Балканска лудост! Хърватия е на финал!

Марио Манджукич донесе победата в продълженията с 2:1
Обновена: 11 юли 2018 23:52 | 11 юли 2018 23:37, Красимир Ангелов
536

Снимка: Reuters

Хърватия сътвори невероятен подвиг, като достигна своя първи исторически финал на световно първенство, след като надви Англия с 2:1 след продължения в 1/2-финална среща от големия турнир, която се игра на "Лужники" в руската столица Москва.

Трипиър даде аванс на "трите лъва" след прекрасен удар от фаул още в 5-ата минута, но Перишич възстанови равенството в 68-ата минута и върна надеждите на "шахматистите", че могат да сторят нещо голямо. До края на редовното време "шахматистите" изтърваха още няколко страхотни положения за гол.

В крайна сметка редовното време завърши при реми и се стигна до две продължения от по 15 минути, а четири минути след началото на второто продължение Марио Манджукич хвърли хърватските фенове на стадиона в екстаз.

Така Хърватия ще играе срещу Франция в спор за титлата.

До момента най-доброто постижение на страната на световни финали бе 1/2-финалното класиране през 1998 година във Франция.

Всичко за триумфа на хърватите четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
5
 
56
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
На следващото световно и ние на финал :)))))))
293
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брекзитът трябва да е пълен и твърд, както го искаха англичаните!
292
6
 
64
 
! Отговори
Хърватска преди 5 години
Браво,и победа на финала заслужават го!
291
1
 
87
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Браво на заслужената победа и класирането на Хърватия.Но те имат наистина футболисти, а не нашарени чалгоритнитопковци като нашите.
290
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите мамини синчета-чалгарчета да вземат пример от хърватите.които се бориха мъжки и не клекнаха пред родината на футбола,затова победиха.Браво!
289
24
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на хърватите. Хървати всъщност няма, те са покатоличени сърби, ама нейсе. И езикът им се нарича "сърбо-хърватски".
288
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рефера турчин яко подпираше Англия през първото полувреме ама като видя че инглизите и с подпиране няма да минат обърна и почна да свири както трябва.
287
3
 
52
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
Браво на Хърватия Колкото е готина президентката им толкова бяха добри на те снощи на терена Въпреки гадния турски съдия
286
0
 
31
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
До OsmanКои ,,ВИЕ,, ,бе ефенди ???
285
30
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватия заедно с Босна са в муслиманския съюз
284
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До коментаторите по-долу които са изпуснали уроците по география в училище - Хърватия е в рамките на Балканския полуостров и Хърватия е член на Европейския съюз.
283
23
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то хубаво ама много мусулимани в тай Хърватия
282
1
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на хърватите!Държавата си оправиха, пътищата им са слънце, градовете им - чисти и подредени, икономиката им - работеща, хората - лъчезарни и гостоприемни. Няма начин да не са добри и в спорта. ...Както и ние няма начин да сме добри в каквото и да било. С тези връзкарски изпълнения по всички флангове, с които не даваме на стойностните хора да се развиват....Логичен развой.
281
6
 
39
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
факт е , че и англичаните и русняците се опитаха да счупят топката. факт е че се опитаха да счупят и хърватите и не успяха. факт е че вместо бит и такован да се не обаждат, превърнаха световното по футбол в световно по леефски - почна се едно вдигане на глави, продължавами зъ нъродъ, мечтаене, постигнати цели....явно бая хора на тоя форум не могат да губят
280
4
 
36
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
айде пак онова неграмотно читалище, поглеждаш коментарите и раз два - "сървилничене". с текст, който по случайност повтаря абзац от тема от фишки.нет в която хърватите са фашисти, косово е сърбия, а българите са циг ани и агресори. читалищна работа.
279
7
 
36
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
До Osman : Много точно ! В цивилизованите държави има приказка : "На изток от Загреб става страшно..."
278
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хърватите бяха уморени от предишните тежки мачове. това личеше най - много на халфовете им. а ако бяха по свежи? а англетата се върнаха отново към антифутбола си, това явно е в гените им.
277
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 488 Осман Това кой отбор ,ще подкрепяме си е наша работа.Тебе кво те засяга? През 1994 хърватите също се радваха на нашите успехи!
276
29
 
48
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Хърватите не се чувстват балканци. Това, че вие им се радвате, защото нямате на кого от години да се зарадвате, не означава, че те се определят като балканци и смятат, че имат нещо общо с вас. Съжалявам, но всеки, който познава поне един хърватин знае, че съм прав. Все едно, ако ние отидем на финал, те да се радват..друг път. Спрете да сървилничите на чуждите народи, а оправете своя собствен и му се радвайте..Аман
275
4
 
62
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Искам на финала да прегазят Франция и да взимат купата тва е. Отбора им е добър вчера ,ако не беше тая греда на Перишич по бързо щеше да отидат Англосите. Бой по манерките на Франция ся. Хехее ще потъне в мрак айфеловата кулааа хахахахаха :))