Убиецът на Мартин: Недовиждал, бил на трева и кокаин

25-годишния Петър Здравков наскоро си купил колата
Обновена: 17 сеп 2018 17:48 | 17 сеп 2018 17:00,
53
Убиецът на Мартин: Недовиждал, бил на трева и кокаин
Снимка: архив Булфото

И кокаин, и канабис са открити в кръвта на 25-годишния Петър Здравков, неправоспособният шофьор, причинил смъртта на велосипедиста Мартин Чикалов във Варна и избягал от мястото на катастрофата.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от прокуратурата във Варна срещу водача, който причини смъртта при ПТП на 39-годишния балетист от Варнеската опера и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия.

Още по темата

Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списъка на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим, посочва "Монитор".

Убиецът на Мартин Чикалов имал и проблеми със зрението, но шофирал без очила, стана ясно още при гледане на мярката му за неотклонение.

Въпреки това, по време на инцидента той управлявал без очила и без книжка своя наскоро придобит автомобил. Сега се оказва, че бил и яко надрусан.

Представеното в съдебната зала от защитата на обвиняемия удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че то е подадено на  11 септември в 14:05 часа. На същата дата и почти по същото време, 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър, придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР-Варна, след като бе обявен за общодържавно издирване. Тогава той не беше открит на нито един от адресите му.

С определение на Варненския окръжен съд, в момента Петър Здравков е в следствения арест с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
32
 
! Отговори
Fwvs преди 5 години
Mnogo goworite ama nishto ne kazvate ...!
50
0
 
33
 
! Отговори
;) преди 5 години
Vsichki ste mnogo jalki ...! ;)
49
0
 
42
 
! Отговори
Lambomir преди 5 години
Дни го прикриваха този ***, защо !Синковец нечий ли е ?!Или само бушон търсен през това време на затъмнение, който да прикрие истинския виновник.В тази "държава" и "правораздаване" всичко е възможно.И 25 годишни наркозависими могат без документ безпроблемно да си шофират новите коли ...
48
1
 
40
 
! Отговори
преди 5 години
Ми дайте му малко повече че да прогледне!
47
1
 
43
 
! Отговори
Опааа.... преди 5 години
15 годинки ще са му малко. Дано и съдът да реши така.
46
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди година някъде подобен тип уби дете.Адвокатът пледира да го пуснат защото трябвало да бачка за да му плати.Ейй.ногу нагъл адвокат тцъ..тцъ.Тоя как не се е сетил?
45
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дарвин45 Съставките на кокаина са намерени в кръвта наидиота.
44
0
 
40
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
Де пари за кокаин 150лв грама смъркат метаамфетамин и разправят, че е кокаин.
43
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди десетилетия имаше само хероинови наркомани, спяха си спокойно, не правеха катастрофи.
42
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен41 Кокаинът не е лек наркотик,напротив,най-опасният.
41
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко,което е изтъкнала защитата са утежняващи вината обстоятелства,а не облекчаващи такива.Самото притежание на дрога,каране без книжка,употреба на дрога,бягстро от местопрестъплението.Ако се поразровят,ще установят вероятно и разпространение на дрога ,и съучастничество в това начинание.Сано резултат смърт на пътя,при нарушение на закона.20 години,най-малко.
40
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А такааа...Ха сега ми говорете за легализиране на "леките наркотици". Ама не били опасни и не знам какви си глупости.
39
0
 
62
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Запознайте се с новото поколение '90. Четвърт век държавата е абдикирала по всички параграфи - образование, здравеопазване, правораздаване и много други. 90% от тези деца са възпитани и добри, но самият факт, че ако сгафиш няма да има последствия прави останалите 10% много опасни. Ето го - няма книжка - два пъти хващан - без последствие. Значи защо да не си купи кола, да се н***друс@ и да не гази по пътищата - ето, държавата оставя без последствие едно престъпление - време е за другото!
38
7
 
37
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ето затова никога не съм си изкарвал книжка. Аз освен тревата и коката и яко пия. 2 коли съм имал, едната по наследство, другата от братовчед ми, който я купи за да ни возят в нея, докато вадехме пачки, после като свърши далаверата си замина за чужбина, а колата остави на мен. Карал съм няколко пъти без книжка и след последния почти фатален път се отказах. На връщане от Пампорово, пиян като *** в 5 сутринта след бар с едно момиче до мен за малко да се блъсна челно в един рейс по ония завои
37
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми има си оправдание човека-"пуснете ме,бях дрогиран до козирката!Обещавам-няма да правя повече така!" Пуснете го бе!
36
4
 
48
 
! Отговори
Критик преди 5 години
Живота е жесток. Обществото е болно. Вие сте зле. Затова съществуват хора като него. Няма кой да подаде ръка. И да има, не може, т*пи сте.
35
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има връзки и пари ще го пуснат
34
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този рецидивист се е оакал по абсолютно всички критерий. Даже и адвокатът му би се засрамил.
33
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май ще видим смъртна присъда този път, а? Не мислите ли?
32
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунистическа пионка -на безплатна другарска дрога.