Украйна разкъсва всички връзки с Руската империя и СССР!

Най-мащабният парад в Украйна от 2009 г. насам
24 авг 2018 15:00, Елка Василева
434

Близо 4500 военни и бойци от силовите структури с 250 единици сухопътна бойна техника и авиация участваха в парад, наречен "Марш на новата армия", който се състоя в украинската столица по случай Деня на независимостта - националния празник на страната. Това бе най-мащабният парад в Украйна от 2009 г., предаде ТАСС.

За пръв път от 2009 г. над колоните прелетяха бойни самолети и хеликоптери. Зрителите видяха стотици модели нова и модернизирана военна техника, включително американски противотанкови комплекси "Джавелин".

Гости на тържествата са делегати от 18 държави, сред които Грузия, Латвия, Естония, Чехия, Литва, Полша, САЩ, Великобритания, Молдова, Румъния, Канада, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в словото си пред участниците в парада и събралото се множество, че страната "разкъсва всички връзки, които я свързват с Руската империя и Съветския съюз".

"Да направим независимостта необратима, Украйна - силна и велика, без никаква перспектива за връщане в руската зона на влияние: ето главната задача за нашето поколение", каза той.

Порошенко прикани и за скъсване на всички връзки с Руската православна църква. "Имаме твърди намерения да разсечем последния възел, с който империята се опитва да ни обвърже към себе си", посочи по този повод президентът на Украйна. "Не може тялото да бъде свободно, щом душата е в плен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
10
 
4
 
! Отговори
Слава Украiни преди 5 години
До руски робиНищо в УКРАIНИ НЕ НАЛИВАНО, А ГРАБИЛИ ХУНО- ТАТАРИТЕ НАРЕКЛИ СЕБЕ РУСНАЦИ! НОООО СЕГА ДАЛИ ПО МОРДУ И ОЩЕ БУДЕМ ДАВАТ! ВСУ ГАРАНТ ЗА ТОВА!
258
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава УкраiниПоляците и други казват,че варягите са славянско племе,намери ми един владетел на Киевска Рус,който да не е със славянско име или презиме!Шведите да не лъжат и да не се набутват в нашата история,да не я крадат!Майката на Светослав е българка.Някоя дива шведска ***,ще умее ли да чете и пише,да бъде и християнка,във време когато дори владетелите им на тези са били неграмотни?
257
3
 
13
 
! Отговори
seira преди 5 години
ПО НАЙ-ГРУБИ СМЕТКИ, ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА УКРАЙНА, ДО ОТДЕЛЯНЕТО И ОТ СССР В ИКОНОМИКАТА И СА "НАЛЯТИ" ПОНЕ 500 млрд. ДОЛАРА ...ГОЛЯМИЯ ВЪПРОС Е: "КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА?!"
256
0
 
1
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Абе ти гледай накрая да четеш да плачеш ,щото няма да ти пешкирчето да си бършеш сълзите .
255
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руслета когато киевска рус е съществувалав московията са пасли прасета като вас
254
2
 
18
 
! Отговори
ГОЛЯМ СМЯХ преди 5 години
И НЕЗИ ГИ ХВАНАХА КОМПЛЕКСИТЕ КАТО МАКЕДОНЦИТЕ.ДА НЕ СТАНАТ И ТЕ НЯКОЯ ЮЖНА РУСИЯ
253
2
 
13
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Абе *** от Днес .бг , вас не ви ли интересува какво става в клетата ни държава и Скандал след скандал се вихрят тази година .Ето вчера излязоха резултатите от френската лаборатория и се оказа че чума по животните в Странджа е нямало .Хайде сега двамата престъпници министърът на вътрешните работи и другият некадърник министърът на земеделието да бъдат разстреляни публичо за геноцида и престъплението срещу народът на Странджа .така както го правят в Китай и Северна Корея .
252
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руслета не прекалявайте със самогона щото ви кара да мислите и става страшно пийнете си хапчетата преди лягане и не се срамувайте от мизериятя тя е присъща на любимата ви россия
251
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета и се смея..., русОфилите горките бг продажници ГАЗ пишкат обилно чак северен путок 2, 3 и 4 Могат да захранват. Ами това е другаре Украйна ви би шута свиквайте! Да са живи и здрави братята украинци- Глас Народен, Глас Божий!
250
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНЯ ТЕЗИ ТАНКОВЕ КАК ГОРЯХА ЗАЕДНО С ПЛЪНКАТА ПРЕЗ 2014 В ДОНБАС.ТОГАВА РУСИЯ ТЕСТВАШЕ НОВИТЕ СИ ПРОТИВОТАНКОВИ ОРЪЖИЯ.
249
0
 
6
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен А кака *** се е доказала като върла неолибералистка ползваща парцалът Дойче блее като настолна библия .Така че ние враговете си ги знаем но по добре е да научим кой са ни верните приятели .ти погледни само кой са писачите тук и ще ти стане ясно що за сайт е Днес.бг .а като погледнах и IP -то им ми стана ясно и за собственика на сайта им .
248
2
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...a na Parasionko ..stiska li mu da napravi edno referendumche..dali ukraintsite iskat da skasat vsichki vrazki s Rusia ?!??...Ei taka v imeteo na demokratsiata .
247
17
 
5
 
! Отговори
Слава Украiни преди 5 години
Iмали сме държава ПРЕДИ МОРДОРru изобщо да е знаел какво е това държава! В ХРОНИКИТЕ ПИШЕ ЗА ВАРЯЖКАТА КIiвска Рус, а не за москалия! Руснаците какво да правят като нямат свое средновековие, ами крадат нашето украIнско! ВЕЛИК ПАРАД ВСУ ДЕН НЕЗАЛЕЖНОСТI УКРАIНИ! СЛАВА США СЛАВА УКРАIНИ!
246
5
 
7
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
И понеже две трети или почти цялата Украйна е била в пределите на Стара велика България .Аз предлагам да си я вземем наново ,нищо че там живеят хора дето се сродясват с Полските *** .То и каква ли полза ще имаме от Украйна но поне да си увеличим територията която всъщност е била Българска .Така ще имаме и излаз на Азовско море както е било преди 2000 години .
245
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Навремето Джордж Буш старши каза: "Защо Русия ще дръпне напред, а Украйна - не. Защото докато имаше Съветски съюз, Русия плащаше дотациите за украинското селско стопанство, а сега ще дава тези пари за своята икономика." Оттогава украинците все си търсят балъци да им плащат сметките.
244
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая преписвачка на статии и налагаща собственото си мнение в този сайт, т.н. Е.л.к.а, има ли възможност да бъде уволнена, публично поругана и анатемосана, че работи против България???
243
5
 
10
 
! Отговори
ми преди 5 години
Къса връзката, а 90% от показаната техника - руска или на СССР...
242
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелке, ако досега се чудехме на коя фракция си ***, вече е ясно, че си от гадовете У-краински.
241
1
 
9
 
! Отговори
ударник преди 5 години
Кога Пороченко ще скъса връзката с руския газ?
240
4
 
14
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
Кратко и ясно : СМЕШНИЦИ !!! Тия и македонците са най-измислените територии в Метрополията !!!!