Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург

Защитниците на хората с различна ориентация развявали цветни знамена
4 авг 2018 19:11,
153
Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург
Снимка: Архив, Reuters

Руската полиция арестува днес около 25 защитници на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, участвали в неразрешен митинг в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Няколко десетки активисти се събрали следобед на Дворцовия площад във втория по големина град в Русия и по този начин нарушили забраната за провеждане на такава демонстрация.

Организаторите бяха заявили, че ще устроят протести от по един човек с искане за свобода на събирането и сдружаването, след като властите в Санкт Петербург отхвърлиха искането им да проведат парад.

Полицията задържала активисти, които развявали знамена с цветовете на дъгата и носели транспаранти. Не се е стигнало до сблъсъци.

През 2013 г. в Русия бе приет закон, забраняващ разпространението на хомосексуална пропаганда.

Миналия месец московската полиция за кратко задържа британския активист за защита на сексуалните малцинства Питър Тачъл, който протестирал край Кремъл в подкрепа на правата в Русия на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бож.Имай в предвид това, че Владимир Путин е издигнал Русия на много високо ниво- Русия е световна сила. Имай и предвид и това, че Владимир Путин има врагове- врагове, които мразят него, Русия,РПЦ, Руската Царска власт, нормалните и свястни хетеросексуалните руснаци, и всичко Руско!
86
6
 
11
 
! Отговори
с преди 5 години
И да им забраниш да се събират, педерастите ще има и в Русия
85
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бож.Имай в предвид това, че Владимир Путин е издигнал Русия на много високо ниво- Русия е световна сила. Имай и предвид и отва, че Владимир Путин има врагове- врагове, които мразят него, Русия,РПЦ, Руската Царска власт, нормланите и свястни хетеросексуалните руснаци, и всичко Руско!
84
3
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
и ?
83
3
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Путин иска да измъкне Русия от лапите на гейактивизма-ленинизма,който я мъчи над 90 години но дали ще успее не знам. Е,желая му успех но се опасявам,че не е напреднал в благородната си задача дори с 1%.
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия НЕ е Содом!Москва - не Содом! Петербург - не Гоморра! Russia is not Sodom!
81
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно. Тази из/ме/т не трябва да мърси хубавата втора Руска столица Санкт-Петербург. Обратните да си развяват извратените си наклонности във Вашингтон - САЩ.
80
8
 
5
 
! Отговори
11 преди 5 години
Абе тоя гей дет е седнал на Capslock-а що не седне на един путинофилски ууй да са уйспокои? Баси сдухания ***.
79
0
 
8
 
! Отговори
там ония у нас козит преди 5 години
от 250 мильона 100-на били ритнати или арестувани - пато нема и половин промиле.Фейк новините станаха Нано-новини, къде е бомбата на тая супер новина.25 арестували в и двама снимали.а козите на баба Дора бяха избити без да са резбиийки или аналогични анораси
78
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Русия! Браво на г-н Президент Владимир Путин!!! Браво на Руснаците! Браво на Руската полиция!Русия се развивав добра насока, докато има Владимир Путин! Владимир Путин е най-великата личност на 21 век, истински и добър Човек, истински мъж с топки, не е като неговите западноевропейски ***/де/"лиде/ри", с хомосексуални и извратени наклонности!
77
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург "Браво на Руснаците! Колкото и да са на брой г/ей/ активистите, тази АНТИЧОВЕШКА из/ме/т заслужават това: В ЗАТВОРА!Всъщност , затвора за ге/й активистите е една "милост" към тях, иначе ге/йове/те и лесбийките заслужават смърт! А смъртни наказания към хомосексуалистите извратеняци може да има в т.нар. "неевропейски свят", чиито народи, европейците ги наричат "дивашки", но няма съобразяване с обратните! Европейска Русия е ПРОТИВ ге/йо/вете!
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците пишат, че са арестували всичките 60, защото не са поискали разрешение за проявата, поради което и не са имали. Сега ще им наложат административни наказания във вид на глоби и ще им забранят да участват в парламентарни и президентски избори ;))) поради нарушаване на законите на държавата ;)))
75
2
 
4
 
! Отговори
Машаалах преди 5 години
ДА ги кръщават в мурманск.там е кошера
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей Гей къде си бе СърГей в Русия съм в Русия съм що дириш там бе Гей на Гейпрайда съм ама Пьото ни го развали
73
6
 
10
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Pederaqtiyata da se nakazva s prinuditelno izolirvane v trudovi lageri...Dokato stanat godni!
72
22
 
10
 
! Отговори
АЛЕЛУ Я преди 5 години
ТИ КОЙТО СИ ГОСПОДАР НА ЗЕМЯТА И НЕБЕТО ТИ БОЖЕ ЕДИНСТВЕН И НЕПОВТОРИМ БОЖЕ СТОВАРИ ГНЕВА СИ ВЪРХУ ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ НЕКА ТЕЛАТА ИМ СЕ РАЗЛОЖАТ ОТВЪТРЕ А ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ И ПУКНАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО :D А ДУШИТЕ НА ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ ДА СЕ МЪЧАТ ВЕЧНО В АД :DИМА САМО ЕДИН БОГ И ТОЙ НЕ Е ПРОГНИЛИЯ РЕЖИМ В ПЪРДУТИСТАН НАЧЕЛО С ФАЛШИВИЯ ИЗГНИЛУТЕН :D
71
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИНОФИЛОПИТЕКА Е НАЙ-ГНУСНОТО СЪЗДАНИЕ НА ЗЕМЯТА ТЕ СА ПРОТИВ ВСИЧКИ КОИТО НЕ ПОДКРЕПЯТ РЕЖИМА В ПЪРПУТИСТАН!
70
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДНО ВРЕМЕ СССР ВСЕ ПИТАШЕ САЩ - А ВИЕ ЗАЩО БИЕТЕ ***?А СЕГА САЩ ПИТАТ РУСИЯ - А ВИЕ ЗАЩО БИЕТЕ ГЕЙОВЕТЕ?
69
14
 
34
 
! Отговори
НН преди 5 години
Бити ***, нищо ново... Вместо да си лекуват болестта, тръгнали да я рекламират.
68
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В АНГЛИЯ АРЕСТУВАТ САМО НОРМАЛНИТЕ ХОРА, НЕНОРМАНИТЕ НЕ.