Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?

33-годишният мъж от село Сотиря загинал от кръвозагуба и жестоки рани
26 юли 2018 17:15, Екип на Dnes.bg
155
Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?
Снимка: архив Reuters

Младият мъж, който намери смъртта си, нахапан от собствените си кучета, е отглеждал 11 питбула в сливенското село Сотиря.

Живко Димитров бил разведен, живеел с майка си в къща във вилната зона на селото. Отглеждал кучетата в двора. От Агенцията по безопасност на храните в Сливен казаха, че кучкарникът му не е регистриран при тях и мъжът навярно е отглеждал нелегално животните.

Още по темата

В Сотиря смятат, че Живко гледал кучетата, за да пази имота си от крадци, но се проверява и версията, че може четириногите да са използвани за нелегални боеве с кучета, при които имало и залагания.

В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.

Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби, разказва "24 часа".

По данни от полицията, починалият мъж бил криминално проявен. Работел като охранител по морето.

Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.

Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочети закона бре малчоооо
103
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От Агенцията по безопасност на храните в Сливен казаха, че кучкарникът му не е регистриран при тях..." ХАХХАХАХАХХА! Той да не ги е гледал за храна, бе ***? Безопастност на храните! ХАХАХАХА!
102
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До архимет комплексаря гордеешли се със написаното
101
6
 
2
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
Лека нощ и сладки сънища :)
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"с куче в чувал се не влиза"Стара Българска поговорка
99
15
 
24
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
Природен закон е, че всеки вид се развива за сметка на другите. Такива междувидови симбиози са плод на болна и мутираща душевност. Та, ако много обичате кучета, и сте над 16 г, би трябвало във всяка една уважаваща се себе си психиатрия да ви лапнат като топъл хляб:)
98
10
 
31
 
! Отговори
Коджабашев преди 5 години
Явно в групата от 11 кучетае имало алфа мажкар и са видели човека като заплаха за главатаря им и са го нападнали дружно.Изпуснал е момента и не е забелязал факта.При поява на алфа трабва да сложи другите в клетка или да ги върже и да хване алфа мажкаря и да го държи за гушата легнал по гръб пред всички кучета докато заскимти така отново човека става алфа и шеф на глудницата...
97
22
 
12
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
Кучето и хиената са подмолни и долни душици, които превиват гръб само заради храната. Котките, които пък много смърдят, са доста по-достойни за възхищение и собствениците им са по-близо до здравия хомо сапиенс. Но и те са под въпрос заради смрадта и коварството на котките:)
96
8
 
23
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
А за пичагата от Сотиря мога да кажа само: Пил и платил. Вие, останалите ***, дето мислите, че кучетата са вярни, вие му мислете:)
95
4
 
44
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Отглеждал ги е да се бият и предполагам наивно си е мислил, че никога няма да го нападнат. Доста хора разсъждават по този начин "аз съм човек и съм велик, всички животни трябва да ми се подчиняват независимо как се държа с тях" Еми ... не е така ...
94
11
 
44
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
От скоро имам куче, прибрах го от улицата и неизбежно се сближих с любители на тези животни. 90% от тях страдат от липса на любов и се дезинтегрират от околните чрез кучетата си. Сменят старите приятели за такива с кучета, също болни. Смятам, че до 5 г в развитите държави привързаността към кучета ще се разглежда като болест. И съвсем правилно.
93
28
 
21
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Пит була е уникално куче,еталон за сила и безтрашност.Но не е за прости хора.
92
4
 
46
 
! Отговори
Архимед преди 5 години
Питбулите и собствениците им се допълват и живеят в симбиоза. Първопричина винаги е собственика, който е комплексар, отритнат от обществото (или изживяващ се като такъв). Впоследствие неговите комплекси изиграват решаваща роля в отглеждането и възпитанието на кучетата и питомците се превръщат в неговото отмъщение или наказание срещу лошите хора, които не го обичат, а и също негово убежище, където е силен и велик.
91
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези кучета са оръжие,а който си играе с оръжие неизменно получава куршум,или изстрелва такъв към други,и незаредената пушка, на 100 пъти- веднъж гърми
90
2
 
15
 
! Отговори
Д-р Лектър преди 5 години
Вкусен ли е бил ?
89
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до въшливия юнак ти си мъничко човече
88
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани отглеждането на питбули в България аз се разминах само с белег.
87
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"кучетата тръгнали да нападат друг човек. Той тръгнал да го спасява. И накрая приказката кучета го яли. Ако е така станало наистина, Холивуд ще направи филм. Станахме за ...
86
4
 
20
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
ЩО НЕ ГЛЕДАТЕ ОХЛЮВИ БЕ ЮНАЦИ ВЬШЛИВИ.ПО БЕЗОПАСНИ СА
85
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до 85- ти си злобен