Разработиха таблет, който се навива на руло

Дисплеят е с висока резолюция и размер от 7,5 инча
2 сеп 2018 12:26, Елка Василева
45

 

 

Канадски специалисти разработиха таблет, който се навива на руло и лесно може да бъде носен в джоба поради цилиндричната си форма, пише "Мейл он сънди".

Новият продукт е с търговска марка "MagicScroll" /Вълшебен свитък/. Когато се развие, гъвкавият му екран се изправя. Дисплеят е с висока резолюция и размер от 7,5 инча.

Таблетът може да се ползва и в навито състояние, като четенето става, като се върти около оста на цилиндричното тяло.

Прототип беше конструиран от специалисти в канадския "Куинс юнивърсити" в град Кингстън, провинция Онтарио. Това е първият в света навиващ се таблет, който може да се ползва и с плосък дисплей при разгръщане.

Цилиндричната форма на таблета е по-ергономична, когато се използва функцията й на телефон. Таблетът е снабден с два въртящи се кръга в двата края на цилиндричното тяло. С тяхна помощ информацията, изписана върху свитъка, може да се придвижва в две посоки - нагоре и надолу.

Екранът е с 2K резолюция и показва много ясни изображения на снимки и видео. "MagicScroll" е снабден с камера, която може да се управлява с жестове.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: таблетMagicScroll
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За момент реших, че Руснаците са измислили нещо....
39
0
 
1
 
! Отговори
Ceco преди 5 години
Може да го ползвам да си точа пица с него :)
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баааси неергономичния дизайн! Никога не бих купил тая тръба. Когато видите кръгла книга (не клoзетна хартия) тогава пускайте тоя сурогат на пазара.
37
0
 
4
 
! Отговори
Лили Винетката преди 5 години
От 2019 година всички таблети и смартфони с годишна винетка.За сгъващи,чупещи и клатещи понеже са нови технологии ,до 2025 без такси.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е произведено специално за софииските со ро со и д ни джендари. Така де, да е удобно за употреба постоянно
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навиваше го на руло и после..те си знаят
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо ще си сменя iPad-а с това ? В смисъл - няма ни камера, не знам, дали ще мога да рисувам на него , а ако ще се гъне така, няма да ми е много полезен ...
33
0
 
3
 
! Отговори
Нечето преди 5 години
Не,че нещо ...ама не бих си купил подобно руло.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не стане, като LG Flex, дето уж се гънел и нямало проблем ... Ама след 2-3 ъгнения и почва да премигва.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"ТОВА НЕ Е ТАБЛЕТ А ИПАД ЩОМ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА И ЗА РАЗГОВОРИ!!!"Ипадите няма фунция, да се ползват като телефони. Имат FaceTime, може д асе инсталира Skype, Massanger и още няколко други, но не можеш да ги позлваш, за да звъннеш на нечии телефон, като набереш номер.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28А стига сте се правили на много образовани! Изобщо не е въпрос на грамотност и образование, а е въпрос на ПАРИ. И тоя навит таблет НЕ Е ЕВОЛЮЦИЯ!Вземи се образовай, научи се да боравиш с понятията и тогава се прави на високотехнологичен!Простотията върви с комплект с високо самочувствие и упоритост.
29
1
 
8
 
! Отговори
Инж преди 5 години
Не е важно кой какво е измислил или изобретил, а кой прави пари от това. Европейци и американци са измислили и развили двигателите с вътрешно горене, но парите отиват при феодалните араби, защото петрола в там. Има много изобретения, които не виждат бял свят защото ползите от тях ще бъдат осовно за конкурентите, държащи суровините или имащи повече възможности за усвояване на новата технология.
28
9
 
0
 
! Отговори
До Божее преди 5 години
За теб може и да няма работа, но за такива като мен ще има.Просто отдавна вече хората не перат на ръка и не мият чинии на ръка.Някой обаче правеше перални и миялни. Сега някой ще прави роботи.Въпрос на образование.Някой по-доло искаше да се противопостави на еволюцията с животоспасяваши лекарства.Еволюцията върви напред и вместо да се противопоставяме е по-добре да я овладяваме.
27
3
 
4
 
! Отговори
Божееее като чета преди 5 години
коментарите разбирам защо всички следвах плана на глобалистите . спрете хора да чаткате красотите на технологията ,защото точно тук е й теста на коментатор към производство в + технология ,всички на които толкова ви харесва тех.модернизацията нима не виждате че внедряват роботизацията във всичко ...с вашите харесвания бла бля утрешния ден няма да имат нужда дя*те от работна ръка .БЪДИ НЕОТРАЛЕН В ЛЪЖАТА ЧОВЕКО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ Я ПОДЪРЖАШ.
26
5
 
2
 
! Отговори
до няма значение преди 5 години
Ами има значение. Коментарите са в отговор на високомерното поведение на руснаците.Те са големи, ние сме малки и т.н. Реално всичко с което се надуват пред нас е донесено от някъде и във всичките случаи с може би самовара не е тяхно изобретение.Клкото до качеството на нашите учени сега върви шоуто в БАН и всички чухме че БАН разпределя 80% от ресурса за "фундаментални" изследвания.Моето уважение, но фундаменталните изследвания нямат бърз резултат и някой учен може да я докара до пенсия без да
25
3
 
7
 
! Отговори
нямазначение преди 5 години
Добре, де българи...какво сме измислили ние, че говорите за руснаците, и като мишки църкате и говорите срещу тях...Ние сме големи професори, всичко знаем, подиграваме се на другите държави...гледах по телевизият оня ден, нашите коментаторите толкова сигурно и професионално даваха оценки за синхронно скачане във вода и за ударите в снукъра, че за миг си помислих, че сме титани в тия спортове...Дървени философи колкото искаш тука... Иначе сме били спасили евреите...От единия крачол в другия можем
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеално е да го направят на руло и да си го втъкнат под гърба.
23
2
 
9
 
! Отговори
нямазначение преди 5 години
че за какво му е на човек такъв дюнер
22
4
 
4
 
! Отговори
нямазначение преди 5 години
българи ??? едва ли, те само казино игри измислят...и контролки...бутончета...панделки
21
3
 
4
 
! Отговори
нямазначение преди 5 години
Българи?? Едвали, тука само чалга...