирани, спуснат от най Горно място и постоянно на въоръжение през вековете. Султана отива да де поклони на гроба на Ататюрк, свалил султанството и основал парламентарна република. Комунистите като убиват Ленин го балсамират и поставят в мавзолей. Сталин се разпорежда след убийството на Г. Димитров да се балсамира и му се издигне подобен мавзолей в София. Сталин след като го убиват, го балсамират и полагат в мавзолея до Ленин.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган печели с над 50 % ! В България Собственика на ГЕРБ управлява с 20-23 % , но с патериците Янето , Боленчо , Кунка , Винкелчо , Каракачанката ........обллизващи кокалите от кражбите на ГЕРБ !
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде е взаимствана новата конституция ? От демокрацията по света .В България при Падишаха борисов еднолична власт е завзета против закона .
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е Радев след като е поканен да отиде. Съседи са ни. Добре, че не отива Борисов - да се натиска да се целува. За Радев поне знам, че ще се държи достойно.
15
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султан Реджеб ще бъде първият и последен султан на Новоосманската империя!Какво търси Румен Радев в Анкара?
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В света отдавна мина времето на великите диктатори. Последните двама - Хитлер и Сталин приключиха жизненият си път преди 70-80 години. Равносметката от тяхната дейност е печална за човечеството. Милиони загинаха. Най-много немци и руснаци.Турците обаче не си научиха урока. Въпреки десетките хиляди избити и пълните затвори.
13
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган Велики , гордеем се с теб ,ти възвърна нашето самочувствие на потомци на османлии
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си спомня Боко във Варна с какви сочни целувки го дари.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ КЬОСЕМ СУЛТАН КАКВО МИСЛИ?
10
16
 
12
 
! Отговори
999 преди 5 години
ДАВАЙТЕ СЪЩЕСТВА ГРОЗНИ !ПЛЮЙТЕ !КЛЕВЕТЕТЕ !ДО ТАМ СТИГНАХТЕ ВЕЧЕ - ДА СЕ НЯДАВЕТ НЯКОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ !ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !ЖАЛКА , ЕЛЕМЕНТАРНА И БЕЗМОЗЪЧНА ПЪЛНА СЪС ЗЛОБАРИ !И СЪЩАТА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ НЕ БОЙКО НАПРАВО С РАДЕВ ПРИСЪСТВА ДНЕС НА ЦЕРЕМОНИЯТА !НЕ Е ЛИ ТО БЪЛГАРИН ?СИН ИЛИ ЧЕРВЕН - ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СТЕ !