Насилие, скандали, убийство! Можеше ли Снежана от Благоевград да е жива?

Убиецът е с няколко присъди, известен на полицията и в града
28 юли 2018 10:11,
97
Насилие, скандали, убийство! Можеше ли Снежана от Благоевград да е жива?
Снимка: архив "Булфото"

Можеше ли да не се стигне до кървавата драма в Благоевград, когато жена бе застреляна във входа на дома си в Благоевград, а убиецът й се самоуби малко по-късно? Според близките на жертва е можело да не се стигне до там, ако полицията е била арестувала насилника по-рано, пише "24 часа".

Вчера 40-годишният криминално проявен Радослав Стипцаров-Соколето уби с два куршума в гърба майката на приятелката си. 58-годишната Снежана се прибирала около полунощ в апартамента си в кв. "Струмско", когато я застигнали куршумите. От години тя държи едно от най-известните заведения за бързо хранене в Благоевград.

Жената се прибрала след работа, както обикновено, с такси. Докато отключвала входната врата на блока, от храстите изскочил Соколето и от упор стрелял в гърба ѝ с гладкоцевна пушка. След това изчезнал с джипа си.

Още по темата

По-късно полицията го обгради в къща в кюстендилското село Бараково, а не след дълго бе съобщено, че той се е самоубил.

Снежана нямаше да бъде убита, ако Соколето беше арестуван за побоя на дъщеря й, ядосват се близките й. Те разказват, че преди десетина дни той пребил младата жена на шосето. Подмамил я да дойде с колата си, за да си изяснят отношенията, защото напоследък били влошени. Качил се на мястото до шофьорката, накарал я да кара извън града и започнал да я бие. След побоя Силвия била приета в болница за кратко и била изписана.

После подала жалба в полицията, а в четвъртък майка й Снежана дала показания, защото и тя получавала заплахи.

Насилникът бил обявен за издирване на 24 юли - 3 дни преди убийството.

"Вчера детето на Силвия имаше рожден ден. Получило SMS със страшен текст: "На рождения ти ден ще се случи непоправимото." Това разказа потресен братът на убитатата Снежана, който е бивш полицай и живее в София. Веднага щом разбрал за убийството, пристигнал в Благоевград.

Той се чул за последно със сестра си няколко часа преди убийството. Отдавна я предупреждавал да внимава с Радослав, да се заключва, да не се прибира сама. 

Снежана му разказала, че майката на убиеца й се обадила, за да оттеглят жалбата от полицията.

Съпругът на убитата жена починал преди десетина години. В апартамента в кв. "Струмско" живее със сина си Иво. Дъщеря ѝ Силвия с двете си деца обитава къща до заведението, което стопанисват.

Радослав Стипцаров-Соколето е известен със зверствата си в Благоевград. Още през 2009 г. получил присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си.

През 2016 г. жалба срещу него подала и негова бивша приятелка. Тя го изоставила година по-рано, но Радослав продължавал да я преследва. Карал я да правят секс насила. Една вечер се покатерил на покрива на блока и влязъл през капандура в мансардата ѝ. Закопчал я с белезници, опрял пистолет в главата ѝ и започнал да я изнасилва.

Тогава бил арестуван, но след това пуснат на свобода.

Делото срещу него е висящо в районния съд в Благоевград. Малко след бруталното изнасилване жената отишла да живее в чужбина, защото се страхувала за живота си.

През август м. г. Соколето не спрял с колата си на полицейска стоппалка и бил издирен и доведен за разпит в полицията. След това написал жалба, че униформените са го пребили. Проверка обаче показа, че лъже.

Заради това през март т.г. прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт за набеждаване на полицейски служители.

В града се коментира, че той използвал и наркотици, бил агресивен и скандалджия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
23
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Хилядолетната корупция в България е враг на народа не роми или други запомнете това сега много може да ми слагат минуси но аз ви пиша истината!Защо Сащ са по велики от Русия ами много просто при тях има закон и той се спазва нищо лично против руснаците!НЯМА ЛИ ЗАКОНИ НЯМА ДЪРЖАВА ТОГАВА ИДВА ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА ПО-СИЛНИЯ УНИЩОЖАВА ПО-СЛАБИЯ..!
54
20
 
4
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Наскоро гледах по една тв Жоро Игнатов с някакви роми от моя град *** една ромка с малко бебе вземи акъла много первезна е обиждаше свекърва си на ку**а ама ме изкефи и забелязах в какъв палат живее тази ромка лукс а има много българи включително и милионери който живеят в колиби та мисълта ми е че трябва да се учим от ромите,красиво бг момиче се омъжи за богато добро момче и засега имат само едно малко дете момиче а почертавам много са богати..ромите са като китайците те винаги оцеляват..
53
19
 
3
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Защо например преди няколко години държавата взе например роми който били просели в Швеция и Франция това е пълна тъпня тези хора дори и да просят те инвестират в България строят къщи палати не ходят да тормозят възрастни хора по селата дори и да крадат след като не го правят в България защо има пипат палатите??Мой комшии роми на всеки празник ромски или български ядът и пият по една седмица веселят се зузика до дупка българите няма музика,няма веселби и дори българи с пари...
52
13
 
4
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Давам ви пример всички по селата пищят от ромски набези ами добре що не ги вкарате в затвора и да им давате там работа ако трябва и насила да ги обучат кой да става строител,кой земеделец примерно и те няма да крадат като няма работа или тя е по 10-12 часа за 25 лева и те се принуждават да крадат защо няма държавна работа за тези хора и не само за тях то е ясно че частника не обича да плаща ама ако Бойко Борисов натисне частния сектор няма да е така и няма да имаме проблеми с битовата престъпнос
51
4
 
8
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
до63-Като малак мечтаех да стана полицай но уви не станах много харесвам НСБ и да ви призная това че престъпниците се самоубиват"до някъде е хубаво макар че и те са хора ако имаше български съд а нападнали сте човек ама било лека телесна повреда 5 години в затвора!Няма да има напрежение между хората а сега за съжаление всеки мрази другия,както казва Цветелин Кънчев който много уважавам като се срещнат Бай *** и Бай *** става беля и е прав човека!Закона трябва да е за всички еднакъв!
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Чакър са беше самоуби(т)л с гранатомет... 2003 година.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо по-голяма част от престъпниците се самоубиват след като се намесят МВР, ДАНС, и Борисов? И как човек се самоубива с три куршума? Не защитавам престъпника, но малко приказките на МВР са като от 1001 нощ.
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше и ако Силвия не се беше захванала с него. Все едно не го е знаела какъв е. С чии акъл се е хванала с човек, който е осъждан за блудство и изнасилване и побои над жени. Женска логика. Т. е. никаква.
47
5
 
3
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Преди време едно красиво и добро момиче пишещо се като Denny написа по случаи убийство:Аз не искам никой никого да убива всеки има съвест и ще му тежи на съвестта това момиче което и да е то е достойно за уважение да е живо и здраво!!!
46
3
 
8
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
До 54-Вярваш ли ми или не никога не съм мразел човек заради външния му вид или материалното състояние всеки е хубав за него си не съм завислив виж ако постоянно ме плюват обиждат и ми подливат вода по какъвто и да е начин тогава може да им имам зъб но с течение на времето се научих че живота е много кратък да се мразим виждаш че останахме има няма 6 000 000 много хора и всички етноси напуснаха страната и не си заслужава малкото който останахме да се мразим хора сме все пак.
45
2
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
можеше да е жива ако беше отделяла време за дьщеря си да я вьзпита и изучикато е видяла какво е довела дьшеря и за приятел осьждан не работи краде и се биехаиде вьн това не е никакьв приятел а бандит резултатьт го видяхме
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сякаш някой се е движел преди самоубития,най-малкото,че бил предвидим.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИК не мина. СТИГА СТЕ НИ ЗАЛИВАЛИ С ДЖЕНДЪСКИ ПОМИЙНИ АНАЛИЗИ !
42
0
 
23
 
! Отговори
DEAD Inc. преди 5 години
Ами жените са си присти гадулки... Аре като си тинейджърка е нормално да харесваш по-буйни момчета, гъзари и тн... Но, като станеш вече жена трябва да ти светне лампичката, че вече не е нормално да харесваш такива.... Защо точно тия после стават най-големите отр,епки, алкохолици и тн. Общо взето човешки ***...
41
1
 
4
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
До слабото момче няма смисъл да мразиш по-здрави момчета ето например аз преди 2 месеца разбрах мой братовчеди който ме плюели,обиждали и дори клели без причина Даниел и Румен и Ради хора който съм уважавал и от този момент ми падна мнението за тях.. та мисълта ми е че агресията и омразата водят до още по-голяма омраза.Бъде добър с хората и те ще бъдат добри с теб.Ако някога има напрежение в България дано да няма то ще е заради корупцията!ТРЯБВА ДА СМЕ РАЗВНИ ВСИЧКИ ПРЕД ЗАКОНА А НЕ БОГАТИЯ ДА Е
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До hmnНашите майки и дъщери не се занимават с такива индивиди ;)
39
0
 
8
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
До Анонимен-45 Аз не мраза никого нито яки мъжаги нито слаби момчета,нито роми или турци за всеки има място под слънцето но да няма такива неща като убиства и побоища единия вариант да си в затвора а другия в гроба средно положение няма!Сила държава трябва да има обединено население като идеш в заведение да си пиеш питието ан спокойствие без значение българин,ром или турчин а това че има пропаганда от разни партии е без значение.Имам братовчед Стели който съпруга му е туркина(кукличка) хора сме
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главният прокурор Цацаров жив ли е? Ни вопъл,ни стон по медийте от доста време.
37
0
 
11
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
Биячите ми са с десетки висящи дела,две пробации и условни присъди случката се развива в Гр.Долни Дъбник 16 март/2017 година 11;45 минути четвъртък аз съм на работното си място охранител и без причина ме нападнаха лицата Кристиян Ивайлов Каменов по прякор дилъра и другара му по оръжие Джейлян Христов скоро Господари ан Ефира ще идват в това село/град и лично на Бойко Борисов и Цацаров защо лицета Кристиян е защитен от закона бил доносник на РПУ Долни Дъбник!ПРОШКА НЯМА ДА ИМА!!!
36
1
 
13
 
! Отговори
Плевенски съд преди 5 години
До hmn-Така е момче много си прав плевенския окръжен съд за нищо не става водя дело от 2017 срещу двама бияча имам медицинско и двама свидетели който ги е страх да свидетелстват има и видео запис но делото се протаква първо частно дело е дама за него ВИДЕО ЗАПИСА НЕ ВАЖЕЛ трябва свидетели после държавно дело записа уж бил НЕГОДЕН а записа си е абсолютно годен адвокатът ми ГЕНКО АНГЕЛОВ първо казваше ще влезнат в затвора защото са с ословни присъди и по 75 висящи дела а после ТЕ ИГРАЯТ С МН.ПАРИ