Пак агресия: Пиян баща нападна детска лекарка

Изпочупил и Отделението за деца в болницата в Добрич
7 авг 2018 15:30,
57
Пак агресия: Пиян баща нападна детска лекарка
Снимка: Pixabay

Детска лекарка от болницата в Добрич бе нападната по време на дежурство от пиян баща на малък пациент.

Насилникът причинил и материални щети на детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение.

Инцидентът станал на 5 август вечерта. По време на дежурство пострадалата лекарка, д-р Москова, приела дете с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите решили да го заведат в болницата.

Още по темата

"При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние, нападнал д-р Москова и направил опит да я удари. Само намесата на млад мъж по време на инцидента е предотвратила по-тежки последици", съобщиха от болницата, цитирани от "Фокус".

След нападението бил подаден сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан.

Заради поредната агресия от ръководството на болницата обявиха, че работата на лекарите става все по-трудна и опасна.

За последният месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ-Добрич. Част от причините за това са летните отпуски на личните лекари и специалисите.

Само за едно денонощие в края на миналата седмица през Спешно отделение са преминали над 100 човека – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от лекар и медицинска сестра дежурят денонощно в отделението, отчетоха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега, когато дeбилът удари лекарката, тя помогна ли на детето му?А нападателят, освен че изтрезня в ареста, нещо полезно свърши ли?
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблем на пациента, че нямат екипи и лекарите са си взели отуск за да идат на море и после реват че нямат екипи.
6
6
 
18
 
! Отговори
do 1 преди 5 години
да те спукат от либене, не един, а трима да те либят. Тия родители лекували ли са го детете или са пиели докато то се превивало и какво е виновна лекарка, че и водят полумъртво дете и накрая защо ще руши отделението. Сега ти ли ще отидеш да го оправиш или си зает да те либят!
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко ги перунтят, трябва по- често да ги бъхтят самозабравилите се докторчета.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На когото не му харесва някой лекар, да си потърси друг. Да биеш обаче хората, които най-вероятно ти помагат, дори и да не го осъзнаваш, това си е жива простотия.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1, що ходиш в спешното, лекувай се сам. Заради такива ***, хората които имат наистина нужда от лечение не могат да го получат.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМалко наказват насилниците.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е един прочит на историята. Втори вариант може да бъде дете с диабет, отключва се накякъв проблем, почивни дни, бащата става от масата да го води е спешното и бамммм- попада на кафе-паузата на лекарите. Отвреме наврвме излиза някой от тях да кресне на чакащите да си ходят при джи-пито и да чакат. А, и да не говорят по телефона че им пречат да ядат бонбони. Масово пциентите не са стока, но лекарите дори са ги задминали. По-нагли са от продавачки в Корекома, а основно вече са това - продавачк