Как да отслабнете с витаминно-протеиновата диета?

Няма да ви липсва енергия, но какво може да хапвате?
24 сеп 2018 10:45, Михаела Лазарова
17
Как да отслабнете с витаминно-протеиновата диета?
Снимка: unsplash

Когато се стремим да отслабнем или да запазим добрата си форма, за нас е важно диетата, която следваме, да не ни отнема много време за приготвяне на храната, да не гладуваме. Чували ли сте за витаминно-протеиновата диета?

Следвайки този хранителен план, няма да се борите с глада, ще имате енергия и в рамките на 10 дни може да отслабнете до 5-7 килограма. Същественото за тази диета е, че се консумират само протеинови храни и свежи продукти, но поотделно. Храните се по 5 пъти на ден, с малки порции, като редуването на храните подпомага подобряването на метаболизма и отслабването.

Какво може да хапвате?

Вашата диета може да включва всички свежи плодове и зеленчуци, като цвекло, домати, краставици, ябълки, мандарини, портокал, грейпфрут и и други. Въпреки това, избягвайте тези плодове, които съдържат повече захари, като грозде, кайсии, праскови, сливи, манго.

Богатите на протеини храни включват: яйца, риба, пилешко, пуешко, телешко месо, немазно свинско, извара, обезсолено нискомаслено сирене, кашкавал. Позволени напитки са вода и чай.

От диетата трябва да се изключат всякакви сладкиши, мазни храни, зърнени храни и хляб, сосове, сол, сокове в кутия, захар, газирани напитки, картофи, грах, царевица, алкохол.

Ето и едно примерно 5-дневно меню.

Първи ден

Закуска: 2 варени яйца
Закуска преди обяда: 1 грейпфрут или 100 г пресен ананас
Обяд: 150-200 г варено месо
Следобедна закуска: 2 круши или 2 ябълки
Вечеря: 100 г варено месо

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
nina преди 5 години
#12,Бивш дебелакВече съм -10 кила,но имам още 2 пъти толкова :)Не мога да пазя диети,но вече се научих да се храня здравословно.Всички са луднали по тази кетодиета(яко мазнини и никакви въглехидрати и плодове)-за мен това е абсолютно нездравословно и не бих си го причинила за нищо на света.Бавно,но сигурно края на декември ще си вляза в любимите стари дънки. ;)
9
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 5 години
#12,Бивш дебелакСпиране на цигари,бременност,в един момент +30 кила.Започнах да бягам 7 км 3 пъти седмично.Сутрин съм на кафе,след тренировката нещо леко-салата,филия черен хляб с авокадо,основното ми ядене е всъщност вечерята.Ям пуешко,риба,зеленчуци,плодове,понякога хапвам и пица,но глeдам да не е често.Избягвам свинско и червено месо,през лятото просто не ми се ядеше мазно.Вече съм -10 кила,но имам още 2 пъти толкова :)Не мога да пазя диети,но вече се научих да се храня здравословно.Всички са луднали по тази кетодиета(яко мазнини и никакви въглехидрати и плодове)-за мен това е абсолютно н
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте каквото искате,да е домашно и да е разнообразно,като правите паузи от по 4-5 часа между яденетата през деня,а вечер лека храна -рибка,зеленчук,супичка,туй-онуй!
7
0
 
8
 
! Отговори
Дебелак преди 5 години
Не може да ядеш и и да отслабнеш. Тази примерна диета не е ядене. Как може да вечеряш 100 гр месо и да не си гладен. Смехория. 100 гр изобщо не ги усещам. Все едно не съм ял. Но иначе диетата принципно си е вярна. Никакъв алкохол, никакви сладки напитки и минимално въглехидрати. И повече движение естествено. Правил съм го, но си иска воля да стоиш гладен, на тази диета имам предвид.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5-7 килограма за 10 дни? Тази измислица е баш против законите на физиката. 1 килограм мазнина съдържа около 8500 калории, които трябва да бъдат спестени или изразходвани, за да бъде свален. Това е.
5
1
 
2
 
! Отговори
Попето Ивелинов преди 5 години
До Бивш дебелакБраво, брато!И аз се усещам, че е време да се стягам (не че много съм се отпуснал, де).***, вечер кат ми се подпийне и олабвам :)Все пак, започвам лека-полека...
4
1
 
3
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Пражен ук с мауини, ***, Михайелооу...
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бивш дебелакОсвиенцим е типичен пример как с повечко глад се смъкват килограми. Колкото и да тренираш си трябва глад. И повечето дето дават примери не са виждали истински глад в живота си. Те си гладуват, ама все си прилапват нещо. Да спортът и движението са важна част, но ако ти е увреден метаболизма вследствие на години тъпчене, няма как да стане едното без другото.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да си броите калориите ако щете домати яще цял ден, изядете ли повече от нужното ви за деня ще напълнеете. Не разбирам какво не е ясно и защо все търсите някакви хватки... тайни няма просто и ясно е.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па отрежете бързите и бавните въглехидрати, добавяйте малко мазнини за засищане и наблягайте на протеина. Кое му е сложното?