Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР Не знаех, че имаш техническо образование???пони знеш ли какво е Щанца и Абкант, и с какви машини се прави от рулото -лист? А руснаците не ги мисли-нация, която още в края на 60-те години на миналия век е конструирала и изработила двигателите на американските тежки ракети, може да си произведе и ламарината. Впрочем, какво е степен на разкисление , знаеш ли?
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците избили милиони... България в момента е към 6 милиона. От тях поне 1 милион са с криминални прояви, като половината поне са много опасни. При положение, че имаме най - много полиция на глава в цивилизования свят. В Русия териториите са големи и няма възможност да се контролира всичко. Можеш ли да си представиш какви са предпоставките за престъпност? Сталин доста криминални е избил. Над 95% от затворниците са си били криминални. Жалиш ли ги? Е те това е демокрация ;)))
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Лавров прикани всички които са без покана в Сирия да напуснат. "Всички чуждестранни сили, които се намират там без поканата на сирийското правителство, трябва да бъдат изведени", заяви Лавров.
88
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирийците вече свалиха един Ф 35 със старите ракети ;))))Тези самолети имат сериозни проблеми с маневрите за избягване на ракети. от тогава Израел спря да използва в ударите срещу Сирия Ф 35 ;)))С Ц 300 ще могат да го виждат още като излита и ще са в състояние да го свалят 2 минути след като са го видели. Идеята на Ц 300 е да бъде използвана като централизирано управление на сирийската противовъздушна отбрана, защото в момента няма такова. Ефективността им скача в пъти ;))
87
8
 
5
 
! Отговори
С– 1000 преди 5 години
руснаците избиха милионни от собствения с и народ че сза 15 човека .....
86
9
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Руската техника за нищо не става-дрънчи доста и ръждясва уникално бързо като Лада Нива щото нямат 50 долара повече да купят по-качествени рула стомана които са на листове за заводите когато ги минат на щанца и абканти за производство на детайли за военната техника и автомобили.Заради икономия от 50 Долара стоманените листове се скапват бързо на атмосферни условия.Те не са за коли и танкове а са за електрически табла и холни маси....
85
6
 
4
 
! Отговори
не-анонимен преди 5 години
бе свалят не само 5-о поколение ами направо 15-о поколение, стелт, мелт и какво ли не, врабчета, лястовици, соколи. Що лъжеш хората тук, па и се правиш, че от нещо отбираш? С-300 са стар комплекс, руснаците го снемат поетапно от въоръжение в руската армия, заместват го с малко по-новия с-400 и го продават, където могат. не съм сигурен, че на сирийците би им свършил работа срещу израелската авиация. Саудитите пък направо купуват Ф - 35, така че и за там не стават. Вероятно им подаряват системата
84
8
 
5
 
! Отговори
xx преди 5 години
руснаците пак си направиха хората на пушечно месо само и само да продават оръжие на арабите
83
8
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
На израелските летци им е през оная работа за С-300. те летят на F-35 които са невидими за руските бракми. Колко пъти летяха между С-400 и какво? - нищо и половина. те даже са се изхитрили и са направили в сирия земята да е кръгла, щото това пречи на руските ракети за засекат летящите F-35. Абе подли израилтяни - пердашат и арабеските и рашките когато си поискат. Слава на Великия Израел и неговата ЦАХАЛ.
82
5
 
4
 
! Отговори
смяхххх преди 5 години
пак руски демагогии и лъжи.те нали закараха с-400 за закрила на руските бази?!! затвориха небето над целия близък изток и африка:)))))
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи.Разузнавачите що не са се обадили на ушанката в сирийското ПВО да не стрелят? Или май нещо не им се е удало с разузнаването?
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 300 е многоканална система. От м. Април са доставени и пазят Дамаск. След като коалицията се активира, с цел запазване на позициите на техните в Идлиб, и докато се надъхваше, че при евентуална хим. атака ще нападне САА, Русия спечели време с разобличаване на Белите Каски, военно учение в Средиземно море и договорките с Турция за демилитаризирана зона. През това време С 300 вече са на позиции. Вреоятно не са експортен вариант, и са с система "свой чужд". Всичко това е щото се очаква мазало.
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета странатака е - само руски самолети ще свалят :)
78
8
 
25
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
докато ИД владееха 80% от територията на Сирия Израел не направи нито една атака по техни позиции щом Асад почна да громи ислямистите Израел почнаха да атакуват Сирия... случайност нали
77
11
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Америка е рая.Не пропускайте възможността да отидете там. Ще ви посрещнат като братя. Всички са вежливи и много добри,не като гадните и начумерени софиянциАмерика е надеждата на човечествотоАмерика е много по цивилизована и напреднала страна от изостанала русия. В Америка всички са равни докато в Русия олигарсите са по-равни от обикновения руснак...Барак Обама и Тръмп са нашата светлина и благодат. От тях струи мъдрост и сила
76
4
 
8
 
! Отговори
факт преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРМалко да те светна-Мак(MACK) е от най долните марки камиони в САЩ,навремето ги подаряваха на Турция че влезе в НАТО.Виж Кенуърт(KENWORTH) е друго нещо.Всъщност повечето американски марки са собственост на европейски,което им повлия много положително-преодоляна бе технологичната изостаналост и най-вече високият разход на гориво.
75
6
 
7
 
! Отговори
С300 преди 5 години
Са сериозни ракетиБлядистанци ще ударят като нищо някое СУ 35Венсеремос:)
74
8
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ами защото американските камиони са правени за перфектни асфалтови пътища да карат стоките си а не по непроходимите гори като нас със 4х4 задвижване като във непроходимия Урал поради липса на пътища....има разлика!!!. Американците имат и техника за такива терени,не им бери грижата.50 процента пътищата са асфалт другите 50 процента са бетон и изкарват 60 години без пипане
73
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРРептилче,четеш ли си написаното?Щото даже вярното става смешно,както си го набрал:"Само погледнете в Америка какви пътища и магистрали има.Половината са със бетон или асфалт."А другата половина?Аз си мислех,че всичките са бетон и асфалт,пък то...А най-голямото строителство на пътища е при Рузвелт-като борба с безработицата през 30-те.Впрочем,в "демократично" Царство България НЕ Е имало нито един асфалтиран път.Един бонус от мен-селяните в СССР не са имали паспорти до
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
C-300 е да се трепят по между си!Справка: току- що сваленият ИЛ!