Левове, евро... гривни – удар за ало апашите в Ловеч

От МВР предупреждават да не се дават пари на непознати
5 сеп 2018 22:37,
24
Левове, евро... гривни – удар за ало апашите в Ловеч
Снимка: Dnes.bg

Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч, съобщават от областната дирекция на МВР.

И тримата потърпевши са жени от града на възраст 71, 87 и 64 години. Те са измамени по идентичен и добре познат вече способ.

Непознат се е обадил на стационарен или мобилен телефон, представяйки се за полицейски служител. Заявил на потърпевшите, че те са набелязани и ще станат жертви на телефонни измамници и за да подпомогнат залавянето на мошениците, трябва да предадат всички налични свои ценности и пари на определени за целта места, а "полицията" после ще им ги върне.

По този начин 71-годишната жена е дала 2290 лева, 200 евро, два златни пръстена и две златни гривни. Осемдесет и седемгодишната е измамена със сумата от 2830, която е хвърлила през терасата, а 64-годишната е оставила под контейнери за отпадъци в центъра на града сумата от 2000 лева.

В районното управление в Ловеч са образувани три досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Във връзка с продължаващите телефонни измами, криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Г.А.Д преди 5 години
Ако ми падне един такъв измамник такъв купон ще му спретна чееее........няма да иска да е ....
20
0
 
1
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Ами като имат пари да ги хвърлят през балконите. Слепите видяха, и глухите чуха, че пари не се дават на непознати. А пенсионерите продължават да ги хвърлят през балконите. Бай Ганювщина.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има много глупав народ, щом си хвърля парите от балкона, примерно. Колкото и да му се говори на тоя народ да не прави така, няма "да вдене". Това са хора със сериозни ментални проблеми. Нека хвърлят, безсмислено е дори и полицията да се занимава с техните случаи. *** народ слаба държава.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от това ало-ало са само кухи фирми и да немогат да ги заловят за тези 15-20 години,а народеца пенсионерите предимно им помага от балконите дано да ги заловят,а те спиране нямат как съдии изпълнители събират задължения по членски внос,добре си живуркат сред *** и се разбират.
17
0
 
3
 
! Отговори
J преди 5 години
"МВР предупреждават да не се дават пари на непознати" - странно, тия хора нямат ли глави на раменете си, че МВР трябва да ги предупреждава ? Не са ли чували сентанцията: "Не говори с непознати" когато са били малки? Явно не, щом сега и парите и златото си дават на такива !Докато не свършат парите на глупаците, ще има такива тарикати и с право ! Никой не им е виновен че не могат да мислят ! И дет се казва - "имали бол пари, дали" - явно не им свиде !
16
0
 
2
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Да си ги арчат със здраве и много още успешни удари ...Браво....Тези изкуфели дъртишори не ги дават на децата си че дори и в повечето случаи не говорят с тях -така им се пада.
15
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 5 години
аз ходя на дре работи, и рядко вкъщи има над 500 лв ..... незнам тези бедни пенсионерки от къде вадят такива суми ...
14
4
 
4
 
! Отговори
бойко преди 5 години
а каде е Бойко и ГЕРБ,,ахххх да спасява евреите в Ерусалим...
13
0
 
15
 
! Отговори
Mimi преди 5 години
Ужасена съм,колко наивни и прости са болшинството от хората!!!
12
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
При Бай Тошо намаше как това да се случи! Нямаше мобилни телефони.А стационарни имаха само сатрапите на комунистическата власт,като ДрагалЪвския Ай дук,Сашо Нереза, Бакъря, Катъря,Стефан Крълежа, Пастиркин ...
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия ще гласуват и ще определят кой да ни управлява!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То тези измами не са схеми а чисто български традиций!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зли и коварни са много хора, но спокойно ... зидарите действа и скоро, ще имаме едно ново, по-добро и по-хубаво общество, къдети подобни хора, просто няма да бъдат оставяни, да живеят и да е възпроизвеждат :)
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне десетина пъти вкъщи са се обаждали такива. Понякога им тегля един с.к.тир и затварям телефона, но друг път имам настроение да се будалкам и започвам да се правя, че вярвам, че е братовчед ми от чужбина и че вярвам, че иска да ми прати пари. После почвам да го убеждавам да ми ги прати по пощата.И други майтапи си правя, за тях вече писах тук. Ако някой се прави, че плаче на телефона, питам го: "За какво плачеш? За **, за бой или за пандиз?"
7
1
 
10
 
! Отговори
Ако ви се обадят преди 5 години
такива мошеници, а вие имате настроение за майтап, започнете да ги убеждавате, че и те като полицаи трябва да направят нещо. И започвате да им давате наставления: Да изземат с протокол всички бижута от някой златарски магазин и да ги оставят на място, което вие ще им посочите. после да се оттеглят на 4 км разстояние и да се върнат след 1 час. "Дотогава аз ще съм задържал престъпниците и ще ви ги предам."Ще ги подлудите, защото си мислят, че някой им е повярвал, че са от МВР и иска да ги метне.
6
3
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Фъргаааааай....А, и после елате тук, да пишете колко са ви ниски пенсиите :)))))
5
0
 
11
 
! Отговори
селският идиот преди 5 години
Аз много искам да дам, ама нямам
4
0
 
6
 
! Отговори
Mиню преди 5 години
А кво става с Миню Стайков ...по прякор....
3
0
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Това, че са сложили пари под кофите за *** не е, кой знае какво, откачени хора има много. Но това, че същите няма да им спрат избирателните права е наистина проблем!
2
1
 
8
 
! Отговори
Гинчо преди 5 години
Имали са- дáли са! После - бедни били пенсионерите... Ами явно не са, щом така лесно дават пари