Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?

Димитър Желязков бе обявен за международно издирване
154
Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?
Снимка: Булфото, архив

Рано сутринта в четвъртък Бургас бе блокиран от жандармеристи и антимафиоти заради специализирана акция. Резултатът бе обявен - 19 мъже от обкръжението на несебърския бос Димитър Желязков бяха закопчани. Основната дейност на групата била разпространение на дрога, рекет, телесни повреди, изнудване. Повечето от задържаните ще бъдат пуснати след 24 часа и ще останат свидетели по разследването. Другите ще получат обвинения.

Самият Митьо Очите обаче не бил в морския град, а вчера бе обявен за международно издирване.

Още по темата

Той е заминал в чужбина с любим човек, без да подозира, че прокурорите дишат във врата му. По информация от разследването несебърският бос може да е в Гърция, но не било изключено да се крие и в Турция, твърди "24 часа".

Разследващите знаели, че Очите ще напусне България, но решили да не променят датата на акцията, за да не изтече информация.

"Колегите предпочетоха да приведат действията, както бяха планирани, защото това, което направиха вчера и ще се прави в следващите 3 дни, е въпрос на сложна организация", каза вчера в Бургас заместникът на главния прокурор Сотир Цацаров - Иван Гешев.

Бандата на Очите е била следена от началото на 2016 г. "Групата е била с мащабна организация, което прави доказването на престъпната ѝ дейност трудно", обясни още Гешев.

Близки до разследването разказаха, че бандата на Очите основно се занимавала с изнудване. Хората на несебърския бос превземали чужд бизнес с побоища. А с палежи и заплахи решавали бизнес спорове с конкуренти. Апетитът им бил насочен към бизнес с погребални агенции, питейни заведения, охрана и други.

Дрогата също била едно от основните занимания на бандата.

"Отчитали му продажба от дрога от цялото Южно Черноморие. Когато бил в Бургас, всички около него треперели", разказа служител на ГДБОП. Групата имала влияние и във вътрешността на страната.

При обиск на къща в несебърското село Кошарица спецполицаите се натъкнали на роднини на известен плевенски подземен бос. Твърди се, че през последните години в нея живеел Очите, а имотът се водел на чичо му. Къщата била скрита нависоко в селото сред много зеленина и дървета и заградена с голям дувар, през който и пиле не можело да прехвърчи. Сред заварените там били съпругата и дъщерята на кримигероя Камен Балбузанов-Куката, който е приятел на Очите. Адреси били претърсвани в Бургас и околностите.

Зам. главният прокурор съобщи, че е намерено и оръжие. Имало открити и "много други интересни доказателства", но отказа да разкрие подробности, за да не попречи на разследването.

За последно Желязков се яви в специализирания съд през май, но като свидетел по делото срещу Божо Кравата заради екшъна на 8 юни в Слънчев бряг през 2016 г., кпгато в заведение 4 You Очите бе прострелян, а гардът му Александър Алексиев бе убит. С 3 куршума в тялото Очите оцеля, но му се наложи дълго време да се възстановява в болници у нас и в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
22
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Еййй, голям проблем стана, че Митьо отиде да погостува на Плевналиев в Халкидики. Пък може и Бойко Борисов да се отбие.Авери са все пак.
97
2
 
28
 
! Отговори
Имигранта преди 5 години
Мисля след време да се прибера.И като взема да чета какво става в България и започвам да размислям.Ние сме аборигенска държава
96
3
 
33
 
! Отговори
МИТИ ЦИКЛОПА преди 5 години
Мити Очото - дрът ВИС-аджия Божо КравЪта - дрът СИК-аджияБ.Б. - дрът СИК-аджияСлънчака ВИС-аджийска столицаВис = БСПСИК = ГЕРБ, СДС
95
1
 
44
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Чакаха да го няма че да почнат да го търсят. Щото ако го намерят може да ги бие :) Търсене му е майката. Надникът да върви. Пък току виж се предал
94
0
 
49
 
! Отговори
Първан преди 5 години
Митьо направи МВР Бургас заможни и то без да работят. Малко неблагодарно ми се струва да го преследват сега. Ще го хванат за 5 дни и после ще го пуснат.
93
0
 
46
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Очите "работи" по морето от преди да са били родени половината от пишещите тук и това го знаят всички- и млади и стари. Тия го разработвали от 2 години?! Освен това е тъn като г***лош, брутален и безкруполен тип, който пребива мъже, жени и деца без да му мигне окото. Без "чадър" и с този умствен багаж Желязков нямаше да е дори близко фо това, което е в момента.
92
2
 
23
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Уж е напуснал страната, а в момент се провежда общодържавно издирване на Зъркелите. Това ако е полиция ....? Само хабят ресурсите на държавата, защото са в изобилие.
91
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи полицаите, за да не провалят акцията по задържането на Митьо Очите, са го оставили да напусне страната?! Или аз съм *** или шефовете на МВР са свръхумници, но ми се струва абсурдно главната цел на акцията им да е Митьо Очите, а да го оставят спокойно да се измъкне от България.
90
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До 117Не, с Цацаров.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА НЕ Е С АНТОН КУТЕВ?
88
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Групата е била с мащабна организация, което прави доказването на престъпната ѝ дейност трудно"Абе по-логично е в една мащабна организация да има повече пропуски и съответно по-лесно да се намират доказателства за престъпна дейност, ама Иван Гешев явно друга логика е изобретил.
87
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната САПУНКА за мат'риала.А Боко,Доган и Библиотекарите ИЗТОЧИХА държавата.
86
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой го остави да се развява толкова време ?Сега ли разбраха за него ??
85
2
 
23
 
! Отговори
Естествено е преди 5 години
На почит и удостояване с внимание да бъдат необразовани мутри. Все пак поогледайте се, и вижте кои в България ни управляват и са по върха!
84
1
 
32
 
! Отговори
МИШО ЦИКЛОПА преди 5 години
Всеки знае, че Очото е неофициалният началник на несебърската полиция. Не само това, ами няма да се учудя ако има телефоните на Б.Б и Цв.Цв. на бързо набиране.Не ни обяснявайте, че не е знаел. 100% е знаел всичко. Тва е Мити Очото - "Несебърския Ал Капоне" - сръбска версия
83
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил с любим човек??!! Да не е с Бойко или Цецо?
82
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога най-сетне управляващите ще осъзнаят, че са тотално неадекватни, че вече са смешни! Подайте си оставката държавни мутри! За нищо не ставате! Позорно е!
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До 46 -приятелю койчо има предвид-автомат калашников,но ти явно нямаш познания към оръжията."И от кога автомат Калашников стреля със сачми? Кой е толкова малоyмен, че да реже цевта на автомат Калашников? А знаеш ли на какъв принцип работи автомат Калашников и за какво точно му служат изгорелите газове? А знаеш ли като отрежеш цевта на автомат Калашников, какво се случва с изгорелите газове? Ахахахах!!! Голеееми специалисти сте по оръжията всичките! Няма що!!
80
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става ми смешно като гледам как едните плюят по "герберасти" а другите по "комунисти", като не осъзнават, че това са двете страни на една и съща монета.Хората са казали - разделяй и владей. Ей така ви държат в подчинение и ви стрижат. Пък вие се плюнчете кой бил гербераст, кой комунист. Театро за овцете.
79
1
 
29
 
! Отговори
A де преди 5 години
Цирк Банкянски и МВР Пикчърс представят - със специалното участие на спецЦацаратурата - "Ало Митьо "