Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?

33-годишният мъж от село Сотиря загинал от кръвозагуба и жестоки рани
26 юли 2018 17:15, Екип на Dnes.bg
155
Жестока смърт: 11 питбула срещу стопанина си! Гледал ги за защита?
Снимка: архив Reuters

Младият мъж, който намери смъртта си, нахапан от собствените си кучета, е отглеждал 11 питбула в сливенското село Сотиря.

Живко Димитров бил разведен, живеел с майка си в къща във вилната зона на селото. Отглеждал кучетата в двора. От Агенцията по безопасност на храните в Сливен казаха, че кучкарникът му не е регистриран при тях и мъжът навярно е отглеждал нелегално животните.

Още по темата

В Сотиря смятат, че Живко гледал кучетата, за да пази имота си от крадци, но се проверява и версията, че може четириногите да са използвани за нелегални боеве с кучета, при които имало и залагания.

В селото знаят, че във фаталния ден Живко и негов по-млад приятел извели кучетата на разходка до поляна, недалеч от дома на загиналия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали 33-годишният си стопанин. Те явно са били без намордници.

Другото момче потърсило помощ, но вече било късно за Живко. Спешните медици откарали ранения в болница, но не успели да му помогнат - той починал от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби, разказва "24 часа".

По данни от полицията, починалият мъж бил криминално проявен. Работел като охранител по морето.

Пристигналите веднага на място полицаи и ветеринари започнали да издирват кучетата - те се били пръснали из района, който веднага е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а днес са намерени и евтанизирани още 9 кучета.

Законът позволява това да стане без много формалности, тъй като питбулите били агресивни и са причинили смърт на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
Констатацията ти е само предположение. Как ще го докажеш? Аман от такива като теб в България. Всеки знае повече от другия, затова сме на този хал. Ако искаш да си полезен, ела чисти тротоарите ок кучешка храна втора употреба. Ако не, бегай да водиш духовен живот.
83
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
никой от вас не е гледал питбул не пишете глупости
82
3
 
10
 
! Отговори
ВЛАДО БЕЛЧЕВ преди 5 години
И аз му викам на моя Маньо да не гледа 2 питбула Румен и Моника ама той...така се казват кучетата и двете са бесни и неблагодарни храниш ги а те те хапят..
81
1
 
39
 
! Отговори
Харитметика преди 5 години
-криминално проявяван-охранител по морето-питбули__________тя работата си е плачела за беля
80
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
гледълси на снимка
79
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питбулите трябва да се забранят за отглеждане,те са агресивни и с обратна захапка.Що се отнася до този случай,трябва да проверят дали не е убийство и да разпитат другия мъж.
78
3
 
36
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Един неандерталец по- малко! Алчност, простотия и кримимисъл водят до точно такъв логичен край. Тормозил кучетата, съседите и кой ли не, е няма как да се разплача просто! Каквото си е надробил, това си е изсърбал! Жалко е за животните, а той просто си е получил заслуженото. Когато няма работещо човешко правосъдие, има Божие! От време на време е хубаво да ни се припомня.
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78 Аз гледах. Помагаха много, като събирахме таксите от магазинерите ... Еееех, хубави времена.
76
1
 
22
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Карах колело преди месец. И насреща ми двама с питбул и некво друго ксто че ли мастийче. Пътеката беше тясна и се отдръпнах настрана без нищо да кажа. А Тия ми викат - Абе това малкото куче се лепна за нашата *** щото е разгонена. В смисъл че мастийчето не е тяхно. А то питбула мъжки хаха. Викам това нали е питбул? А те ааа не те са забранени, това е ловджийско куче. Виждате ли какви циркаджии са отглеждащите такива кучета. Аз много добре познавам повечето породи кучета и котки.
75
10
 
4
 
! Отговори
анинимен преди 5 години
някой от вас гледал ли е питбул
74
2
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ако се беше хванал да работи някъде като останашите шматки за 600лв щеше да е жив..Ама той тарикат ще гледаме бойни кучета лев да си докараме..еми риск на професията..Интересно ми е за какво е бил криминално проявен...
73
14
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ай стига, бе! Аз буквално бях влюбен в един ротвайлер . Беше изключително умен и умря от мъка след стопанина си. Зависи как ги възпитават и отглеждат кучетата.
72
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И плати с живота си за това. Затова че не го оплиувайте.
71
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалкото е че вярвате на това което четете , а то не е точно така.Кучетата бяха смески между american bully i pitbull. Отглеждаха се за продан единствено без нито едно да е обучавано за бой или пазач. Районат е доста обезльоден кадето се отглеждаха. И смешници да ви кажа че си даваше последните пари за да ги нахрани защото въпреки че трудно ги продаваше неискаше да ги подарява и си ги отглеждаше и обичаше. И още нещо ненаписано, че кучетата трагнали да нападат друг човек а той е скочил даги гони
70
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
5 месеца с 3 години изпитателен срок щеше да е присъдата заради друг жестоко, до смърт нахапан, но този умре.
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКОНО БЕ, ТО МОЕТО КУЧЕ НЕ ХАПЕ!
68
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
20 години никой не успя да регламентира отглеждането на различните породи кучета, само се забавляват с това, че някои кучета били "злонравни" според чуждите законодателства.
67
1
 
27
 
! Отговори
Шамарчев преди 5 години
Ха сега Милен Цветков да покани по Нова приятелчето му да обяснява "какви добродушни животинки са тези питбули, мили, любвеобилни и никак, ама никак НЕ ХАПЯТ!"
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гледам си такъв звяр-послушен е"И умрелия така е мислил до днес.
65
0
 
21
 
! Отговори
Искаме още преди 5 години
Още такива случаи, НО със стопаните им, за да се размърдат ония мърди управляващите, за да ги забранят тия породи...Без намордници ще ми ги разхождат..Айде сега събирай плодовете на труда си!