Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург

Защитниците на хората с различна ориентация развявали цветни знамена
4 авг 2018 19:11,
153
Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург
Снимка: Архив, Reuters

Руската полиция арестува днес около 25 защитници на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, участвали в неразрешен митинг в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Няколко десетки активисти се събрали следобед на Дворцовия площад във втория по големина град в Русия и по този начин нарушили забраната за провеждане на такава демонстрация.

Организаторите бяха заявили, че ще устроят протести от по един човек с искане за свобода на събирането и сдружаването, след като властите в Санкт Петербург отхвърлиха искането им да проведат парад.

Полицията задържала активисти, които развявали знамена с цветовете на дъгата и носели транспаранти. Не се е стигнало до сблъсъци.

През 2013 г. в Русия бе приет закон, забраняващ разпространението на хомосексуална пропаганда.

Миналия месец московската полиция за кратко задържа британския активист за защита на сексуалните малцинства Питър Тачъл, който протестирал край Кремъл в подкрепа на правата в Русия на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
18
 
! Отговори
ДЖЕНДЪРИ = СУДЖУЦИ преди 5 години
Четиримата ни конституционни съдии да се застъпят са събратята си.
106
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА ТОВА СЕ СМЯТА ЗА ПСИХИЧНО ОТКЛОНЕНИЕ. СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ НА КАТОЛИЧЕСАКАТ ЦЪРКВА ГИ Е ИЗГАРЯЛА НА КЛАДА.ЗИГМУНД ФРОЙЗ ГИ Е ЛЕКУВАЛ В ПСИХОБОЛНИЦАТА СИ.ДОРИ БИБЛЛИЯТА ГИ ЗАКЛЕЙМЯВА ЖЕСТОКО, А ПО ПРИЧИНА НА ХОМОСЕКС БОГ Е УНИЩОЖИЛ ДВАТА ГРАДА СОДОМ И ГОМОР.
105
1
 
10
 
! Отговори
damn преди 5 години
и преди години си сменя ориентацията и заживява с мъж. Това ме ужаси. Когато оповестява че е гей , кариерата му тръгва надолу. Какво се случва вече, не проумявам.
104
4
 
14
 
! Отговори
damn преди 5 години
Не знам има ли нормален и трезвомислещ човек, когото нарастването на броя на гей обността да не го стряска! Това не е като правото да изразяваш мнение или да харесваш, примерно, кока кола вместо лимонада..... Това са хора които си сменят пола... Аз съм либерален и много толерантен човек, но като чуя за поредния гей парад и особено като видя това знаме с дъгата,.... тръпки ме побиват. Има един певец от известен австралийски дует от началото на 2000те, жените бяха луди по него, вкл. аз много красив и много талантлив и свестен човек . Имал е нормален брак с жена, развежда се и преди години
103
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
омразата е правилна към русия. не може страна с 145 милиона хора малко повече от япония да притежава 1/3 от световните богатства и земя да дадат малко и на миришещият на чесън *** и то без пари които виси цял ден на компютъра
102
9
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Ето защо Русия е нормална държава ,а запада отива на кино !
101
22
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До Паци КалибъраБрей цяла Европа пълна с рускини продаващи се за безпари бягащи от руските пееаси.Тва са фактите.
100
27
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Е за кво че то цяла Раша е фрашкана с ге.ове ЧайковскиБрежнев и тн все се натискаха в устите и до ден днешен са си така.Ге.ове с танкове тва представляват мужичките.
99
2
 
17
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Активисти друг път! Живи пасивисти са тези.
98
5
 
1
 
! Отговори
пеТераски кръговрат преди 5 години
пеТерасите треа да фанат и дотепат защитниците.Излиза че защитниците защитават пеТерасите да не ги чукат и затова ги викат по площадите под байраците да ги тепат.ама оно че да се тепнята обърне и дома со розпрани дубета и цепнати глави сал защитници ще се прибират, а пеТерасите ще минат по един безплатен курс по лечение и ще си се завърнат от там където защитниците ги замотаха за да градят полит кариери
97
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тези не са защитници, тези са самозванци. Такива и тук ги има !
96
11
 
9
 
! Отговори
Мануел Маев преди 5 години
В Русия има много *** и гейове. Но се крият защото Путин ги преследва с полиция и агенти. Аз лично си пиша с един *** от Сибир и двама гея от Москва. Сладури.
95
5
 
8
 
! Отговори
До105 преди 5 години
"Свежарка" дай линк за тая статистика? А че математиката не ти е силна страна е ясно 3% от 144 милиона =4.3 милиона. ***, ***!!
94
20
 
18
 
! Отговори
статистика преди 5 години
Общия брой хомoсeксуалисти в Русия е 3% или повече от населението на България. Тоест има повече обрaтни руснаци отколкото нормални българи.
93
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро новина .
92
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги изпратят в Брюксел или при нас. Ние европейците много обичаме хората с обратна ориентация. А за афро и арабо питеците всичко даваме, нали сме в крак с времето.
91
4
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.Ruskite organi na reda ...shte gi pratiat tezi "netraditsionnite " v nai- traditsionnite za tiah mesta I tam mnogo shte im haresa !!! Na tiah normania sviat ne im haresva I za tova Putin shte gi prati tam deto shte im e mnogo dobre ...ot izgrev dao zalez I obratno !!!...Daa ama Vladimir Vladimirovich e obrazovan chovek (iurist ) I znae.a nchel e mnogo I vse debeli knigi...a ne kato nashia "Vinetu" !
90
4
 
4
 
! Отговори
До99 преди 5 години
А пък в нашенско е пълнос празно-главци като теб.
89
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българофил русофобХм, защо ли ЕС бъка по шевовете с многото гейове, лесбийки, транссексулани, содомити, зоофили и всякакви извратеняци? А и на всичкото отгоре, ЕС иска и България да бъде извратена? В Русия има обратни, но при едно условие- да не парадират с извратеността си и да не искат да осиновяват деца и да развращават деца. Руснаците мразят извратеняците, и много нормални българи ги разбираме и подкрепяме, защото обратните са врагове на човечеството!От един българофил-русофил
88
24
 
22
 
! Отговори
българофил русофоб преди 5 години
В Русия има огромно количество ***, прocтитутки, пияници, наркoмани и бeздeлнци.