Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?

Димитър Желязков бе обявен за международно издирване
154
Митьо Очите на почивка с любим човек... В Гърция или Турция?
Снимка: Булфото, архив

Рано сутринта в четвъртък Бургас бе блокиран от жандармеристи и антимафиоти заради специализирана акция. Резултатът бе обявен - 19 мъже от обкръжението на несебърския бос Димитър Желязков бяха закопчани. Основната дейност на групата била разпространение на дрога, рекет, телесни повреди, изнудване. Повечето от задържаните ще бъдат пуснати след 24 часа и ще останат свидетели по разследването. Другите ще получат обвинения.

Самият Митьо Очите обаче не бил в морския град, а вчера бе обявен за международно издирване.

Още по темата

Той е заминал в чужбина с любим човек, без да подозира, че прокурорите дишат във врата му. По информация от разследването несебърският бос може да е в Гърция, но не било изключено да се крие и в Турция, твърди "24 часа".

Разследващите знаели, че Очите ще напусне България, но решили да не променят датата на акцията, за да не изтече информация.

"Колегите предпочетоха да приведат действията, както бяха планирани, защото това, което направиха вчера и ще се прави в следващите 3 дни, е въпрос на сложна организация", каза вчера в Бургас заместникът на главния прокурор Сотир Цацаров - Иван Гешев.

Бандата на Очите е била следена от началото на 2016 г. "Групата е била с мащабна организация, което прави доказването на престъпната ѝ дейност трудно", обясни още Гешев.

Близки до разследването разказаха, че бандата на Очите основно се занимавала с изнудване. Хората на несебърския бос превземали чужд бизнес с побоища. А с палежи и заплахи решавали бизнес спорове с конкуренти. Апетитът им бил насочен към бизнес с погребални агенции, питейни заведения, охрана и други.

Дрогата също била едно от основните занимания на бандата.

"Отчитали му продажба от дрога от цялото Южно Черноморие. Когато бил в Бургас, всички около него треперели", разказа служител на ГДБОП. Групата имала влияние и във вътрешността на страната.

При обиск на къща в несебърското село Кошарица спецполицаите се натъкнали на роднини на известен плевенски подземен бос. Твърди се, че през последните години в нея живеел Очите, а имотът се водел на чичо му. Къщата била скрита нависоко в селото сред много зеленина и дървета и заградена с голям дувар, през който и пиле не можело да прехвърчи. Сред заварените там били съпругата и дъщерята на кримигероя Камен Балбузанов-Куката, който е приятел на Очите. Адреси били претърсвани в Бургас и околностите.

Зам. главният прокурор съобщи, че е намерено и оръжие. Имало открити и "много други интересни доказателства", но отказа да разкрие подробности, за да не попречи на разследването.

За последно Желязков се яви в специализирания съд през май, но като свидетел по делото срещу Божо Кравата заради екшъна на 8 юни в Слънчев бряг през 2016 г., кпгато в заведение 4 You Очите бе прострелян, а гардът му Александър Алексиев бе убит. С 3 куршума в тялото Очите оцеля, но му се наложи дълго време да се възстановява в болници у нас и в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
защо в българските новинарски канали работят само 9-5, това е всичко в международните медии в продължение на много часове, но все пак намирам само 2 линии информация на български местен сайт.очаквайте актуализация - някога следващата седмица след следобедното кафено време в понеделник.
117
0
 
1
 
! Отговори
englishmaninbg преди 5 години
журналисти от тази възраст все още спят!Той вече е арестуван в Турция
116
1
 
3
 
! Отговори
ioan lozev преди 5 години
bg medii sa mafia.
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоя ококорения ако наистина е такъв трафикант, как пък не го уби кармата му. Толкова животи е унищожил, не е като да продава пица да му се невиди. Няма справедливост понякога
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР нека помисли дали Митьо е в страна-членка на ЕС, където ще има спогодба за експулсиране, или ей така без никаква вътрешна информация е отишък в Турция. Голяма мистерия ще е това за родното МВР. То не е като да скачаш за заплати и да търсиш по ФБ избягали престъпници все пак
113
3
 
0
 
! Отговори
Брр преди 5 години
Излезе да вечеря с приятели - хоп махленска свада за паркомясто... е какво искате от човека прекалявате с тея обиски и водни пистолети дето намирате в домът му след глупавите ви спец акции
112
1
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
ТОЙ ВЕЧЕ УМРЯЛ.КОЙ ПЛАТИ ЛЕЧЕНИЕТО МУ.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-лесното е да се открие кой предупреждава / изтичане на информация / известните бандити да изчезнат преди "умното" БГ-МВР да задейства поредната "хайка" за улов на престъпници ! Информаторът е"управителят"ви овце послушни - Бойко Борисов ! Спомнете си при управлението на бандитите от ГЕРБ кои известни мафиоти напуснаха България ТЪКМО преди тъ'пите милиционери да ги заловят в ХАЙКА ! Сега мислете тук как става така, че няма нито един известен мафиот на България вкаран в затвора,мислете овце !
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво симпатично момче, как да не отидеш на почивка с него!
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях чул,че Маджо искал да си връща контрола по южното черноморие.Може да се разчиства пътя ;)
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом вестника на джаба Пеевски твърди че бай Митьо не е в Турция значи е в Турция
107
2
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
И както винаги Очите ще се появи и държавното обвинение ще му избърше дупето и ще му плати лечението
106
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Аз си мисля, че това е гениална многоходова комбинация на полицията. Разчитат да се свърже с братя Галеви и Брендо. Да направят отборче и да се запишат за Каменица фен клуб. И като спечелят турнира направо от почетната стълбичка да ги обявят за отборно издирване
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото на това, че помежду си се избиха известните мутри, е че на тяхно място се настаниха само неизвестни такива. Взе да ми липсва криминалната хроника от началото на века, когато на всеки шест месеца убиваха поне по един.
104
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заминал е на почивка защото от полицията са го информирали, че е добре да замине на почивка! Ясно е като бял ден!
103
2
 
10
 
! Отговори
Мутро-поклоник преди 5 години
Е мутрите е по добре от джендърите мисля .Виж Бойко как оформи тумбака за 20 години мутро-управление .Важното е да го слушат иначе са си кухи мутрите но ефективни при *** народ .Той каза материяла е слаб и лош точка .
102
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Учото има конфискувани имоти, които "никой не иска" да купи. Това е човек с усъдителна присъда за организатор на ОПГ за разпространение на наркотици. Присъдата е "излежана" в Белене за 4-5 години.Човека вече е реабилитиран и интегриран в обществото ни. Придвижва се с кортеж от няколко автомобила, всеки от които на стойност колкото добър мезонет в София.В момента се занимава с отглеждане на домати и лов на рапани.ПП Шефа на МВР в Слънчака разполага с не-малък хотел - Avenue срещу полицията
101
3
 
40
 
! Отговори
Да си знаете преди 5 години
100% от застрахователните компании се държат от мутри! 100% от охранителния бизнес е на мутри!100% от казината са на мутри! 100% от стрийптиз клубовете са на мутри!90% от дискотеките са на мутри!80% от хотелите са на мутри! Голяма част от това се създаде след прехода, за да се вложат едни пари от куфарчетата и за да се перат парите от наркотици, проституция и т.н.! Просто ви е бедна фантазията в каква държава живеете, това е държавата на мутрите, имат хора навсякъде във властта!
100
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да уважаеми съграждани, продължавайте да им плачете на служителите на МВР с малките 2000 левови заплати, които са в комбина с Очите.
99
3
 
43
 
! Отговори
Sh преди 5 години
Адмирации на мвр и прокуратура за театралната изява в жанра държавна комедия