Всекидневни навици, които пречат на отслабването

Не пиете вода с лимон преди закуска, а след нея
22 авг 2018 19:53, Михаела Лазарова
0
Всекидневни навици, които пречат на отслабването
Снимка: pixabay

Представете си пухкав мъфин с любимите ви вкусове... Иска ви се той да бъде добра компания на чаша ароматно кафе или топло мляко. Когато спазваме диета е трудно да устоим на любимите си десерти. Според някои специалисти, понякога можем да правим леко бягство от режима, хапвайки малки количества десерт.

Кога е подходящото време да изядете любимия мъфин? Според учени това са сутрешните часове, когато изяждането му ще добави към талията ни по-малко сантиметри, отколкото, ако го хапнем в късните часове на деня.

Вижте 4 всекидневни навика, които пречат на отслабването.

Закуската ви не е питателна

Времето, в което ядем, е много по-важно от това, което ядем. До този извод са достигнали учени от Университета в Тел Авив. Според проучванията им, диета, в която закуската е питателна, а вечерята - лека, е много по -ефективна, когато става въпрос за поддържане на теглото, за разлика от диетичен режим, базиран на чести и леки закуски.

И това е така, защото скоростта на метаболизма е различна в различните часове на деня. Основното заключение, до което учените са стигнали, е че никога не трябва да се отказвате да ядете питателна закуска. Вашият обяд трябва да е засищащ, вечерята трябва да е лека. Разбира се, под питателна закуска не се има предвид тестени закуски, сладкиши и вредни въглехидрати. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари