Срам и тъга във Ватикана заради свещениците-насилници

Папа Франциск остро осъди посегателствата над непълнолетни
17 авг 2018 07:29, Василия Пейчева
84
Срам и тъга във Ватикана заради свещениците-насилници
Снимка: Архив, Reuters

Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след като съдебни заседатели в Пенсилвания публикуваха осъдителни заключения от най-голямото разследване за сексуален тормоз в американската Католическа църква, предадоха световните агенции.

Още по темата

В публикувания във вторник доклад се казва, че през последните 70 години 301 свещеници в щата са подлагали непълнолетни на сексуален тормоз, припомня Ройтерс.

Говорителят на Ватикана Грег Бърк заяви, че Католическата църква трябва да научи трудните уроци от миналото си и увери, че Ватиканът ще държи извършителите и техните помагачи отговорни. В изявлението се подчертава, че служителите на църквата трябва да спазват светските закони, включително задължително да докладват злоупотребата с непълнолетни.

Папа Франциск разбира, че тези престъпления могат да разклатят вярата и духа на вярващите и иска да изкорени тези трагични случаи, подчерта говорителят.

Жертвите трябва да знаят, че папата е на тяхна страна и случилото се е осъдително както от морална, така и законова гледна точка, отбелязва ДПА.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Не се уповавайте, а преди 5 месеца
мислете
Абсолютно е прав Бай Оня. Приемайки кривославието, Борето завинаги ни е свързал с азиатщината. И до днес много ясно си личат границите между Западната цивилизация и дивашкия Изток. Ама 5 века ни била съхранила тази вяра. Малко хора си дават сметка, че именно заради православието са 5,а не 3. От европейските народи след 1699 само православните остават да съжителстват. Останалите Хабсбургите си ги прибират.
64
0
 
2
 
! Отговори
NoName преди 5 месеца
Един папагал правил много бели, и обичал да се бъзика със собственика си като поръчвам по телефона ***. Собственика му се заканил, че ако още един път поръча *** ще го закове на стената за 1 нощ, за наказание, ама той не се сдържал и пак му извъртял същия номер, след което си понесъл наказанието. Виси си нашия папагал на стената и гледа разпятието а на него Ицата, и го пита.
- Абе брато от кога висиш там?
- Ами от над 2000 години - казал Ицата
- Абе луд, ти колко *** си поръчал бе хаххаха
63
3
 
0
 
! Отговори
Езекил преди 5 месеца
И бяха пълни със очи и следваха Духът не се обръщаха като вървяха Сине човешки Човешкият Син дойде да спаси погиналото дойде да спаси нас грешните и да ни направи Свое притежание не роби на човеци с цена сте купени кръвта на Исус Божия Собственост Божии деца това е любов
62
0
 
0
 
! Отговори
нормални сме преди 5 месеца
Бог е Свят Бог Всемогъщият е Свят Свят Свят има чисти Уста чисти Очи чисти Ръце чисти Крака Възкръснало Тяло ние които вярваме в Бог се отъждествяваме с Тялото Христово Исус Христос е Главата ние сме Неговото Тяло за което Той се грижи пази изцелява облича с Неговата красота здраве и вечен живот разрушава смъртността в нас и нашите тела и ги облича с Небесния Образ със Себе Си така не е трудно благодат благодат така
61
0
 
0
 
! Отговори
така преди 5 месеца
Никъде в Библията не пише ,,либерален свещеник,, срам за такива покриите голотата си срамотите си като се омиете от водата Божието Слово от нечистотиите си
60
0
 
0
 
! Отговори
Изход преди 5 месеца
И вие ще Ми бъдете царство от свещеници и свят народ.Това да кажеш на израилевите синове. И така,Моисей дойде и повика старейшините на народа,и представи пред тях всички тези думи,които ГОСПОД му беше заповядал.
59
0
 
0
 
! Отговори
Изход преди 5 месеца
И сега,ако усърдно ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми,вие ще бъдете Мое собствено притежание от всички народи,защото Моя е цялата земя.
58
0
 
0
 
! Отговори
Изход преди 5 месеца
Вие видяхте какво направих на египтяните,а вас носих на орлови криле и ви доведох при Себе Си
57
0
 
0
 
! Отговори
така преди 5 месеца
Божието Слово е като лампа за пътя на ншите омити крака светва в тъмнината. Неговата светлина и осветява пътя ни в който да ходим така
56
1
 
0
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 месеца
Откровение 5-9-10 И пееха нова песен,като казваха:Ти си достоен да вземеш книгата и да отвориш печатите и,защото си бил заклан и със Своята кръв си изкупил за Бога хора от всяко племе,езикнарод и нация,и си ги направил царство и свещеници на нашия Бог; и те ще царуват над земята, и те ще царуват над земята кои Божиите царе и свещеници Божиите деца
55
0
 
0
 
! Отговори
Божие Слово преди 5 месеца
четем в Откровението на Исус Христос 1 и който ни е направил царство и свещеници на Своя Бог и Отец на Него да бъде слава и господство за вечни векове!Амин.така
54
1
 
0
 
! Отговори
невежи не преди 5 месеца
какво означава да си свещеник и кой може да е свещеник и на кого и за какво Библията дава верни отговори
53
0
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 5 месеца
Нормални извращения за католическите свещенници - еретици... Когато си лишен от благодатната Божията помощ си много по-склонен към тежки грехове.
52
2
 
3
 
! Отговори
NoName преди 5 месеца
До Бай Оня - 51

Много правилно казано!! Диктатурата има пряка прилика с религията - Контрол. Комунистите забраниха вярата само поради една причина и това е Контрол. А и Комунистите не са Глупави, тези пари, които църквата граби от народа - Могат да ги грабят Те!!! Блажени са вярващите (БАЛЪЦИ)
51
2
 
4
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 месеца
Изобщо "вярата" е психотронно оръжие, целящо заслепяване ума на човека. Комунистите се опитаха да заменят религията със своята и, която по същество е като е, същото правеха и фашистите, а сега евро-и-САЩ-демократите. Същото е и национализмът, който ти обяснява че няма нищо по-хубаво да се жертваш ви името на отечеството и пр. тъпотии, само дето тия които проповядват никога не се жертват, а обират лаврите. Така че никаква вяра на никому и в нищо, долу идеологиите те са вредни също като религиите.
50
5
 
3
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 месеца
Фатална грешка е че Борис е приел "стакана с византийската отрова", християнството което е било едно неизбежно зло, от Византия, а не от Рим. Ако бяхме част от Римската църква, сега щяхме да сме велика и голяма държава, а ония св-ини сърбите, гърците и румънците, нямаше да съществуват! Православието е смърт за България и българщината!
49
1
 
3
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 месеца
Колкото по-ниско е интелектуалното ниво на човека, колкото по-малко знания има и не може да анализира фактите, толкова повече има нужда "да вярва в нещо" да се уповава на чудеса, суеверия, свръхестествени сили. 90% от българите които си мислят че са религиозни, защото това стана модерно след 1989 г. насам, са всъщност суеверни или сноби, и се сещат за църква само по великден, като ходенето там е както едно време - на опера, да се покажеш че си "модерен" с останалите сноби.
48
0
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 5 месеца
,,SRAM I TAGA,,-!?!?!?!? 4E TOJA SRAM I TAGA SA OT VREME ONO VAV VATIKANAT I VSI4KI DRUGI TEHNI IZMISLENI SASLOVIJA I INSTOTUZII.TAM SI PRAHA I PERAT PARITE MAFIOZITE,TAM SE GAVRJAT S DEZA...NJAMAM DUMI.LI4NO NA MEN NE MI TRJABVA PAPA ILI VATIKANA.VSI4KO E GLUPOST,DA DREMJAT TAM STOTIZI PEDOFILI ,DA NE PRAVJAT NISHTO I DA SE UGOJAVAT PO ZJAL DEN-ZA ,,DRUGITE,,IM NUZDI ,DA NE GOVORIM.PAPLA4.
47
2
 
7
 
! Отговори
ВНЛ преди 5 месеца
Хубаво нещо е вярата. Ако имате вяра не ви трябват църкви, попове, дето ви гледат като ходещи банкомати и цялата им пер-вер-зна институция, затрила милиони през вековете.
46
4
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 месеца
До 47
Всяка вяра е създадена за контрол на масите. Франчайза е създаден възоснова и по стереотип на вярата! Идеята на всяка вяра е пари - разпространение и ПРОДАЖБА на услуги/продукти!!! Всяка Франчайз компания има същата структора, разпространение и цел! Както хората вярват е Ицата е син на Бог а не е нормален човек като всички нас, така и всички вярват, че като се храниш в Макдонадс няма да си съсипеш здравето!