Скандалният бизнесмен Бенчо Бенчев – грозното петно върху БСП

Митьо Очите и бандата му са класически пример за мафия
Обновена: 6 авг 2018 10:46 | 6 авг 2018 10:45, Камелия Цветанова
102

Продължават следствените действия срещу престъпната група за рекет и изнудване, действала в района на Южното Черноморие. Общо 7 българи, задържани заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени от турските власти на България. Сред тях са бургаският общински съветник от групата на БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

Предстои общински съветници от БСП в Бургас да изключат Бенчо Бенчев от своята група. На извънредно заседание местната структура на червените категорично се разграничи от действията му.

Според журналиста Стефан Ташев, Желязков и групата му са класически пример за понятието "мафия" в България.

"Когато 2007 година Желязков беше задържан и после се призна за виновен, имаше СРС-та, които го записваха как обещава да говори с политици от БСП, да се срещне с тях в София", коментира Ташев в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му социалистическата партия сега ще се опитва да ограничи щетите заради скандала.

Журналистът Кристина Кръстева пък добави, че е потресена от открития арсенал в дома на Бенчо Бенчев. Според нея позициите на задържания зам.-председател на общинския съвет в Бургас в БСП са бетонни.

"С гражданската квота не се става заместник-председател на общински съвет. Това е най-високата позиция на БСП в местната власт. Тези приказки, че е случайно там, издишат", категорична беше тя.

Стефан Ташев припомни още, че у нас сме виждали много шумни полицейски акции, но не и осъдени след това.

Заедно с експерта по сигурност Тихомир Безлов те са категорични, че прокуратурата сега трябва наистина да докаже всичките обвинения.

"Чухме, че има черно счетоводство, има някакви записки, но опитът ни със съда показва, че това нищо не значи", допълни експертът.

Според Кристина Кръстева сега не трябва да затихват нещата, защото скандалът е огромен, а петното върху БСП е много голямо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
И слепеца прогледна и слепеца прозря, че " ПАРТИЙНИТЕ " другари / подчертавам " ПАРТИЙНИТЕ " ДРУГАРИ, а не редовите комунисти / се подготвиха за тъй наречената демокрация.ДС внедри във всички групировки свои хора. Парите се раздадоха.И Иван Костов ОПРАВДА доверието: поведе СДС към разграбване на България.ПРАВОИМАЩИТЕ ПАК СА ПРАВОИМАЩИ!Ще кажете: Да, ама сега ГЕРБ управлява.Е, точно за това става дума.А баламур*ниците вирят двата пръста и грачат: Който не скача е комунист!ХА - ХА - ХА ..
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчев е жалка пиар акция пред грандиозните скандали звънни ми на егенето, кумгейт, суджукгейт и най-вече ЧЕЗ Гинка гейт. БСП и сто Бенчевци да има гербавите нямат стигане. Защо прокуратурата не разследва поне един от грандиозните им скандали а се превърнаха в пропагандна точка на властта.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37. Кърджилов, ти ли си?
38
3
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 34,35 - един същ червен галошш. Стига с това " Ама вие защо биете ***". Много сте жалки, смешни и елементарни, бе другарю, като се наакате да се бършете с чужда кърпа.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за набедената за подкуп от Пикчърсите Иванчева и след това кмет на София! Долу диктатурата!
36
4
 
8
 
! Отговори
1984 преди 5 години
Кои политици са по-корумпирани - от БСП червено, от герб зелено, анкета, моля, гласувайте.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Който и да дойде на власт гербер п р о с все България ще се пооправи сравнено с вашето блато.
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавата мафия, троловете да отговорят - абе вие сте в местната власт от 12 години нонстоп. В централната от 11. Вие колите, вие бесите? Кой е виновен БСП ли взема вашите подкупи,а? Откога опозицията е виновна за провалите ви - ясно е че управляващите носят цялата отговорност за състоянието на държавата. БСП пускайте си телевизията че цензурата срещу вас е вече невероятна. Останахте единствената непатеришка опозиция.
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този бизнесмен първо не е член на БСП и второ, не може да се сравнява с Очите. Кариерата на Очите премина прекрасно докато главен секретар на МВР беше оня дето обича да се прави на велик полицай, ама е пожарникар-теоретик. Така че Оченцата са на ГЕРБ от 2001 година та и до днес. Гледам гербавата прокуратура го хвали какъв мъж е че ще се яви пред съда, ами гербер от гербав съд не се плаши. Хайде като е виновен бизнесмена Корнелия каза съдете си го. Що го пуснахте без обвинения??? :-
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ Е ПРЕМИЕР ОТ 2009 ДО 2013,ОТ 2014 ЕСЕНТА ДО 2016 ЗИМАТА,ОТ 2017 ПРОЛЕТТА ДО СЕГА,ОБЩО СЕДЕМ ГОДИНИ ПРИ ТОВА В КОАЛИЦИИ.МОЖЕ ДА Е МУТРА,КОМУНИСТИТЕ МИЛИОНЕРИ СА НЕ ПО-МАЛКО МУТРИ,МУТРЕСИ И БАНДИТИ УКРАЛИ МИ-ЛИ-А-Р-ДИ ДРУГАРЮ.КАТО СЕ НАСЕ,,ТЕ ВСЕ СТЕ НА ПРИНЦИПА "АМА И ВИЕ БИЕТЕ НЕГ.ТЕ",ВАШТА КОЖА СЕЛ..ТАШКА.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26сега разбрах защо муцуните на Боко и Цецо изглеждат толкова т..ъпи
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че вече 10 год мин председателят на БГ е м..утра, защо се чудим че някакъв общински съветник пък бил той и от опозицията бил близък с престъпниците, и защо този Очите пък е на свобода по времето на управлението на герп и чак сега се сетиха за него?
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петната в БКП са МНОООГО,ХИЛЯДИ знайни и незнайни другари украли милиарди в продължение на СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ ВЛАСТ ОФИЦИАЛНО,В КОАЛИЦИЯ И ГЛАВНО ЗАДКУЛИСНО.Всичко е тяхно,ВСИЧКО,МЕДИИ,ИКОНОМИКА,СЪД,ПРОКУРАТУРА!Затова ГИ И ПУСНАХА от ареста.
28
1
 
4
 
! Отговори
Жан КЛОН Юнкер преди 5 години
До Анонимен 26И за "Ало,Ваньо..." също
27
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
На обществото стана ясно,че Беейчо Беейчефф е...клиентелист от класа,забил мръсни пипала в...крехкото тяло на бургаските структури на БСП(апропо,това се е...знаело в тесен...червен кръг отдавна).Това което не се постига с...пари,се постига с...много пари и Беейчо добре го знае.Сега може и да го...изключат от редовете на червените общински бургаски...съветници,но петното е...лепнато и дълго ще се...помни.Едно на нула за Тиквуний Банкянски;колко му трябва на...човека за да бъде...щастлив.
26
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
А то щото Гергов голем убавец. Всички партиици са ***. Това да лъжеш нагло и безочливо години наред ти се изписва на муцуната.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А? 24Ей сега, нека да свърши репортажа за Мишо Бирата и после ще направи и за Бенчо!!!!
24
8
 
13
 
! Отговори
А? преди 5 години
Къде е сега поръчковата "журналистка" Елена Йончева да направи репортаж за Бенчо, Митю и пр.?
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пффф... в случая се получава "мафията ми, е по-добра от мафията ти". Като ги слуша човек, ще рече че в другите партии все ангели небесни работят, макар че и на първокласниците е ясно, че мафията тук (без значение от коя партия е) си има държава, иначе досега да бяха измели от света всички Очи, Крака, Нозе и Ръце, а не да им събират специалисти от цяла България, които да транспортират с правителствения самолет, за да спасят някакъв мафиот, който според МВР беше чист като сълза
22
5
 
12
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Ама, чакайте бе хора! Да не живея в някой друг свят? Има няма седмица, откакто другарката Нинова се провикна от връх Бузлуджа, че ни управлява някаква шайка и каза на присъстващите млади хорица - "Идете, спорете, разяснявайте!".След това отиде при някакъв браншови съюз и представи НОВАТА ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ - според която Тя /царицата на Техноимпекс/ ще докара Партията на власт като Цар Освободител под овациите на Народа.И като дойде на власт ще видим новия морал бре хора? Чудна работа, защо така?