Балканска лудост! Хърватия е на финал!

Марио Манджукич донесе победата в продълженията с 2:1
Обновена: 11 юли 2018 23:52 | 11 юли 2018 23:37, Красимир Ангелов
536

Снимка: Reuters

Хърватия сътвори невероятен подвиг, като достигна своя първи исторически финал на световно първенство, след като надви Англия с 2:1 след продължения в 1/2-финална среща от големия турнир, която се игра на "Лужники" в руската столица Москва.

Трипиър даде аванс на "трите лъва" след прекрасен удар от фаул още в 5-ата минута, но Перишич възстанови равенството в 68-ата минута и върна надеждите на "шахматистите", че могат да сторят нещо голямо. До края на редовното време "шахматистите" изтърваха още няколко страхотни положения за гол.

В крайна сметка редовното време завърши при реми и се стигна до две продължения от по 15 минути, а четири минути след началото на второто продължение Марио Манджукич хвърли хърватските фенове на стадиона в екстаз.

Така Хърватия ще играе срещу Франция в спор за титлата.

До момента най-доброто постижение на страната на световни финали бе 1/2-финалното класиране през 1998 година във Франция.

Всичко за триумфа на хърватите четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най -много ще се радвам Белгия да Бие Англия, а Хърватска - Франция. Стига са печелили големи отбори. ВРеме е да спечели някой малък отбор, който никога не е печелил световната титла.
213
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България имаше шанс да оправи футбола си, ако беше избрала Любо Пенев за президент на БФС!За сметка на това се подкрепя далавераджията Перукан Михайлов, който освен алкохолик, е крадец и мошеник!
212
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при всички положения рекорда на Щукер и компания е надграден - единствено това е от значение
211
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 396 Хърватите никога не са били 4ти в света,защото бяха 3ти през 98г.
210
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
387 - само човек с много ограничено мислене може да счита че един човек е равно на един отбор. Всички съотборници на Вида и целият треньорски щаб се разграничиха от него. Сега какво - да наказваме отбора и да го мразим заради убежденията на един човек?освен това всеки човек има право на собствени убеждения.
209
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече удари към вратата ,повече владеене на топката ,повече пасове,повече корнери,повече пробяган километраж,повече положения за гол и.т.н.!Напълно заслужена победа,а на англичаните не им мина този път номера както с Швеция,където след гола се опитаха ,да играят затворено ,но не много успешно !Вратарчето им направи невероятни спасявания,негова е заслугата да са полуфинал!
208
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
390 - хърватите преизпълниха плана си. Те имаха едно златно поколение, което стана 4-ти в света. Това ново златно поколение, каквото и да направи вече ще се знае че е подобрило рекорда на предното. Те отиват на мач, на който нищо не могат да загубят, а могат само да спечелят. В момента хърватите са в ролята, в която ние бяхме като стахме 4-ти цяла България се радваше. Цяла Хърватска ще се радва и на втоор място, но първо ще бъде национален празник.
207
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мистър Хикс 1Мухльо, ти разбираш от футбол колкото на бай Генчо магарето.Намери си хоби за което ставаш.Вади картофи например. Или паси овце както ви заръча "Шефа".В провинцията за това ви бива.
206
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееех значиии! Футболът не успя да си отиде в къщи, балканците попариха надеждата на 60 млн англичани !! :(
205
3
 
45
 
! Отговори
Мистър Хикс преди 5 години
футболът вече се играе на скорост, той е и тактика, и психика, и издръжливост....техниката остана на заден план във времената когато футболистите играеха много по-бавно и имаше как да правят финтове на седем човека. Сега се играе с разцъквания или дълги извеждащи подавания, а в защита - кънтер преса. Мина времето на техничарският футбол. Сега се играе силов футбол.
204
3
 
42
 
! Отговори
Мистър Хикс преди 5 години
385 - по техничният отбор бил АНглия? от 60-та минута АНглия не можеха да си излязат от своето поле. Най-сетне - статистиката сочи и повече удари във вратата на АНглия, и повече точни удари във вратата на АНглия, и по-голямо владеене за Хърватия. Хърватите бяха уморени и с къса скамейска - получиха ранен гол и физически бяха уморен, но бързо се опомниха за около 20-30 минути. Цялото второ полувреме бе тяхно.ВТоро - футболът отдаван не е техника. Който иска техника- - да гледа записи от 90-те.
203
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ангел 368Хърватите имат толкова шанс за титлата колкото и Юсеин Бол да стане белчо.
202
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 380 Колега ,не сърбите са учили хърватите на футбол ,а точно обратно!Сърбите продаваха скъпо до преди 10ина години,вече не е така ,защото се провалиха!
201
2
 
40
 
! Отговори
FORZA INTER преди 5 години
Единственият трансфер на английски футболист в чужбина е във Верея ако не греша :)))))))))))))
200
9
 
38
 
! Отговори
Два отбора от ЕС преди 5 години
За рашките който и да бие на финала все ще е зле. Или французите ще превземат за втори път Масква или Късия ще трябва да връчва купата на Домагой Вида, дето мощно и злобно го освиркваха и накрая се изядоха от яд.
199
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
англичаните стигнаха с много късмет дотук. Много трудно можеха да ме убедят, че са неоспоримо по-добир от шведите. Двата отбора играха еднотипен футбол, шведите имаха повече положения, но англичаните вкараха първи гол и затвориха вратата си.Опитаха същата тактика и днес - не им се получи и след изравнителния гол рухнаха психически.
198
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватите играха ПОСРЕДСТВЕНО но проявиха такова мъжество каквото бълга*рак не би сънувал дори.А англичаните въпреки че са доказани ДЪРВОДЕЛЦИ бяха по-техничният отбор на терена.Финала беше ВЧЕРА с една извънземна Франция и с една достойна Белгия.
197
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дарио Сърна навремето родния му отбор го продаде за 12 милиона.Най-скъпата продажба у нас - Владо Манчев - бе продаден за 1 милион. Той бе сравняван Гонзо, за когото работеше цял Левски, три пъти го избираха за играч на годината и го продадоха за по-малко от половин милион. Останалите ни "звезди" не заслужават коментар
196
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не изненада ,повечето хърватски футболисти играят в топ отборите на Европа!Най-добрият английски футболист Хари Кейн само може да сънува,че е играч на Реал /Мадрид//хърватите имат 2ма/,Барселона,Ювентус!Даже полуфинал е много за англичаните!
195
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
както ви казвам Хърватите и сърбите умеят да продават своите футболисти. Футболистите им имат умения, в родината им има школа на национално равнище, а мениджърите не са като Лъчо Танев.