77 станаха жертвите на огнения ад, спасителите продължават работа

Все още има десетки хора, които са в неизвестност
Обновена: 25 юли 2018 09:03 | 25 юли 2018 08:57,
7
77 станаха жертвите на огнения ад, спасителите продължават работа
Снимка: БТА

77 станаха жертвите на пожарите в Източна Атика, съобщи "Athensvoice". Възможно е обаче жертвите да нарастнат, с оглед на големия брой хора, които продължават да са в неизвестност, предава "Фокус".

Пожарникарите продължават издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в района на гръцките курорти Мати и Рафина, съобщи Франс прес и БТА.

Още по темата

Спасителни лодки  обикалят плажовете в търсене на оцелели. Районът бе опустошен от пожари, които отнеха живота на 77 души. По последни официални данни пострадалите са 187 човека. Сред пострадалите е и една българка.

Жители на най-пострадалите от пожарите селища Мати и Рафина са създали открита база данни в интернет за издирване на намиращи се в неизвестност след бедствието техни близки, пише гръцкото електронно издание Iefimerida.gr.

Само за няколко часа през тази нощ са публикувани фотографиите на 34 души за които се смята, че са изчезнали по време на пожарите, отбелязва Фокус. Изданието уточнява, че базата е със свободен достъп и няма официален характер, но в нея всеки може да публикува фотография и данни за свой близък човек, за когото няма информация след пожарите в източната част на Атика.

Iefimerida.gr припомня, че от вчера сутринта, веднага след овладяването на пожарите в Атика, работи телефон 199, на който могат да се подадат данни за изчезнали или да се направи необходима справка.
 
Спасителните екипи продължават да проверяват всяка от изгорелите къщи в Мати, като не се изключва при претърсването да се открият още изгорели хора, които засега фигурират в списъците на изчезналите.
 
Продължава и кампанията за набиране на помощи за пострадалите и за останалите без покрив жители на Мати, Рафина, Кокино Лиманаки.

Около 100 пожарникари, подпомогнати от полицията и десетки доброволци, търсиха през целия вчерашен ден евентуални жертви в зоната на пожарите.

До момента няма оповестени данни колко хора са в неизвестност. От общо 187 хоспитализирани, 82 души останаха вчера вечерта в болница, от които 10 са в сериозно състояние. Сред тях има и 11 деца, които са без опасност за живота. Поне 6 души са се удавили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НИЩО НЕ КАЗВАМЕ ЗА ПОТОПА В ТЕТЕВЕН. ТОЙ НЕ ОТСТЪПВА НА ТРАГЕДИЯТА В ГЪРЦИЯ. БОЙКО НЕ ПРАЩА НИКОЙ ТАМ ДА ПОМАГА КАКТО ПОМАГАМЕ НА ГЪРЦИТЕ. "3-ТИ НЕСЪГЛАСЕН" Е ПРАВ ДО НЯКЪДЕ. КОГА У НАС ИМА ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ НИКОЙ НЕ НИ СЕ ПРИТИЧВА НА ПОМОЩ. ЗАЩО ЛИ МИЛЕЕМ ЗА ЧУЖДОТО САМО А ЗА НАШЕТО НЕ?????
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готов декор за пост апокалиптичен филм!
2
2
 
10
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Това наистина е трагедия за гърците,но се чудя дали ако тук се беше случило подобно нещо,те дали щяха да бъдат толкова загрижени и съпричастни.Дали профилите им в социалните мрежи щяха да бъдат заляти от съболезнователни картички а новините им да започнат и да свършват с информация за нас,че и извънредни емисии и специални пратеници.Май малко преиграваме в солидарността си.Ако искаме да съжаляваме някого,не е нужно да минаваме граници и тук достатъчно проблеми и нещастия има.
1
1
 
7
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Не е истина, че хора като теб се налага да ги търпим в обществото!