Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!

Митрополит Амвросий нарочи премиерът за причина за пожарите
25 юли 2018 22:45,
115
Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!
Снимка: БТА

Митрополитът на Калаврита и Айгалея Амвросий заяви, че унищожителните пожари и трагичната загуба на животи се е случила заради Божия гняв, предизвикан от това, че настоящият премиер на Гърция Алексис Ципрас е атеист, пише електронното издание на вестник Protothema.

"Премиерът атеист Алексис Ципрас предизвика Божия гняв. Гърция е унищожена от огън и наводнения", пише в блога си митрополит Амвросий. Той се позовавва на Новия завет, в който пише, че заради отдръпването на народа от Бога на земята се пращат бедствия.

Още по темата

Изявлението на епископа предизвика критики от други църковни дейци, включително Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който заяви в отговор: "Господ е любов. Господ не отмъщава, а призовава всички да се обичат едни други", пише "Фокус".

Йероним смъмри Амвросий, като посочи, че дори възгледите му да не отразяват тези на официалната църква, личните му мнения трябва да са в някакви рамки. Освен това, предстоятелят на Гръцката православна църква заяви, че се моли за душите на загиналите и за оздравяването на пострадалите.

Междувременно започва да се разкриват истинските мащаби на трагедията. По последните официални данни, жертвите са 81, но най-вероятно броят им ще се увеличи, защото в болниците има 10 души в критично състояние, а екипите в района на бедствието продължават да работят.

Разбра се, по думите на кмета на Рафина-Пикерми Евангелос Бурнус, че повече от 1500 къщи са били унищожени при пожарите.

Що се отнася до унищожените горските площи, те се оценяват на повече от 2100 хектара.

Трагедията предизвика отново дискусия за широко разпространената практика на незаконно строителство в горите и по крайбрежието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да няма виновен?Естествено това е дело на Путин.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мноу му е крив мерника на бог :ддд , пропуснал е Ципрас, добре, че е улучил държавата :ддд
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова сме на туй дередже. Вярата е оскъдна, всичко зейнало за пари, за разврат, за богатства. И у нас е така. Уж се водим християни, а народът на 90 % няма капчица вяра. Пък иначе сме против Истанбулската конвенция. Вярата е като фундамент. Нямаш ли основа под краката си - потъваш. Това се случва и с България.
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Стигнах до този извод въз основа на собствения си живот"Прекрасно разбирам за какво говориш. Самият аз съм разсъждавал абсолютно по същия начин. Но... С течение на времето се оказа, че неща, които съм считал за провали, са... успехи. И обратното. Мисълта ми е, че работите са твърде сложни, за да сме в състояние да ги разберем. И пак те съветвам, не изпадай в буквализъм.
63
2
 
2
 
! Отговори
Реплика преди 5 години
А Корнелката, къде я слагаш!? Както и товарищ Путин! Това се все хора, които на воля целИват руки во црекве.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак има едно косвено доказателство за наличието на Бог. Което е /изненада/ математическо. Т.н. "индукция". Всяко събитие има причина. Връщайки назад във времето причино-следствията, стигаме до първопричината за всички причини. И я наричаме Бог.
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма, и няма и да има "доказателство" за съществуването на Бог. Защо? Защото това би отнело свободната воля. Без свободна воля няма избор и напълно би се обезмислило човешкото съществуване. Така че не търсете доказателства. Безсмислено е.
60
3
 
19
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Колко лесно и смешно е за всичко да се обвиняват Бог или Сатаната, като за всичко са виновни човешката глупост и алчност!
59
16
 
15
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Всеки ден се убеждавам, че религиозният мозък е БОЛЕН МОЗЪК, без значение в кои въображаеми приятелчета вярва....
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изводът има Бог и той е напълно oткaчeн !"И ти стигна до този върховен извод от една притча, която дори не трябва да се възприема буквално?
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сте фенове на велика северна гърция? Уж мн уредена , много напред, а накрая трагедия. Къде бяга службите дс евакуират хората, къде бяха корабите да ги вадят от морето? Едно голямо показно къде се намира Гърция - на никъде.
56
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Бегъл поглед върху инфраструктурата на засегнатия район дава представа защо се е стигнало до такива последствия-тесни улици,задръстени от автомобили и пожарни кранове не се виждат никъде.Ама земята е скъпа и им се свиди да направят по-широки пътища...А добре се знае,че районът е силно пожароопасен.Обаче да обиждаме Господ е по-лесно...
55
0
 
2
 
! Отговори
@ 68 преди 5 години
Айде дядка да се научиме да пишем първо, виж Кирил и Методи ни дадоха азбука, след това ще учиме как се построява просто изречение (1ви клас втория срок се учи това), след това вече си самичък, щото имаш акъл колко една ***, а това вече ни се учи, ни се лекува.
54
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Много удобно обяснение....Значи,ако управлението се състои само от набожни хора,които не вършат никаква работа-проблеми няма да има?Сигурно пък работата на Господ е да тормози невярващите в него....Ами по Света съществуват сума ти религии(освен атеизма),то значи нон стоп бедствия,причинени от недоволни богове.
53
1
 
5
 
! Отговори
:] преди 5 години
Боко, Хитлер, Сталин, до един християни, всяка неделя са на църква, така е атеистите ще спасят света хахахха ганчоо ганчооо... няма бъдеще за теб ***, иначе оня дето философства как обикновените хора страдали, ще ти кажа, че този пожар взема място в южните предградия на Атина (Рафина и района), там бедни няма приятелю, а какво значение има, когато горят живи хора и деца дори и изчезват хора и всичко е съсипано ???
52
1
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Много *** и ограничен човек е способен да напише подобна клюкарско-махленска статия относно трагедията в Гърция, но още по *** мат'рял чете и коментира.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PROST COVEK-POP IZPOLZVAC
50
4
 
10
 
! Отговори
пепе ле пю преди 5 години
Религията не прощава на никой.
49
0
 
20
 
! Отговори
hodrchapovylnite преди 5 години
Съболезнования за загиналите ! Жестоко е това ,което се случва с обикновените хора заради интересите на богаташите, който са най- лошите, и безсъвестни хора в света.
48
11
 
18
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Нормално е всеки съвременен и умен човек да е атеист.Нека не се забравя ,че религията е опиум за народа.