Британски изтребители съпроводиха руски над Черно море

Руското министерство на отбраната обаче опроверга съобщението
Обновена: 16 авг 2018 07:13 | 15 авг 2018 22:08, Красимир Ангелов
161
Британски изтребители съпроводиха руски над Черно море
Снимка: Reuters

Британски изтребители са излетели под тревога от румънската военновъздушна база "Михаил Когълничану" на 13 август, за да съпроводят руски самолети над Черно море, предаде ТАСС, цитирайки говорител на кралските военновъздушни сили.

"Можем да потвърдим, че два базирани в Румъния изтребителя "Тайфун" на кралските военновъздушни сили излетяха на 13 август в отговор на действия на руски самолети, извършващи полети около въздушното пространство на НАТО над Черно море", заяви говорителят на британските ВВС.

Той добави, че изтребителите са наблюдавали самолетите от разстояние, но не е имало визуално прехващане.

За последния досега случай на съпровождане на руски самолет (бомбардировач Су-24) от британски самолети беше съобщено на 26 юли, отбелязва ТАСС.

Руското министерство на отбраната обаче опроверга съобщението на британските кралски военновъздушни сили.

На 13 август четири самолета от морската авиация на Черноморския флот, сред които нямаше нито един бомбардировач Су-24, изпълниха планови учебни полети над Черно море. След изпълнението на задачата на полета в зададения район от въздушното пространство на разстояние над 30 км беше забелязан военен самолет на страна от НАТО, съобщава руското министерство.

Самолетът не извърши никакви маневри, не се отклони от маршрута и не се приближи до руските самолети, връщащи се към летището, на което са разположени, подчерта министерството, като отбеляза, че полетите на морската авиация на руския Черноморски флот се изпълняват в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство и без да се нарушават границите на други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
12
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
С ПАМПЕРСИ ИЛИ БЕЗ ПАМПЕРСИ СА БИЛИ ЛЕТЦИТЕ,ЧЕ ЧЕРНОМОРИЕТО НЕЩО МНОГО СЕ УСМЪРДЯ...ХАХАХАХА--
85
11
 
12
 
! Отговори
Балканите преди 5 години
До наглата окупация на Киевска Русия , МОсква бе най якия спонсор на ЗАПАДА.Трилиони живи евра,долари и лири са прехвърлени там ..МОсква и досега е стратегически доставчик на NATO и Европейския съюз.СЛед като Москва освобождава Украйна,Крим,МОлдова,Влахия,Сърбия,Гърция,Кипър и БЪлгария от исляма 17,18,19 век досега е важен гарант са православните държави на Балканите..
84
3
 
8
 
! Отговори
Не сме сами преди 5 години
Имаме опит в наблюдение на военни учения с самолети от граф Игнатиево. Балкана реагира най остро срещу два британски Ягуара.Двигателите им излъчваха режещи звуци стресирали военно терористични бази на тежко въоръжена подземна цивилизация.НА втория ден ята гълъби бяха пратени да блокират ученията/вижте снимки на летището..Путин д а иска доклад от ЛАвров как са проспали преврата в Киев..
83
8
 
11
 
! Отговори
АМАН от НАркомани преди 5 години
Охраната на регион Балкани пита КАКВО Правят на майната си британски истребители в ЧЕРНО МОРЕ>АМАН От наркомани на запад ..Съобщава станция следяща окупацията на Источна Европа след 1989 година от нагли диверсанти и подставени лица.Особенно нагли станаха наркоманите на власт на запад след показното окупиране на цяла Украйна без Крим.Подава с тревога център за следене на извънземни терористи ползващи спец наркотици и холограми за увреждане на земята.
82
0
 
5
 
! Отговори
Мънфи преди 5 години
До 92 АнонименКак бе ! та ти си пасивен жендер !
81
12
 
8
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
80
6
 
9
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Ние, събирачите на скрап, любезно приветстваме британските Тайфуни над Черно море и ги поемаме в нашите нежни и грижовни ръце!
79
0
 
6
 
! Отговори
Нико преди 5 години
На журналисти не се вярва , само волни съчинения. На политици също лъжи измами .
78
5
 
9
 
! Отговори
ударник преди 5 години
Летците наричат "Тайфун-а" летящ ковчег.
77
0
 
1
 
! Отговори
@ Шопо преди 5 години
Епа нишо не знеш начи, един език не моеш научиш цял живот.
76
4
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А дали помнят Ковънтри ?!
75
15
 
7
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Тайфуните веднага е трябвало да приземят ламаринените руски аероплани на дъното на черно море!
74
3
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не знам кого са изпроводили,ама на 10 януари 1944 г направиха София на мармалад и убиха по време на бомбандировките повече от хиляда души...Те това знам я...
73
3
 
14
 
! Отговори
: преди 5 години
Тия пък лунички, на бабата розовокожестите поданици, какво си фантазират ? Не е луд този дето яде хляба де, едно време руснаците съпроводиха малките нацистчета чааак до Берлин, та спасиха пъпчасалите дупенца на брекситарите, ама минаха тия времена изглежда.
72
7
 
20
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Драги фоби, разбирам защо се плямкате с пяна на устата. Но положение следното - имат руснаци авиация -затова летят.На вас ви се остава да получавате юмрук в лицето или от пиян швед, или от пиян австриец. Ами с лакеи така те си свикнаха да се държат.лакеи никой не ги уважава. Лек ден и много центове
71
12
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Излишно хабене на гориво. Да ги свалят ушанките и толкова.
70
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нямат 2 лв , тръгнали учения да правят.
69
7
 
18
 
! Отговори
42 преди 5 години
Предполагам, че и за горещините и наводненията непременно е виновен Путин...
68
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К`ВА КАРТА, БЕ. ЧЕ ТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА БОРАВЯТ С КАРТА, ДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ.
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пен.дел, сега не се бяга, сега като имаш мозък, отиваш и учиш или работиш там.Ти защо не отидеш? Щото си знаеш интелектуалния багаж и знаеш, че дори виза няма да получиш, по хигиенни съображения.