Овцевъди и козевъди: Искаме нова аграрна политика!

Срещу зарази: Да се изгради буферна зона между България и Турция
25 юли 2018 15:48, Анисия Иванова
9
Овцевъди и козевъди: Искаме нова аграрна политика!

Овцевъди и козевъди искат коренна промяна в държавната аграрна политика, както и създаване на стратегия за развитието и обединяването на бранша. Страната ни от години няма аграрна политика, а малките и средните производители не са защитени, каза проф. Иван Станков - изпълнителен директор на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Необходими са и държавни спешни мерки за недопускане отново на зараза сред животните в Странджа, призова Йордан Трифонов, чието стадо беше евтаназирано заради чума. По думите му би трябвало да се изгради буферна зона между България и Турция.

Още по темата

Протестите ни не са политически, тъй като предишните бяха по време на служебно правителство, а от година и половина имаме едни и същи искания, подчерта Симеон Караколев, съпредседател на асоциацията, цитиран от БТА.

По думите му чл. 23 от проекта за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания е дискриминативен и настоя всички овцевъди и козевъди да работят по еднакви правила.

Проектът е за обществено обсъждане до 22 август. Целта на протестите не е да се създава хаос, а ред, допълни той.

В асоциацията има 1750 членове с близо 230 хиляди животни, посочи Караколев и допълни, че има и 16 организации на производители.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Не човек, а железо преди 7 месеца
Даа, ама Бат ви Бойко е твърд! Той пред инвалидите не трепна, а вие мислите, че ще го разнежите с рогатите си козички! Искали били нова аграрна политика. ... Да не заиграе ножа и по вашата глава. И инвалидите не вярваха, ама сега разбраха откъде изгрява слънцето. Вече няма Европредседателство!!!!! Всички ще ви оправя!
И пак гласувайте за мен!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Дания . Местния датчанин е земеделеца, фермера. Чужденеца- турчин, виетнамец, пакистанец, авганец, албанец, чеченец, босненец, от далечния изток. Са обслужващ работник във фермата за цял живот. Гражданство датско няма да има. Може и жена с дете да има но цял живот е с куфара за обратно връщане.
.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо се консултирайте с главните ветеринари на Републиката - ***-льотчикк Радеф и Курнела-приватизаторката. Бяха много активни по едно време сега млъкнаха...Що ли?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искаш ама нема. Няма да ви подкрепям. Сега съм пенсионер. Мъчете се гадове.
И аз изках преди 30г. Нова систева. Ама всички го карате бавничко, бавничко. Та чак яваш , яваш.
5
1
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 7 месеца
Със стари к**** нов бардак не се прави. Първо си махнете Кольо Маринов от МЗХ, пък тогава искайте промяна....
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е всички сектори да се вдигнат и да поискат нова НОРМАЛНА политика. Стига с този комунизъм! Стига само да разпределяме пари на нашите хора и да стъпкваме всеки опитващ се да прави бизнес.Време е всички сектори да поискат реални РЕФОРМИ, а не буламача , който ни предлагат червените кадри с цел да си грабят!!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние, ловците искаме пък нова ловна политика. Българската дива cвиня е с уникален генофонд. Олигарсите я смесват с кръстоски за пари в стопанствата и я съсипват. Да се блокира от граничните границата с Румъния и да не се допускат диви cвине оттам. 300 човека стигат. Оградата менте да се подсили. ДАНС да арестува разпространителите на чумата по cвинете. Не може от Грузия чумата да не се разсейва като бомба а в разни удобни на заразителите посоки. Затвор за диверсантите. Хора бдете за чумосейци.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1

не е за мигрантите, ще я населят с омачкани каскети и ше ви турят Курнела за началник.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази земя е обещана на мигрантите бе хахаха каква политика и подрепа искате?