Убиецът на Мартин: Недовиждал, бил на трева и кокаин

25-годишния Петър Здравков наскоро си купил колата
Обновена: 17 сеп 2018 17:48 | 17 сеп 2018 17:00,
53
Убиецът на Мартин: Недовиждал, бил на трева и кокаин
Снимка: архив Булфото

И кокаин, и канабис са открити в кръвта на 25-годишния Петър Здравков, неправоспособният шофьор, причинил смъртта на велосипедиста Мартин Чикалов във Варна и избягал от мястото на катастрофата.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от прокуратурата във Варна срещу водача, който причини смъртта при ПТП на 39-годишния балетист от Варнеската опера и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия.

Още по темата

Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списъка на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим, посочва "Монитор".

Убиецът на Мартин Чикалов имал и проблеми със зрението, но шофирал без очила, стана ясно още при гледане на мярката му за неотклонение.

Въпреки това, по време на инцидента той управлявал без очила и без книжка своя наскоро придобит автомобил. Сега се оказва, че бил и яко надрусан.

Представеното в съдебната зала от защитата на обвиняемия удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че то е подадено на  11 септември в 14:05 часа. На същата дата и почти по същото време, 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър, придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР-Варна, след като бе обявен за общодържавно издирване. Тогава той не беше открит на нито един от адресите му.

С определение на Варненския окръжен съд, в момента Петър Здравков е в следствения арест с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
34
 
! Отговори
БайХай преди 5 години
Тревата по-скоро би го направила супервнимателен. Кокаина би му изострил сетивата. Явно не е бил надрусан по скоро е *** щом е карал без книжка и са му свършили парите за следващата магистралка та е тръгнал да кара когато мозъка му се е разкапал след като са го оставили всички стимуланти...
10
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!! (4)Хубаво е да се има предвид че тази смеска кока/пушилка е класическа и се практикува едновременно!!!!
9
1
 
75
 
! Отговори
шматка преди 5 години
То и алкохол е имало ама след 20 часа....Трябва като в САЩ20г за убийство3 за марихуана5 за кока5 за това че е избягалСъбират ги и да му е яко д...Кога ще премахнете комутацията изверги
8
1
 
35
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
не поне 50
7
1
 
51
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
20г без замяна! Ай да видим сега кой съдия *** ще го оправдае или ще му пусне смешна присъдка???! Аз залагам на 5г условна и 2 000лв. глоба!
6
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама моля ви се, пуснете човека.Той е невинен.Като пня който наби жената следвала линейката в Пловдив.Всички са невинни.Бирмата-джирмата, Ветко-метко, оня от ВМРО дето рита имуществото на бедната жена.ВСИЧКИ СА НЕВИННИ!!Пуснете ги.И Бойко е невинен.Сайдера, Доган, Пеевски и т.н.Всички са невинни.
5
0
 
59
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
Това си е направо убийство с използване на техническо средство и утежняващи вината обстоятелства като бягство и укриване..Смъртна присъда чрез бесене ...той така и така недовижда как ще се грижи за себе си.
4
10
 
47
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Хубаво е да се има предвид, че тревата в кръвта се открива и месец след като си пушил за последно!
3
0
 
60
 
! Отговори
може да е крайно, но преди 5 години
Това си е направо предумишлено убийство и такива на алкохол, на трева , кокаин и тем подобни трябва да ги осъждат на разстрел.
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее ама нали наркотиците са полезни бре ? Пък ся ше се извиняваме с тях.
1
0
 
65
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Поне 10 год. затвор !!!!