Али Хаменей призова армията "да стресне" врага

Иран е изправен пред засилено напрежение със САЩ
10 сеп 2018 09:00, Елка Василева
57
Али Хаменей призова армията "да стресне" врага
Али Хаменей. Снимка: Reuters

Иранският лидер аятолах Али Хаменей е призовал иранската армия да увеличи силата си, за да "стресне" врага, предаде Ройтерс.

Изявлението е било направено малко преди елитният Корпус на гвардейците на Ислямската революция да потвърди, че в събота е изстрелял няколко ракети по главната квартира на бунтовническо движение на иранските кюрди в Ирак, при което са загинали най-малко 11 души.

"Увеличете силата си възможно най-много, защото силата ви ще стресне врага и ще го принуди да отстъпи" е заявил Хаменей на церемония по дипломирането на кадети от редовната иранска армия, съобщава сайтът му.

Техеран е изправен пред засилено напрежение със САЩ, които се оттеглиха от споразумението за иранската ядрена програма от 2015 година и планират да възобновят санкциите си, пише БТА.

"Иран и иранският народ устояха на Америка и доказаха, че ако една страна не се страхува от заплахите на хулигани и разчита на собствените си способности, тя може да принуди суперсилите да отстъпят и да ги победи", е заявил Хаменей.

Иранската държавна телевизия показа и как Хаменей приветства иранските военноморски сили в Аденския залив край бреговете на Йемен, докато разговаря с командирите им чрез видео връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Тия иранци са толкова оскотяли в *** си че не могат да стреснат дори Афганистан.Държава която преследва гражданите си за непокрита глава със забрадка със затвори и изтезания не ми я хвали.Дори имам колеги иранци които не смеят да се върнат в Иран да не ги заколят на границата щото бащите им били от стария елит и средната класа отпреди революцията в Иран
26
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
И на тоя скоро ще му спретнат скурзия с поздрав: - Пътнико свиден, пътнико млад...
25
2
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
То имаше един който искаше да продава петрола в динари и му спретнаха една цветна революцийка. Визирам Кадафи.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво те прави Велик .. Всеки случай не Брутния Вътрешен Продукт те прави Велик, така пише в Стопанската История на Нов Български Университет - Соросядите.. Демографията те прави Велика Държава..
23
3
 
12
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Значи вече няколко статии и репортажи намирам в нета, от говорещи Персийски, които слушат речите на Хомейни, после гледат западните интерпретации... хората казват че западните журналисти доста неща слагат в устата на Хомейни, които той реално не е казвал. Така че не знам това дали е вярно. Москва не вярва на сълзи вече. Докато не науча Персийски не вярвам на нищо от западната преса по повод на това какво е казал.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смях! Иран спечелил наскоро 2.5млрд. долара от петрол. Щял да ги инвестира за технологии. А защо не ги купи с ирански риали, с рубли или с турски лири?
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19ТЕ И В ИНДИЯ ЗА 50 ГОДИНИ УВЕЛИЧИХА НАСЕЛЕНИЕТО СИ 4 ПЪТИ И ТО С ПО-МАЛКО СРЕДСТВА :DПО-ТВОЯТА ЛОГИКА ИНДИЯ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА :D А МОЖЕ И ДА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ЩОТО ДО КРАЯ НА ВЕКА СЕ ОЧАКВА ДА СА ВОДЕЩИ ПО-БРОЙ В СВЕТА СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ, ЧЕ И ЦЕЛИ КОНТИНЕНТИ!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е да плашим гаргите , това и аз го мога.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иран е най-великата нация.. 50години са в Санкции и за това време .. Успяха да увеличат 2-пъти населението си.. И 50% младежите в момента са с висше образование.. С няколко универиситета в топ-300 на Шанхайската класация..
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бря , бря , бря , тоя много страшен , да му се не види.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде чакаме да видим как ще стресенте врага :))))
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Че ГевараСамия факт, че си сложил има на един масов убиец, считан от всички *** за революционер, говори за теб.А, коментара ти, няма нужда да го коментираме.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме , че самия Садам води война със същия този аутоляс през 80те ! Никой не може да ги трае тея Иран. Тоя насажда краен ислям и де опитва да стане регионален играч, като подкупава всички. Няма нищо случайно на тоя свят. Запада са му вдигнали мерника отдавна.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В иран кюрдите са незначителен брой в сравнение с азерите и останалите туркофонски малцинства. Турския е официален език. Азерите са над 25 милиона. В иран живеят тройно повече азери отколкото в държавата Азербейджан. Самия Али Хаменей е с Азерски произход. Персиец беше Ахмадинеджад но и той владееше азерския вариант на турския.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонинен преди 5 години
САЩ ИМА ТОЛКОВА МНОГО НАПЪЛНО БРАКУВАНО ОРЪЖИЕ КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО И НЯМА КЪДЕ ДА ГО ПЛАСИРА ;) НЕ ЕДНА А ПЕТ ВОЙНИ МОГАТ ДА ПРОВЕДАТ СЪЩ СРЕЩУ ИРАН И ТО САМО С БРАКУВАНОТО ИМ ОРЪЖИЕ :)ВСЯКАКВИ ОРЪЖИЯ БЕЗ ЯДРЕНОТО СА БЕЗПОЛЕЗНИ СРЕЩУ САЩ !
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой ми обясни разбираемо какво търсят иранците в Сирия, ще съм благодарен.Иран има кюрди, които ще се вдигнат и отцепят. Има огромен брой азери също.
11
8
 
9
 
! Отговори
venci4 преди 5 години
Въшлясалите *** скоро ще ядат кютек от евреите😂😂😂
10
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иранците са най-големите га дове измежду мусулманите. Малко им отпуснаха юздите и веднага скочиха да се бият.
9
13
 
12
 
! Отговори
ПОСТАНОВКАТА ИРАК 2 преди 5 години
ПРЕЗ 2019-ТА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ ОЧАКВАМ САЩ ДА ОБЯВЯТ, ЧЕ ИРАН Е ПРОДЪЛЖИЛ ЯДРЕНАТА СИ ПРОГРАМА И, ЧЕ НЕ СПАЗВАТ ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРКИ :DИДИ ПОСЛЕ ДОКАЗВАЙ , ЧЕ Е ТАКА ИЛИ НЕ Е ТАКА :DИРАН ПРИКЛЮЧИ!
8
7
 
14
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦ преди 5 години
Най-много да разсмеят врага хаха...