Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
8
 
8
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Евреите трябва да изчезнат от Сирия яко дим. Те имат опит в този вид напускане
70
16
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Вижте само какви камиони карат американците,огромни МАСК със по 1000 конски сили и удобни за работа,а не грубите и миризливите на нафта КАМАЗ дето дрънчи и се разваля през ден,дето при натискане на п?д***лите и след 1 година ще можеш да си чупиш тухли със крак....
69
5
 
10
 
! Отговори
Ей , Гущер преди 5 години
Забрави да споменеш ютиите, и тях не могат да правят. Това плаващи ядрени централи, ракети до космоса го могат всички. Ютията е важна. А, и климатици не правят, нищо че в Сибир е топло :-)
68
11
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Дори във изостанала Албания нямаха асфалт през 1989г! Освен до резиденцията на Енвер Ходжа....Американците си кацнаха на Луната като пичове,ся и през 2020г ще кацнат на Марс! А ние в България кога ще организираме такива полети до Луната? Ние нямаме инженери,техници,космически кораби камо ли вертолети! Дори не можем да пратим кораба Дръзки до Сомалия защото трябваше да презареждат акумулаторите през всяко пристанище...! Америката си е Америка!
67
4
 
3
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
В Сирия си требе ядрено оръжие!Дори само за да се докаже,че Баба Ванга е била права,ха-ха!
66
11
 
10
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Американците си пътуват по цял свят без визи и не им пука за нищо. А в бившия СССР хората нямаха право да пътуват между градовете си и им трябваше разрешително от МВР,абе изостанала работа. Америката си е Америка каквото и да си говорим...! Само погледнете в Америка кавви магистрали и пътища има! Половината са със бетон или асфалт. Половината са направени още по времето на Айзенхауер. Ние във Народна Република България нямахме дори магистрала до Пловдив по онова време! И чакаш 20 години за Лада
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според бивш израелски консул, доставката на С300 въобще не ги притеснява и съветва руснаците да не я правят, защото по такъв начин ще се изложат и после никой няма да иска да ги купува. Руснаците обаче твърдят, че С300 и С400 са способни да свалят 5-то поколение изтребители стелт и ги виждат без проблем от 250км. Освен това започват пълно заглушаване на всякакви средства за радионавигация, спътникови сигнали, бордова радиоелекроника и т.н. в териториалните граници над Сирия.
64
11
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
чекистите от КГБ добре ви промиват мозъците. Не разбрахте ли че САЩ е страна на мира и благоденствието. В САЩ ако отидете никога няма да сте дискриминирани или нещо подобно.Там се зачитат правата на хората и сувернитета на щатите.Това да не е Русия която потиска своите републики и да ги докарва до мизерия,че дори Тексас като щат е по богат от самата Русия! Русия е алчна империя на злото която поробва много малки народи и държави,що не се опъне на Китай и Индия да ги пороби?Няма да посмеят
63
10
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Защо? Защо прадядо ми даваше живота си за България преди 1944г да я пази от чужди държави и после българските комунисти да му викат ,,фашист,, от благодарност? Така ли България се отплаща на своите герои? Предпочитам Америка,бях там и видях какво отнюшение имат към хората,не само там а и в западните страни изобщо
62
11
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Разбира се че Русия не е като богата Америка,русията със каво може да се похвали...? Със калашници,ядрени ракети,водка,рускини и милиционерщина.....те не могат да направят телевизор....Истината е Америка каквото и да си говорим,тя даде на света-интернет,ел крушка,радиото,телефона,АйФон,компютри,дори доскоро направиха най-бързия интернет на планетата осъществен със спътник от Луната до Земята със секундна връзка пренасяща огромни данни колкото всички компютри колкото София.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елизабета Вторая......крализата на Англия...............рептилката , гущерка пукна ли още тая дъртофелница???Или сега показват нейна двойница???
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРРептилите, гущерите и извънземните да се махат от БГ-форуми!!!!!
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги!!!Свикнаха ли лицемерите в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България!!!
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С300 свалят успешно дори и руски изтребители.
57
10
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
в България върлува банда путинисти които дебнат невинни мъже седесари които пътуват между Железница и Бистрица...да източат качествен генетичен материал(***)чрез изнасилване които се използват за направа на амулети които после ги продават в Русия за плодородие и забременяване на ненормалните рускини които имат бръмбари в главите но пълни с много пари,скъпи дворци и яхти
56
4
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Не бе, няма трета страна занесена. Само сирийците пуцат, руските самальоти падат. О не, чакай, сирийците викат не били пуцали. Остава само една страна - руснаци пуцат руснаци. Ми ок, щом се кефят.
55
0
 
5
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Разбира се че С-300 оръжие за отбрана
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Богат и красивПрекрасни приказки. За Маша и ябълките. Кажи сега ти как ядеш кренвирши с майонеза
53
9
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Засрамили се и се скрили в най-големия гъсталак. Дошъл Путларах акбар в Сибирската Райската градина и се почудил, че не вижда Серьожа и Маша . Повикал ги по име и те се обадили от гъсталака. Господ ги попитал, защо са се скрили, а те отговорили, че ги е срам да се покажат, защото са голи. Вие сте яли от ябълката казал Путларах акбар , затова сте научили какво е срам. Дойде змията Гена обадила се Маша, тя ни излъга. Змията Гена излъга Маша рекъл Серьожа , а Маша подлъга мен. Тогава Путларах акбар проклел змията и пияните руснаци да се влачат все по корем и пияни.
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златен ще им излезе целият бабаитлък на пияните колхозници. От Крим до Сирия...пак ще си ядат оръжията. И ще се повтаря, докато се научат че планетата не е тяхна лична собственост...