Луксозният имот – да го продадем или дадем под наем?

Съветите на експерта Константин Калъчев пред Imoti.net
Обновена: 17 сеп 2018 16:26 | 17 сеп 2018 15:45,
19
Луксозният имот – да го продадем или дадем под наем?
Снимка: Flickr

Константин Калъчев е експерт консултант в продажбата и отдаването на имоти във високия сегмент на пазара с над 15-годишен опит в бранша. Специалист с безупречна репутация, дипломиран психолог и професионалист, който се отличава с най-високи познания за луксозния сегмент и комуникациите в него. Работи в Luximmo Finest Estates вече над 10 години, като приема своята работа като мисия в подобряването на страндартите на обслужване във високия сегмент чрез личен пример. Стъпвайки на личния си опит, експертът споделя пред Imoti.net най-печелившата стратегия за продажба на луксозен имот:

В момента интересът към покупки на луксозни имоти е повишен спрямо същия период на предходната година. Същевременно предложените оферти не мотивират купувачите към пристъпване към сделка. Ето каквa e най-добрата стратегия за справедлива продажба на висок клас имот, която ще гарантира най-добрите условия на сделка за всички участници в нея:

Определяне на справедлива цена на продажба и рекламиране на имота са едни от ключовите елементи за успех. Изключително важно е един луксозен имот да не «престоява» на пазара на имоти, защото в този случай той губи своята стойност. Имот, който е рекламиран дълго време, дава сигнали на потенциалните купувачи, че не е атрактивен и има причина да не е продаден до този момент. Купувачите във висок сегмент не смятат подобни оферти за специални и изчакват един по-следващ момент, в който цената ще бъде редуцирана.

Постепенно понижение на офертната цена на имота и обявяването й като промоционална, автоматично провокира купувачите във висок сегмент да правят следваща оферта на още по-ниска стойност. Експертът Константин Калъчев препоръчва първоначално имота да бъде обявен на справедлива за настоящия пазар цена.

Рекламиране на офертата само в един специализиран сайт за имоти, както и в неговите печатни и дигитални канали за маркетинг и реклама. Изборът на повече от една посредническа агенция е също неблагоприятен сигнал, който се дава на потенциалните купувачи и води до потенциални рискове за запазването на стойността на луксозния имот.

Luximmo Finest Estates е специализирана компания, оперираща в луксозния сегмент на пазара на недвижими имоти в България и чужбина. С над 10-годишен опит агенцията се стреми да налага стандартите в обслужването на клиенти, интересуващи се от качествени имоти. Носител на наградата за "Най-добра агенция за 2016 г.“ на Luxury Property Awards, Luximmo държи на коректност, професионализъм и информираност, наложени като стандарт в компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 Аз така дава имотите си, заедно с описание от вещо лице.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, ще живеем в него, защото така ни се полага. А това на снимката е луксозни, колко 15 годишно БМВ компактен с газова бутилка и врати с различни цветове.
15
0
 
6
 
! Отговори
эя преди 5 години
защо не ги дават под наем.защото в БГ няма защита на собствеността,я вземи 4 депозита в евро от по 500евро и тримесечно предизвестиеда видим ще бягат ли с неплатени сметки и *** и счупени мебели.така както е в Германия чакаш да ти върнат депозита 6 месеца .за да не озлезе скрит дефякт от наемателя
14
2
 
6
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Да и аз това се опитвам да ви кажа!Българският пазар на имоти,не следва някаква пазарна логика на икономически и финансов растеж!Купуват два типа хора-или богати,които имат доста пари или мишоци,които и идея си нямат как ще си издължат на банките!Но заключението е че се купува без мисъл и яснота!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Динко Твоите приятели за тези пари е можело да си купят двустаен в Младост, но като не могат да си позволят живот в София, ще си седят в Мадрид. Но не е луд който яде баницата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Значи "каквото сам си направиш,никой друг не може да ти направи" както се казва!Имам наблюдения в 3 по-малки града в България,всеки читав имот след като го обявят,след 2 седмици е продаден!Хората се пукат да копуват с кредити и то е нормално цените да следват пазарната логика!Сами си вдигаме цените,не търсете световни конспирации!Мои приятели си купиха миналата година в Мадрид тристаен апартамент за 110 000 евро!
11
0
 
3
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
До ДинкоТочно това е криза на пазара. Цените се понижават, купувачи няма (имат имоти, не искат да дават под наем), продавачи няма(нямат излишни жилища, не искат да продават на ниски цени) ... и пазар НЯМА. Е, все някога може и да се отпуши, но само под влияние на външни фактори, защото вътрешните работят за СПАД.
10
5
 
2
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Забравете това тъпо клише "Балон"!Аз следя пазарът на недвижими имоти доста отблизо и наистина очаквам да има скоро спад,може би след 6 месеца,но той няма да е голям,най-много 5-7 %.Причините са много и комплексни!Да хората намаляват в БГ и т.н.,но хубавите имоти на хубавите локации,винаги държат цени!Първи падат цените в крайните квартали и последни там се възстановяват!И още нещо,вие може да се чудите как да изплатите и едно жилище,но аз познавам хора с по 10 апартамента!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички българи това се питаме по цял ден - какво да правим с луксозните си имоти.
8
2
 
12
 
! Отговори
бай-Митьо преди 5 години
Брокера ли,консултанта ли,независимо как ще го наречете. Той ще Ви посъветва това от което да прибере по голям кяр,пък после Вие го дуфайте.
7
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Рекламата на агенцията и нейният служител е доста повече от "съветите", които той дава. А те се знаят от всеки начинаещ брокер... не знам кое е по-евтино: да си платиш за статия или стандартна реклама?
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си продадох жилището и си купих ново без брокери и посредници и без мошеничества!
5
3
 
28
 
! Отговори
циник преди 5 години
Мокрите сънища на брокера, луксозен имот 150 квадрата, цена 200 хиляди евро, 3 % от продавача+3 % от купувача= 6 % от имота или 12 000 евро комисионна... ехх. мокри сънища, а жена му го ръга в ребрата и му казва : да беше си намерил свястна работа, че децата няма какво да ядат...
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луксозен имот ,означава мин.85 кв.м. с гараж самостоятелен 30 кв.м в затворен комплекс с поддръжка и охрана,затова давам пари ,за друго-не!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"..интересът към покупки на луксозни имоти е повишен" ... "същевременно предложените оферти не мотивират купувачите към пристъпване към сделка", то интерес винаги има, аз колко търси и питах последните две години и накрая се отказах, то бива бива надуване, но де да нямам представа в каква държава живея.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се продават, а? Няма комисионни, а? Дали не изгърмя балона, а? Досега убеждавахте купувачите, че е момента да купуват и надухте цените на макс с помощта на банките и баламите свършиха. А продавачите пък не искат да продават, защото сте им задали едни цени и никой не иска да продаде панлката на баба си в Люлин втора част за по малко от 1100 евро на квадрат, нали е луксозен, с ПВЦ дограма в хола. От тук и за прадажба и за наем само надолу цените, иначе брокерската професия ще изчезне напълно.
1
3
 
37
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
Първо - да го купим. А това значи - да паднат текущите цени на имотите и да се синхронизират с пазарните перспективи пред България - застаряващо население, лошо управление, изпростяващо население.