Левове, евро... гривни – удар за ало апашите в Ловеч

От МВР предупреждават да не се дават пари на непознати
5 сеп 2018 22:37, Василия Пейчева
24
Левове, евро... гривни – удар за ало апашите в Ловеч
Снимка: Dnes.bg

Три телефонни измами са станали за ден в Ловеч, съобщават от областната дирекция на МВР.

И тримата потърпевши са жени от града на възраст 71, 87 и 64 години. Те са измамени по идентичен и добре познат вече способ.

Непознат се е обадил на стационарен или мобилен телефон, представяйки се за полицейски служител. Заявил на потърпевшите, че те са набелязани и ще станат жертви на телефонни измамници и за да подпомогнат залавянето на мошениците, трябва да предадат всички налични свои ценности и пари на определени за целта места, а "полицията" после ще им ги върне.

По този начин 71-годишната жена е дала 2290 лева, 200 евро, два златни пръстена и две златни гривни. Осемдесет и седемгодишната е измамена със сумата от 2830, която е хвърлила през терасата, а 64-годишната е оставила под контейнери за отпадъци в центъра на града сумата от 2000 лева.

В районното управление в Ловеч са образувани три досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Във връзка с продължаващите телефонни измами, криминалисти от ловешката полиция алармират гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Г.А.Д преди 7 месеца
Ако ми падне един такъв измамник такъв купон ще му спретна чееее........няма да иска да е ....
21
0
 
1
 
! Отговори
Пламен Василев преди 7 месеца
Ами като имат пари да ги хвърлят през балконите. Слепите видяха, и глухите чуха, че пари не се дават на непознати. А пенсионерите продължават да ги хвърлят през балконите. Бай Ганювщина.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България има много глупав народ, щом си хвърля парите от балкона, примерно. Колкото и да му се говори на тоя народ да не прави така, няма "да вдене". Това са хора със сериозни ментални проблеми. Нека хвърлят, безсмислено е дори и полицията да се занимава с техните случаи. Прост народ слаба държава.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези от това ало-ало са само кухи фирми и да немогат да ги заловят за тези 15-20 години,а народеца пенсионерите предимно им помага от балконите дано да ги заловят,а те спиране нямат как съдии изпълнители събират задължения по членски внос,добре си живуркат сред кухите и се разбират.
18
0
 
3
 
! Отговори
J преди 7 месеца
"МВР предупреждават да не се дават пари на непознати" - странно, тия хора нямат ли глави на раменете си, че МВР трябва да ги предупреждава ? Не са ли чували сентанцията: "Не говори с непознати" когато са били малки? Явно не, щом сега и парите и златото си дават на такива !
Докато не свършат парите на глупаците, ще има такива тарикати и с право ! Никой не им е виновен че не могат да мислят ! И дет се казва - "имали бол пари, дали" - явно не им свиде !
17
0
 
2
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 7 месеца
Да си ги арчат със здраве и много още успешни удари ...
Браво....
Тези изкуфели дъртишори не ги дават на децата си че дори и в повечето случаи не говорят с тях -така им се пада.
16
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 7 месеца
аз ходя на дре работи, и рядко вкъщи има над 500 лв ..... незнам тези бедни пенсионерки от къде вадят такива суми ...
15
4
 
4
 
! Отговори
бойко преди 7 месеца
а каде е Бойко и ГЕРБ,,ахххх да спасява евреите в Ерусалим...
14
0
 
15
 
! Отговори
Mimi преди 7 месеца
Ужасена съм,колко наивни и прости са болшинството от хората!!!
13
6
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 7 месеца
При Бай Тошо намаше как това да се случи! Нямаше мобилни телефони.А стационарни имаха само сатрапите на комунистическата власт,като ДрагалЪвския Ай дук,Сашо Нереза, Бакъря, Катъря,Стефан Крълежа, Пастиркин ...
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тия ще гласуват и ще определят кой да ни управлява!
11
7
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 7 месеца
Участват бг катаджии и милиционери
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То тези измами не са схеми а чисто български традиций!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зли и коварни са много хора, но спокойно ... зидарите действа и скоро, ще имаме едно ново, по-добро и по-хубаво общество, къдети подобни хора, просто няма да бъдат оставяни, да живеят и да е възпроизвеждат :)
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне десетина пъти вкъщи са се обаждали такива. Понякога им тегля един с.к.тир и затварям телефона, но друг път имам настроение да се будалкам и започвам да се правя, че вярвам, че е братовчед ми от чужбина и че вярвам, че иска да ми прати пари. После почвам да го убеждавам да ми ги прати по пощата.
И други майтапи си правя, за тях вече писах тук. Ако някой се прави, че плаче на телефона, питам го: "За какво плачеш? За **, за бой или за пандиз?"
7
1
 
10
 
! Отговори
Ако ви се обадят преди 7 месеца
такива мошеници, а вие имате настроение за майтап, започнете да ги убеждавате, че и те като полицаи трябва да направят нещо. И започвате да им давате наставления: Да изземат с протокол всички бижута от някой златарски магазин и да ги оставят на място, което вие ще им посочите. после да се оттеглят на 4 км разстояние и да се върнат след 1 час. "Дотогава аз ще съм задържал престъпниците и ще ви ги предам."
Ще ги подлудите, защото си мислят, че някой им е повярвал, че са от МВР и иска да ги метне.
6
3
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 7 месеца
Фъргаааааай....

А, и после елате тук, да пишете колко са ви ниски пенсиите :)))))
5
0
 
11
 
! Отговори
селският идиот преди 7 месеца
Аз много искам да дам, ама нямам
4
0
 
6
 
! Отговори
Mиню преди 7 месеца
А кво става с Миню Стайков ...по прякор....
3
0
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 месеца
Това, че са сложили пари под кофите за *** не е, кой знае какво, откачени хора има много. Но това, че същите няма да им спрат избирателните права е наистина проблем!