Путин: Отбранителните връзки с Китай се градят на доверие

Започнаха най-големите руски военни маневри от разпада на СССР
11 сеп 2018 16:30, Елка Василева
66
Путин: Отбранителните връзки с Китай се градят на доверие
Си Цзинпин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Отношенията между Москва и Пекин в сфери от политиката до сигурността и отбраната се основават на доверието помежду им, заяви руският президент Владимир Путин пред китайския си колега Си Цзинпин.

Путин каза това преди преговори със Си Цзинпин в кулоарите на икономическия форум в град Владивосток, в руския Далечен изток, пише Ройтерс.

Преговорите съвпадат с началото на най-големите руски военни маневри от разпадането на Съветския съюз, в които участва и Китай.

В маневрите участват близо 300 000 души. Китайски войници са представени всички видове войски, отбелязва Франс прес.

Още по темата

НАТО определи маневрите като репетиция за голям конфликт. "Това е в съзвучие с тенденцията, която наблюдаваме от известно време, на по-самоуверена Русия, която увеличава бюджета за отбрана и военното си присъствие", заяви Дилън Уайт, говорител на Алианса, цитиран от АФП.

Огромните маневри с участието на китайската и на монголската армия са наречени "Восток-2018" ("Изток-2018") и ще продължат до 17 септември в Източен Сибир и в руския Далечен изток. Днешният ден ще бъде посветен на разполагането на войските. Утре ще извършат учения за противовъздушна отбрана, а основното събитие ще е в четвъртък, съобщава руското министерство на отбраната, без да съобщи повече подробности.

Очаква се руският президент, който е във Владивосток заради икономическия форум, да посети маневрите, протичащи в контекста на постоянно напрежение със западните страни, украинската криза, конфликта в Сирия и постоянни обвинения за намеса в политиката на Запада.

Според руската армия тази демонстрация на сила е подобна на маневрите "Запад-81", в които преди близо 40 години участваха между 100 000 и 150 000 войници от Варшавския договор в Източна Европа. Това бяха най-големите военни маневри, организирани през съветската епоха, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
7
 
! Отговори
лошо преди 5 години
МО на Русия съобщава че терористите вече са подготвили и снимат провокация с химическо оръжие,за целта в провинция Идлиб Сирия,вече са пристигнали няколко екипа журналисти от близкия изток и сащ който ще разпространят лъжата по света.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая "дружба" колко пъти е подновявана и все се е разпадала, ама да пробват...по принуда -за Путин, по-изгодно - за китаеца !
15
7
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
Те и Хитлер и Сталин беха в началото съюзници, ама си напърдха калците Щото не Можаха да си поделят Европа.ТАКА ЩЕ БЪДЕ И СТИЯ ДРУГАРЧЕТА!!!!
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Путин ще направи голяма грешка, ако се довери на китайците!!!****не.Путин ще направи голяма грешка, ако се довери на САЩ и ЕС!!!
13
5
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Русия и Китай вярно ще се вземат.Край.Утепаха ни !
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Китай може да имат някакъв конфликт за територии в далечно бъдеще ,но сега е по-важно да се поставят на колене общите врагове на двете държави-това са САЩ, Англия и Франция!!
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ще направи голяма грешка, ако се довери на китайците!!!
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я да се изкаже някое соросче колко изолирана е Русия .... хайде тролчета, губите $$$
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3България е пълна с турците.....
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин успокои пенсионерите от Сибир, че е прогонил НАТО от тайгата !
7
6
 
16
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Дори Русия да загуби някаква територия след 50 г пак ще имат. А ние като загубим 1/3 къде ще ходим? Ще се молим на Русия една малка Българска република да ни отпуснат някъде на североизток... За пореден път ще правим опит за държава...
6
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин как любовно гледа китаеца...горкия, така е зажаднял за ласка !По-късно ще отчете, че и китайците са го преметнали, ама това сега е табу за русофиските изтерзани душици !вечна дружба между китрус и рускит !
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар Борис също правеше маневри с германската армия на доверие . В Родопи е много турци. , познайте кой проучва терена преди да проведе референдум .
4
5
 
23
 
! Отговори
ясно е преди 5 години
Тези две страни са надеждата на света да усмирят и накажат заразното зло САЩ.
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин също правеше маневри с германската армия на доверие . Сибир е пълен с китайци , познайте кой проучва терена преди да проведе референдум .
2
6
 
21
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Браво Русия!Браво Китай!
1
6
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Хайде по-бързо Червената армия да потегля на запад, че да махаме тия антибългари от властта !