Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Собствениците им ще получат обезщетения до седмица
254
Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково вече е умъртвено и животните са загробени. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов.

Още по темата
Стадото на баба Дора е било от около 140 животни, от които само половината били регистрирани. Еватаназирани са още две по-малко стада с по 15 животни, уточни Порожанов.

Тази сутрин село Шарково беше отцепено. Блокадата започна от ранни зори. Полицаите изпълняваха заповед на Агенцията по храните, която забранява достъпа до Шарково в радиус от 3 километра.

Няколко часа по-късно стадото на баба Дора беше умъртвено. Още на 10 юли Агенцията по храните издаде заповед за евтаназията, която беше извършена едва днес.

Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила. Той увери, че умъртвяването е извършено по хуманен начин и по същия начин животните са загробени.

Баба Дора и всички собственици на умъртвени животни ще получат обезщетения, увери Порожанов.

Още в понеделник обезщетенията ще получат хората, чиито стада бяха евтанизирани предните дни, баба Дора и останалите собственици, ще получат парите до седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега всички нямаше да ги има. Това е голяма конспирация. Сега потеглят към другите населени места. После и в съседните области. когато си изпълнят плана ще спрат.
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най после чист въздух и в Шарково.
222
0
 
7
 
! Отговори
За 231 преди 5 години
Ако имаше Господ щеше да изтреби онез които му бесеха поповете и взривяваха църквитеАко има наистина ви готви възмездие в Пъкъла;)
221
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ гледа!
220
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийци! Няма карма която да им е малко. Да убиеш без нужда, ей така от злоба. БАБХ справедливост в България може и да няма, но от божествената справедливост няма да се избавите!!! Жалко за животинките и стопаните им.
219
3
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 111Драги Герберюга - набий си през дебелия комунистически череп, че масово хората против ГЕРБ нямат абсолютно нищо общо с БСП, защото за нас - гражданите на България - комунистите са болестта която трябваше да се умъртви, без значение дали става на въпрос за комунистите от БСП или за комунистите от Герб! Аре взимайте се вече заедно с вождовете си и се махайте от държавата ни. Писна ни да ви гледаме цирка! Комунисти 1 плюят по комунисти 2 и си мислите, че ние незнаем, че сте всичките рода!
218
6
 
12
 
! Отговори
Cirански резерват преди 5 години
Световното правителство е определило какво да се гледа на територията на която едно време е била България и всичко друго трябва да се махне.
217
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас отдавна ни загробиха. Нищо, че още не са ни зарили. Душите ни са мъртви.
216
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си подписаха със злаатни букви вече УВОЛНЕНИЕТО.Така е не се разбра убедително има ли чума по овцете , от къде е дошла, защо не са взети необходимите превантивни мерки , а се отиде на масова евтаназия. ГЕРБ всичко купуват с пари, и протестите и животните на хората, но не всичко е пари.
215
4
 
18
 
! Отговори
профи преди 5 години
С неадекватните си действия през последният месец, БАБХ се компрометира до такава степен, че удари дъното.Необходими са спешни помени в този вид контрол и поемане на отговорност от виновните лица.
214
21
 
7
 
! Отговори
111 преди 5 години
Аман от червени *** ... по цял ден няколко трола пишат по всички сайтове коментари против правителството. Толкова си могат БСП, акъл няма плащат на *** за избори и на *** да плюят !А ако пламне чумата в цяла Бг, пак правителството ще е виновно че не спряло чумата в Шарково ...
213
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако наистина имаше болест по животните, ЗАЩО НЕ ГИ УБИ ТЯ, А СЕ НАЛОЖИ ДА ГИ УБИВАТ ПОЛИТИЦИТЕ?Да има чум@, но тя не е вирусна и за жалост не се лекува с ваксини.
212
6
 
23
 
! Отговори
Яснота преди 5 години
Е, поне на цял народ му стана ясно, че го управляват САТАНИ в човешки образ. Проклети да са!
211
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийци. С лека ръка затриват и хората и животните на тая територия.Това е истината. Вие сте безмозъчни имперски слуги. Вие сте долна колониална администрация.Вече е невъзможно да скритете грозната истина.
210
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДСПич разбра ли колко от тези живоотни не са регистрирани. На всичко отгоре и за нерегистрираните животни ще се плащат обезщетения. После защо не се спазват законите. Френски фирми искат да си гледат животните в България защото им е по-изгодно за пазарите им в Близкия Изток, ти унищожавали ни животнововъдство!!!!
209
8
 
28
 
! Отговори
HANS GRUBER DIE HARD преди 5 години
ТАЗИ БОЛЕСТ АКО БЕШЕ ЧУМА..И ТО ОТ АФРИКА, ТЕЗИ ЖИВОТНИ ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ ЗА ПО-МАЛКО ОТ 10 ДЕНА !!А ПЪРВИТЕ ПРОБИ СА ОТ ДАТА : 15 И 19 ЮНИИИ !!!! И КОЗИТЕ И ОВЦЕТЕ СА ЖИВИ, И БЯХА ЖИВИ -- ДО ВЧЕРА СЛЕДОБЕД !!БУГГЕРИ---ЛЪЖАТ ВИ ЗВЕРСКИИ...ВЪЗСТАНИЕ ЕЕЕ !
208
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На интернет адрес:oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Diseaseinformation/WIРегистрация по дни и заболявания и в кои държави са регистрирани.Тук е истината на сайта OIE World Animal Health Information SistemСело Кости, откъдето започна всичко 04.06.2018 г. не е регистрирано като огнище на чyмa, нито има други регистрирани случаи на чy.мa (PPR) по овце и кози в света.
207
8
 
23
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Да ще получат обезщетение обаче докато възстановят животните. Да започнат да дават мляко, вълна, агнета..... Западна Европа не иска да имаме животновъдство. Искат да ни продават техните ***.
206
2
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Или ние ще евтаназираме Суджуците,или те нас!Ама като гледам-имат голяма преднина!
205
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Такова безправие не е било и по време на комунизма. Факт"Пр з комунизма ВСИИИЧКИ правя бяха спазвани, синко !