Блокът на Меркел с най-ниско ниво на подкрепа от 12 г.

Анкета в Германия показа лек ръст за Зелените
65
Блокът на Меркел с най-ниско ниво на подкрепа от 12 г.
Снимка: архив, Ройтерс

Подкрепата за консервативния блок на германската канцлерка Ангела Меркел е спаднала до най-ниското си ниво от 2006 г., показа днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Според анкетата на "Емнид", публикувана в германския в. "Билд ам зонтаг", подкрепата за християндемократите на Меркел и техните баварски партньори от Християнсоциалния съюз е намаляла с един пункт до 29 процента. За сравнение по време на изборите през септември тя е била 33 процента.

Социалдемократите, които споделят властта с консерваторите в оглавяваната от Меркел коалиция, също са загубили един пункт, смъквайки до 18 процента.

Подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" е останала непроменена на 15 процента, а Зелените са се изкачили с 2 пункта до 14 процента - тяхното най-добро представяне тази година.

Преди около месец коалицията на Меркел беше близо до разпадане заради разногласия за миграционната политика. В началото на юли беше постигнат компромис, но напреженията продължават да тлеят. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
анонимен8 преди 5 години
8 е напълно прав - няма вече сила , която да спре тарамбуките и *** , няма да се появи и такъв , който да ги върне ! Времената , когато това можеше да стане , са безвъзвратно отминали ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! Европа провежда ужасяващ експеримент , с непредвидими последствия !
14
4
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Да "приветстваме" най - новия *** *** с никнейм "привет от Германия"... Денонощно кисне козячето, "компетентен" е по всички въпроси. СТРАНДЖАТА май се изчерпа, та Козяк го смениха с "привет от Германия" ! Коя ли стаичка са му дали вКозяк с три - четири лаптопа да спами денонощно и са го накарали да повярва, че стаичката се нарича Германия..Заработва яко, личи ми, че егладен! Ако наистина беше в Гемания,надали щеше да има и 5 минути време да кисне в този сайт 24/7 и да пейства опорки!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата ще се оправят когато този блок на меркелица отиде на бунището на историята, а меркелица почне да излежава присъда за нанесени щети!
12
8
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Меркел е бивша комунистка , родена и израснала в източна Германия и възпитана с комунистически идеали ! След обединението на Германия правителството направи голяма грешка ,че изобщо допусна в бундестага германски политици родени в бившата ГДР ! Сега Меркел се прави на майка Тереза загрижена за човешките съдби ! Меркел прикрито или явно угажда на Путин ! Путин има интерес тези над 2 милиона неграмотни арабели да получат убежище в Германия ! Русия е по-близо до Сирия ,защо Русия не ги прие ?!
11
0
 
21
 
! Отговори
ined преди 5 години
Ми нормално, заради Меркел сега мюсулманите в Германия са повече от християните
10
4
 
10
 
! Отговори
привет от Мехмед преди 5 години
Аллоу,их бин хер Мехмед от Кьолн - кой ме нарече тарамбука? Фрау Меркел ни покани - оставаме завинаги! Още братя прииждат, посрещаме ги на Кьолнската гара-ха ха-и нямат спиране! Германия не успя да спре Червената Армия - няма да спре и Черната-ха ха-ауфвидерзеееейн...
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел направи поразии, които няма да бъдат оправени в следващите 200 години! Тя трябва да бъде осъдена на смърт
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТрудно ще си дойде - силите, които го държат на власт, контролират служби, фалшивицират вот и т.н. Така ще продължи докато не ескалира военно.
7
2
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Дали ще доживеем да видим на власт някой който може да задължи турците и арабите да се върнат по родните места на своите родители ?! Преди години немското правителство предлагаше по 10 000 дойче марки на всеки турчин ,който се върне за постоянно в Турция и подпише документ ,че никога повече няма да се връща за постоянно в Германия ! Нито един турчин не се съгласи да вземе 10 бона и да се върне в родината си ,а предпочете да живее на квартира в Германия и да цоцка социалните помощи !
6
2
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз съм спокоен ! Който и да дойде на власт ,Германия ще е добре както винаги е била добре ! Ако си замине Меркел , единственият плюс ще е че може да дойде на власт някой ,който ще ограничи или напълно забрани миграцията на тарамбуки !
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на нашия хайдутин се вдига ли вдига.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пада,пада даже ще стърмоглави при първата изцепка на новодошлите хрисими камилари.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа сайт Днес.бг освен да краде Текстове от сайта на БТА друго може ли
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуствено я държат,също като оядения ни клоун но всичко ще си дойде на мястото догодина.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е поне новодошлите не я ли подкрепят или те се бият за социали.