Момче наръга момче: Кой е виновен за агресията при децата?

Разрушени са ценностната система и тази за сигурност
Обновена: 27 юли 2018 13:51 | 27 юли 2018 10:23,
28
Момче наръга момче: Кой е виновен за агресията при децата?

16-годишен тийнейджър беше намушкан с нож от 15-годишно момче. Тежкият инцидент станал заради публикация в интернет.

Състоянието на раненото момче е много тежко заради прободните рани в областта на врата, корема и ръцете. По-късно в разпространено видео в интернет 15-годишният нападател разказва за случилото се, потвърждавайки действията си.

За причините, довели до шокиращата агресия сред учениците, в студиото на Bulgaria ON AIR говориха психологът Христо Монов и бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов.

Още по темата

"Разрушаването на системата за сигурност показва, че се разрушава и ценностната система на хората в такава несигурна среда. Това показва, че оттук нататък ще живеем в общество, в което начинът на разрешаване на конфликтите ще е ръгане с нож", песимистичен бе психологът Христо Монов.

Проф. Николай Радулов обобщи свое наблюдение, че още в училищата носенето на нож "повдига авторитета на учениците".

"Такива оръжия се продават свободно в магазините за оръжия и са общодостъпни. Вероятно е учителите да виждат, но учениците не се и крият, а учителите вече не смеят да направят забележка. Границата между доброто и злото е размита при младите, те дори биха влезли във физическо стълкновение с учителя", каза още Николай Радулов в "България сутрин".

Според Христо Монов е нямало да се стигне до там, ако предварително е било работено с нападателя.

"Тази проява не е просто "късосъединителна" реакция. Явно дълго време е живял в обстановка, в която е бил жертва на това, че е дете от смесен брак", заяви той.

Специалистът акцентира на липсата на обществени структури, с които да се "хващат" такива деца и добави, че ако отсега се етикетира като престъпник, ще бъде лишен от възможността да се поправи.

"Голяма част от родителите избягват да пускат децата си да играят на улицата, тя е опасно място. За съжаление децата не четат. Играят на компютърни игри, гледат YouTube, а повечето филми са свързани с агресия. Повечето игри също са от военен тип и те претръпват - считат, че да нанесеш щета на някого е нормално", каза Николай Радулов и добави, че е нужен нов подход и структури, както и промени на системата за ранно разкриване на престъпленията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните двама "специалисти", които основен да възпроизвеждат клиширани простотии, друго малките им мозъчета не могат да родят. От тук нататък така щели да се решават споровете, защото виждаш ли имаме един такъв случай - супер логика, браво на професора, благодаря ти, че не има, нобеловело награда веднага.
7
1
 
19
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Този е мюсюлманин в държавите им има кръвно отмъщение
6
2
 
12
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Клишета. Празни думи. Локуми. Нинова ще обвини Борисов, Радев ще излезе с декларация, Сидеров и той ще си каже мнението.... Виновни са анимационните филми! Том и Джери.Ну, погоди!Такова насилие, спукват се от бой! И фейсбук! И родителите, учителите, обществото! И ретроградния Меркурий!
5
2
 
10
 
! Отговори
т.п. преди 5 години
Какво ще кажете че при толкова много правоохранителни и правоналагащи ограни, всъщност самият човек е оставен беззащотен да се бори и справя със ситуации, в които е притиснат до стената.Примерно, както преди няколко дни имаше случай, куче ти се изпикало на витрината на магазина, вероятно не за първи път, как реагираха институции.Този наръгания, моите съболезнования, но правил ли е монтаж на филм със гей секс със монтирана физиономия на другия? И това редно ли е, мисли? Човек търпи, па изпуши
4
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
виж 1 какво ти казва...точно и ясно!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел изкара 4 години на колана си в училище с нож. Никога не е вадил този нож за самозащита или нападение/биехме се предостатъчно/, а и едва ли е имал намерение да го прави. Ползваше го по предназначение и за дребни глупости. Това за смесения брак издиша. Колко деца от смесен брак посещават училище и какво щеше да стане, ако всички те тръгнат да размахват ножове? Тук имаме проблемен характер, с нож или без, имаме ***, който е готов да очисти някого без да му мигне окото,а такива лежат.
2
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
90% от филмите по телевизията(няма да пиша на коя държава филмите са с най много убиства и грабежи)са убиства и грабежи много са малко филмите които показват нормален живот или комедия,това всичко влияе на психиката на хората и особено на младите.
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо кажете, че нападателя с ножа е с ирански произход и после обяснявайте за ценностната система в България.